BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 2 tygodni temu #265881 przez vestusia
luska napisał:

A dla pocieszenie 2 razy w nocy to wcale nie duzo :lol: My do dwulatka od dwóch dni wstajemy raz co uwazam za sukces :silly: Każde dziecko jest inne.

Że cio?? O kurka. I ja chciałam dziecko? he, he, he :D To kiedy nie będę wstawać? :D

Luska Tobie fajnie, bo mieszkasz w domku, więc wyjście na spacer to kwestia ubrania dzieci i siebie :D Też bym tak chciała :D Ja jestem cała mokra jak zejdę na dół, a jak potem włażę, to jestem zasapana jak nie powiem co, he, he, he :D
Temat został zablokowany.
13 lata 2 tygodni temu #265884 przez jo_anna20
Mój dziadek miał 75 lat jak my mieszkaliśmy w Szkocji a on pisał do nas maile bo nikt więcej nie umiał :) Śmigał po internecie, znalazł sobie wszystko co chciał, najczęściej jakieś miasta "zwiedzał" w całej Polsce i stronki, po których wyskakiwały mi jakieś reklamy z gołymi babami, no i czasami jakiś taki filmik ściągnięty na pulpicie znajdowałam :)

A Filip śpi już 10 minut :D
13 lata 2 tygodni temu #265889 przez vestusia
ha, ha, ha Joanka :D :D A podobały Ci się te filmiki??? :P :P :P :lol: :lol: :lol:

Moja Zuzia nie płacze, ale co chwila otwiera oczka. Chyba sama ma już dość i jest wyczerpana. Jakoś nie mam sumienia jej ruszać, bo leży spokojnie, nie chcę jej szarpać i masować brzuszka. Ech :(
13 lata 2 tygodni temu #265892 przez jo_anna20
Na szczęście większość z tych flmków wymagała wysłania smsa lub zalogowania się gdzieś a tego już dziadek nie robił, więc te filmiki się nie otwierały, albo tylko kawałek na zachętę się otwierał, a on pytany co znowu pościągał odpowiadał, że on nic nie ściąga bo nie umie :)
13 lata 2 tygodni temu #265899 przez MagdaM
Dorcia dziekujemy :kiss:

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 2 tygodni temu #265902 przez Malina86

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 2 tygodni temu #265929 przez anyanka
Cześć!
Milla gratuluję i witamy Paulinkę :) duża dziewuszka :)

Dziś na pupie małego wyskoczyły jakieś krostki czerwone z żółtymi czubkami :( Nie wiem co to jest, ale na szczęście powoli chyba znikają :) Moja matka z tekstem do mojej siostry że trzeba to posmarować tormentiolem :angry: a ja na to że ja się nie zgadzam, żebym tą maścią smarować Bartka. To matka zaczęła za moimi plecami że ona to posmaruje a ja jej na to, że niczym mu nie będzie smarować, bo to moje dziecko i ja decyduję :) Obraziła się :)

Ola ładnie Natalka waży :) Ciekawe kiedy mój tyle będzie ważył... Jakiej firmy masz wkładki laktacyjne?

Ja swojemu kupiłam portfel bo marzył o nim ;)

Ja chyba mam jakiś nawał pokarmu bo piersi mam bardzo pełne i jak mały nawet ściągnie z nich wszystko to w ogóle nie ma ochoty na butlę a miałam po każdym karmieniu piersią dawać butlę. No i daje po pół godzinie i patrzę ile zjada. RZadko zjada z butli 60ml bo tyle kazała mu butlą dawać pediatra.

Dobra ta babcia :laugh:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 2 tygodni temu #265935 przez Aleksandra
anyanka napisał:

Ola ładnie Natalka waży :) Ciekawe kiedy mój tyle będzie ważył... Jakiej firmy masz wkładki laktacyjne?

Firma Canpol Baby. Są dobre, chłonne i wygodne :)

Ale się uśmiałam :lol: :lol: Nie ma to jak rodzinka :) Mój tata ode mnie nauczył się obsługi kompa i netu. Teraz ma dwa laptopy i jednego netbooka (którego miałam w szpitalu) i jest lepszy ode mnie w te klocki. Śmiga w necie, pisze maile i nawet gg ogarnia ! Moja mama to ewidentne przeciwieństwo. Ma jeden telefon Nokię. Kiedyś uczyłam pisać ją esy i je czytać ale na inne Nokii. Teraz ani be ani me, a jak sie zepsuł jej telefon to tata dał jej swój Samsung Avila dotykowy (ja też taki mam). Ale sie wkurzała i wyklinała biedny sprzęt :silly: . Na szczęście jej gehenna nie trwała sługo. Babcia też ma telefon komórkowy i nawet sobie dobrze radzi tzn dzwoni i odbiera :)
13 lata 2 tygodni temu #265939 przez Dorciaition
Ha ha Vestusia agentka z Twojej babci. A te młode dziewczyny w tych salonach pewnie tylko czyhają na takie starsze osoby. Choć wiesz co, moze i Twoja babcia nauczyłaby się łączyć ze światem ;)

Wy się martwicie, że Wasze dzieci nie śpią. A ja wręcz przeciwnie. Lenka zasnęła 0 13, przed chwilą jak zbudziłam, przewinęłam, zjadła z cycka i dalej śpi! Wolałabym żeby w nocy tak było. B)

Vestusia a no zajeb... :) Zostały po niej tylko ślady w windzie. Dobrze, że się im zmieściła, bo żeby znieść to by się biedni zmachali ostro.

Ha ha Joanna uśmiałam sięz Twojego dziadka :laugh: Dobrze, że nie wysyłał tych smsów bo one drogie bardzo.

Alanek[*] :(
13 lata 2 tygodni temu #265956 przez anyanka
Oto moja chudzinka 4-kilogramowa:)

Załączniki:
13 lata 2 tygodni temu #265961 przez emkapl84
wrocilysmy ze szpitala...diagnoza taka jak myslelismy...krecz szyi :( :( :( w polowie stycznia mam dostac skierowanie do fizjoterapeuty...poki co mam z nia cwiczyc zeby obracala glowke w te strone w ktora nie moze...podobno moze sie to ciagnac jakies dwa lata :( :( eh....
co do wysypki to podobno nic groznego po prostu bardzo przesuszona skora...mam jej nie kapac codziennie tylko co drugi dzien i smarowac oilatum...
troszke sie generalnie martwie :(
13 lata 2 tygodni temu #265972 przez anyanka
Emka współczuję.
Mój chyba ma to samo, bo tylko w jedną stronę trzyma głowę, ale wymuszam na nim żeby leżał na wznak albo na drugiej stronie bo prawa strona głowy jest już płaska :( Kładę go na brzuszku dużo, ale nie wiem jakie można z nim ćwiczenia szczerze mówiąc robić. Pediatra mówiła żeby mu kłaść kg soli pod głowę i żeby leżał tak codziennie 2 godziny, ale z nim sie tak nie da :/
13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #265976 przez vestusia
He, he, ale się uśmiałam z tych opowieści he, he, he :D

A, moja babcia to jeszcze ogarnia komórki, tzn. potrafi zadzwonić i odebrać telefon. A ostatnio poszła z dziadka telefonem do Play (ona często tam jest teraz bywalcem, bo w końcu mnie posłuchała i przeszła na kartę), bo dziadkowi "zepsuł się telefon. No czarny ekran". Okazało się, że po prostu wyłączył się, bo się rozładował. Pewnie w tym salonie mieli z babci niezłą polewkę he, he, he :D

Kurdę Emka. Szkoda, że dopiero dzisiaj się o tym dowiedziałaś. Mam nadzieję, że ta rehabilitacja przyniesie efekty.... znowu czekanie, bo piszesz, że w połowie stycznia dopiero dostaniesz skierowanie do fizjoterapeuty. Ech, a ciekawe kiedy będzie wizyta u niego... mam nadzieję, że szybko. Trzymam kciuki.

Dorcia ja nie umiem sobie wyobrazić jak oni tę wannę ukradli??? He, he, he. Że się nie bali??? Wy nie słyszeliście żadnych hałasów dobiegających z korytarza??? He, he, he :D Oni chyba na to czekali i Was obserwowali. Bo przecież niecodziennie wystawia się wannę na korytarz i niecodziennie ginie wanna spod czyichś drzwi z ostatniego piętra z wieżowca. A to była nowa wanna??? Czy stara, bo wymieniliście na nową? He, he, he :D
13 lata 2 tygodni temu #265977 przez Aleksandra
Natalka też długo trzymała głowę z jednej strony. Kładziemy jej pod plecki wałek z koca i po jej lewej stronie ma czarno-biało-czerwoną zabawkę która przyciąga jej uwagę. Od paru dni zauważyłam, że sama już główkę przekręca w obie strony ale i tak rehabilitacja jest potrzebna. Umówiłam nas na 30.12.

Emka współczuję, ale będzie dobrze. Musicie z nią ćwiczyć a wszystko wróci do normy. Nam neurolog powiedziała, że jak będziemy ćwiczyć w domu przynajmniej 3 razu dziennie to szybko przejdzie jej ten zacisk piąstek, prężenie nóżek (tzn mocny wyprost - tak napisała w książeczce).

Mała już po kąpieli i usypia w łóżeczku, a ja biorę sie dalej za prasowanie bo muszę następną partię powiesic :dry:
13 lata 2 tygodni temu #265979 przez vestusia
A moja Zuzia pospała chyba z godzinkę. Biedna męczy się dzisiaj okropnie. Tak mi jej szkoda. Masowałam jej brzuszek, troszkę zjadła, ulała, niby zasypia, ale budzi się co chwila.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia