BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 9 miesiąc temu #331004 przez Malina86
Hej Kochane!
Ja tak szybko bo na dworze jesteśmy.
Igorku wszystkiego co najlepsze!!!
Na szczepieniu super w porównaniu z tym co zawsze. Chwilka płaczu tylko.
Glutenu mam nie dawać tak do 7-8 miesiąca. Mamy zacząć dawać zupki.
Napisze więcej jak będę w domu bo z telefonu to nie robota :)
Temat został zablokowany.
12 lata 9 miesiąc temu #331013 przez Dorciaition
MAlina super, że było ok na szczepieniu.

A te zupki to masz sama gotować czy ze słoiczka? Lenka dziś wyjadła cały słoiczek zupki marchewkowej z ryżem. Nie wiem czy to nie za dużo.

Lecę robić ciasto dla moich jutrzejszym gości ;) Z paczki, więc mam nadzieję, że wyjdzie. ;)

Alanek[*] :(
12 lata 9 miesiąc temu #331033 przez Malina86
Zapomniałam jeszcze napisać, że Misia waży 6,780 ! To pyzol mały :)
12 lata 9 miesiąc temu #331039 przez Malina86
Dorcia zupki że sloiczka, a jak gotowane to że sprawdzonych warzyw. Cały słoik to nie za duzo. Musi się najeść bo to ma być zamiast mleka.
Wiatr taki, że łeb mi urwie chyba.
12 lata 9 miesiąc temu #331091 przez Dorciaition
Kuźwa właśnie odebrałam (głupia jestem) pismo z sądu do Krzysia. A tam wezwanie na rozprawe. Nie zapłacił mandatu 100 zł. Odwoływał się jak go dostał, no ale dupa. Teraz pewnie jeszcze koszty będzie musiał ponieśc. Wiecie jakie to koszta są?
Musi na rozprawę jechać aż 80 km. Ojej

Alanek[*] :(
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #331102 przez mia1082
Wszystkiego naj Igorku :laugh:

Dziewczyny witam podczytalam Was ale nie pamietam co i jak bo za duzo naskrobalyscie :). My juz po odwiedzinach i domek ogarniety chociaz Kacper nie pomaga jest taki zmierzly od dwoch dni ze nie jestem wstanie nic zrobic. Jak tylko go odloze to placze i chce zeby go nosic. Chyba czas sie za niego wzisc troszeczke bo lobuziak mi rosnie :lol:

Co do glutenu to napisalam do Hippa i mi odpisali. Wkleje Wam moze sie ktorejs przyda (dotyczy karmionych cycuchami):

Szanowna Pani Jagodo,
Tak, może Pani zastosować wspomniana kaszkę – podajemy dziennie ok. 1/3 słoiczka.
Jeśli chciałaby Pani wprowadzać gluten do diety dziecka za pomocą produktów HiPP to polecam produkty w następującej kolejności:

I etap: Pierwsze jabłka BIO

II etap: Jabłka i gruszki BIO

III etap: Gruszki i jabłka z kleikiem orkiszowym BIO (produkt przeznaczony dla dzieci po 5 miesiącu życia). Mniej więcej 1/3 słoiczka odpowiada początkowej, dziennej zalecanej porcji glutenu (a więc 2-3g).

W ofercie HiPP znajdzie Pani również produkty po 5. miesiącu zawierające gluten: Rosołek z kurczaka z kaszką manną BIO. W przypadku tego produktu odpowiednia ilość do stopniowego wprowadzania glutenu to ½ słoiczka.

Jeśli chodzi o kaszki mleczne (po 5 miesiącu) to proponuję:

- Kaszkę mleczną Na Dobranoc Owsianka z jabłkami BIO

- Kaszkę mleczną mannę Na Dzień Dobry Truskawki

- Kaszkę mleczną wielozbożową Na Dobranoc Banany BIO

W przypadku dwóch pierwszych kaszek najlepsza proporcja to 1 łyżka stołowa kaszki + ok. 30ml wody. Natomiast rekomendowana ilość dla kaszki z dodatkiem bananów to 2 łyżki stołowe kaszki + ok. 60ml wody.

Warto wiedzieć, że powyżej przedstawione dawki glutenu powinny pojawiać się w diecie malucha przez około jeden, dwa miesiące. Dopiero po tym czasie – jeśli wszystko jest w porządku - zwiększa się te ilości.

W przypadku dalszych pytań pozostaję do dyspozycji.

Dziewczyny wczoraj Kacperek wkoncu zaczal sie przekrecac z pleckow na brzuszek :lol: nareszcie sie moj grubcio ruszyl :lol: no i dzis pierwszy raz podalam jabluszko. Ale mu smakowalo i tak szeroko otwieral buzke :lol:

Dorcia nie mam pojecia jakie to sa koszty :(

Malina super ze juz po szczepieniu i ze nie bylo tak zle, a co spacerku to u nas to samo wyszlismy tylko na 30 min bo niby slonko ale leb chce urwac. Ja juz spakowalam gondole i w spacerowe malego szkraba wlozylam w weekend ok ale dzis to troszke sie martwilam ze moze go zawiac. Zobaczymy co i jak z ta pogoda jutro.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
12 lata 9 miesiąc temu #331105 przez vestusia
Dorcia, Twoja teściowa też wygląda na sympatyczną hi, hi, hi :D A Mamusia jaka uśmiechnięta z Lenką :)

Macie rację z tym okresem, ja w sumie raz dostałam 1 stycznia, a odkąd biorę tabsy to nie mam go w ogóle. Też nie jestem pewna czy to takie fajne.

Malina - ale z Misi Klocuszek :D Ciekawe ile moja Zuzia waży - dowiem się 27 marca na szczepieniu.

Moja Zuzia też w sobotę zjadła całą zupę marchewkową z ryżem i wydaje mi się, że to nie za dużo.
Malina z tym glutenem to nieźle, aż do 8-9 miesiąca masz czekać? A mówiła coś dlaczego? Ja też zapytam o to na szczepieniu.

Dorcia jeśli idzie o ten mandat to wydaje mi się, że koszty będą niewielkie, bo idzie o 100 zł. Jak na moje oko to nawet powinna być chyba opłata stała - 30 zł. Tak mi się przynajmniej wydaje, że nie powinno być tych kosztów aż tak dużo. Ja co prawda pracuję w wydziale cywilnym i tam opłaty są albo stałe, albo według wartości przedmiotu sporu (tutaj masz mandat za 100zł więc tak podobnie patrzy się na koszty). Więc nie sądzę, że będą to jakieś ogromniaste koszty.

Lecę myć gary i zacznę robić obiad. Zuzia jeszcze śpi - my dziś byłyśmy na spacerku, zahaczyłyśmy też o moją babcię.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Lecę, bo Zuza śpi. Postaram się coś wieczorkiem skrobnąć. Dziś Piotrek musi te meble poskręcać, wtedy może ja jutro poznoszę tam jeszcze jakieś rzeczy w ciągu dnia, a jak nie, to po Piotrka pracy. Najgorzej jest dlatego, że Piotrek akurat już pracuje i nie ma jak się przeprowadzić na raz. Bo jak on wróci z pracy to albo zostanie z Zuzią, albo ja dalej z nią będę, aby on coś tam mógł porobić. Nio ale.

Dobra mykam. Odezwę się jeszcze.
12 lata 9 miesiąc temu #331210 przez madziaska
Wszystkiego naj dla Igorka :)
Dorci, nie mam pojęcia co do kosztów sądowych.
Super zdjęcia babć :)
Miska ładnie wazy , jest co nosić ;)
Hania śpi na dworze od 4 godz. Nie wiem,czy mam juz ja budzić :unsure: Ciekawe co będzie robiła w nocy ;)
12 lata 9 miesiąc temu #331215 przez mia1082
Madziaska Kacperek tez jak nigdy dwa razy po 2 godz spal moze taki dzien ze maluszkom dobrze sie spi :laugh: moiejmy nadzieje ze bedzie. Ja wczoraj Kacpra po trzech godzinach juz obudzilam bo balam sie o nocke ale przespal ladnie tylko ze pobudke mial o 5:50 cos za cos :laugh:
12 lata 9 miesiąc temu #331270 przez emkapl84
Heja!!!
Juz po pracy!!! o dziwo było naprawde milo!!!i szybko zleciało..mila odmiana.. Natalka nie poszła ze mna bo m zawieszony wiec z nia został..i generalnie pomyslalam sobie, ze fajnie , ze moge wrocic tam do pracy chociaz jak szłam na urlop macierzynski to nie chciałam miec z tym miejscem nic wspolnego...
zaraz was nadrobie...cale szczescie nie pisałyscie dzis jak szalone :laugh: :laugh:
12 lata 9 miesiąc temu #331299 przez katka
My dziś po kolejnej rehabilitacji i powiem wam że Olince to sie naet zaczyna podobac Nawet nie wiecie jak sie z tego ciesze :lol:

Mia ale Kacperek super zajada ale moja olinka tez lubi sobie podjeść. Dzis na śniadanie pieknie zjadła pół miseczki kaszki ryżowej z jabłuszkami.

Malinka no ładnie już Misia wazy

Emka ale fajnie że powrót do pracy udany

A i pszepraszam za skleroze Igorku moc :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: od Olinki i ciotki Kaśki
12 lata 9 miesiąc temu #331312 przez Batmanik
Witam,
ja na chwile pochwalic sie ze jade przebic malej kolczyki
w piatek mamy szczepienie ale nie wiem co z tego bedzie bo mala zaczela mi dzis kaszlec:(
nie moge sie doczekac kiedy znajde czas na Was bo ostatnio ciagle mam gosci i pelno roboty:(
milej nocki!!1
12 lata 9 miesiąc temu #331325 przez mia1082
Emcia super ze troszke sie wyrwalas z domku to zawsze dobrze robi :laugh: no i ze Ci sie spodobalo bo moze z checia tam wrocisz :)

Katka ja tez bym sie cieszyla bo to wazne zeby malutka miala z tego przyjemnosc a nie plakala cala rehabilitacje...

Batmanik wiem cos o tym jak sa goscie to jest i robota :) u mnie weekend tez sie goscie zjechali.

Kacperek juz spi ja juz wykapana jak ja lubie takie wieczory wszystko zrobione i mozna odetchnac. Brakuje mi tylko mojego A. ciagle do bardzo pozna pracuje i widujemy sie tylko przed poludniem jak wstanie i zanim do pracy pojdzie ehhhhh.
Ja dzis rano skimalam razem z synkiem i wiecie co zauwazylam ze jak spie kolo niego to potrafi i 2 godz pospac bez budzenia a jak sam lezy to 30 min maksymalanie. Chyba bedziemy mieli od dzis wspolne dzemki bo on troszke mniej marudny a ja bardziej wypoczeta :lol:
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #331357 przez Malina86
Czesc Dziewczynki!

Nadrobilam wszystko tylko nie wiem czy pamietam.

Batmanik koniecznie chce zobaczyc Nadziejke w kolczykach!!! Napisz jak bylo, czy plakala, marudzila potem itp.

emka fajnie, ze w pracy Ci sie podobalo no i trzymam kciuki za jutrzejsze postanowienie w sprawie M.

Misia juz spi, a wlasciwie przed chwila sie przebudzila, bo zjebany pies sasiadow zawsze jak schodzi z gory na dwor to ujada przez cala klatke. Juz ze sto razy ja obudzil, albo rano, albo wieczorem :angry:

Co do tego glutenu to lekarka mi powiedziala, ze teraz ma na niego uczulenie tyle niemowlakow, ze maja w przychodni pogotowie alergologiczne. Gluten moze powodowac biegunke, wymioty, wysypke, bol brzucha itp. takze powiedziala, ze wogole najlepiej to byloby wstrzymac sie z podawaniem produktow glutenowych do roku, no, ale zaczac pomalu podawac ok.7-8 miesiac. Mysle, ze z tym rokiem to troche przesadzila, ale do tego 7 miesiaca to napewno sie wstrzymamy.

Od jutra na tapecie zupka jarzynowa :) Przez dwa tygodnie mamy dawac bezmiesne, a potem juz misne.

Klocek niezly z tej mojej Miśki :) Na wage jak ja polozyla to nogi za waga dyndaly :)

Vestusia super ta kurtka, zaraz gdzies poszukam foty Miskowej to wkleje :) No i super zdjecie spiacej Zuzi- slodzinka!!!

Dorcia Miśka od dzisiaj zjada po calym sloiku owocow i zupki tez dostanie caly, wciaga go jedna dziurka, mysle, ze i drugim by nie pogardzila, ale bez przesady- juz i tak jest papusna :)

mia super Kacperek zajada :)

A wogole Michaśka ma zatwardzenie- wczoraj kupy nie zrobila, a dzis dusila i dusila, myslalam, ze pampers tego "nie udzwignie" a tam jeden twardy bobek :dry: Caly sloik jablka dzisiaj wtrabila, moze jutro w koncu pojdzie petarda.

Kupilam jej dzisiaj kaszke malinowa z Bobovity, moze bedzie fajniejsza niz ta z Nestle.

Jak ktos potrzebuje to Pampersy Premium Care w Rossmannie za 42.99zl

Ide "Na Wspolnej" ogladac :)

Ooooo Vestusia Miśka ma taka kurtke :)
Załączniki:
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #331435 przez Kredka
Madziaska od tego jesteśmy aby Cię wysłuchać. Zawsze jak się człowiek wyżali to jakoś mu lżej na duszy.

Spóżnione życzenia dla Igorka Buziaczki
:kiss: :kiss:

Widzę, że i u Ciebie takie akcje z cycowanie. A już myślałam, że to ja mam jakies dziwne dziecko co odrzuca to co dla niego najlepsze. Dzis np. było super bez zadnych akcji jadł (twu twu obym nie zapeszyla). Każdy dzien jest inny. Zobaczymy co jutro przyniesie. Ja w pierwszym miesiącu dalam raz butelke z bebilonem i mojemu to wsio ryba byleby mleko było.
A ten wiersz mojego autorstwa. Dzieki

Vertusia super że meble już macie. No tak to bywa z przeprowadzką, że człowiek narobi się jak bury osioł ale za to potem jak już się jest na swoim to człowiek psychicznie odpocznie. O przeprowadzkach to ja cos wiem, w życiu jak naliczyłam to przeprowadzałam się 9 razy.

Zuzia dała się teściowej wyspać, oby jej tak zostało. Zdjęcia boskie – jaka ślicznotka z tej Zuzi no no tesciowa nie taka zła.

Malina to super że malutka nie płakała tak bardzo. Wiem jak ja bylam z Mikim na szczepieniu to jak plakal to ja az cala mokra bylam. No to klocuszek z Misi prawie 7kg – dogania mojego Mikusia hi hi
Kurteczka śliczna i Misia jaka do mamusi podobna

Mia
ale zjada tą skórkę hi hi jakie świetne minki robi. Pieknie. Mia nie martw się kazde dziecko w swoim czasie podnosi glówkę, przekreca się z plecko itp…

Oj Vertusia no to prezent do dupy.Liczą się intencje, no ale szczerze mowiać mogłaby sie postarac bardziej...

Emka świetnie ze dzionek w pracy upłynął miło. Męzusiowi nic się nie stalo jak z Nacią posiedział. Tez miał odmianę.

BAtmanik oj tak to zawsze jak jest szczepienie musi cos wypasc. Oby szybko malutkiej przeszło

Katka
malutka polubiła rehabilitacje  super wiadomość. Pewnie teraz o wiele lepiej Ty się czujesz jak jeździcie do rehabilitantki.

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
Załączniki:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka