BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #793874 przez Agusia83
Martuś ja myję Artkowi szamponem bambino...wcześniej też używałam tego mydła, ale koleżanka kupiła mi w mydlarni mydło dla dzieci jakieś ryżowo krochmalowe...i jest świetne.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #793920 przez kakaszka
witam znowu jako pierwsza :)

agusia to faktycznie dwa uparciuchy z was, ja bym juz nie wytrzymala i w nocy bym sie przytulila, ale bez slow oczywiscie :D

ikunia skoro wszystkie chca byc druhnami ja bede wodzirejem :D przynajmniej wolny etat :D

dziewczyny a na obiadek mozna samego ziemniaka dawac? ma w ogole jakies cos wartosciowego?

gochens jak to jabluszko alankowi robilas?

wczoraj robilysmy z eliza kupe i byla tak twarda, jak zamarznieta plastelina, az myszka sie poryczala i nie mogla sie uspokoic, no i kolor ciemno zielony.

noc w koncu w porzadku, ale wieczorem dostalam nerwa, moj zawsze musi obudzic dziecko, tak glosno sie zachowuje. nasze lozko skrzypi niewiarygodnie i ja ledwo sie na nim ruszam, a ten skacze, no eliza sie budzi, a potem dostaje szalu i nie moge sie uspokoic. wiec wczoraj wkurwilam sie i poszla sie kapac, slysze eliza sie drze, a ten zero reakcji, wybiegam w reczniku, zeby zasranego smoczka dac, a ten ze rozpiescilam dziecko, ze jak poryczy to zasnie ( nie wazne, ze dostanie histerii i juz dluugo nie zasnie), a wystarczylo dac smoczka i posiedziec przy niej 15 minut.

milego dnia :)

11 lata 1 miesiąc temu #793933 przez KaRoLkA
Dzień dobry :)

Jestem niezywa normalnie , Gabi wczoraj pospala przy cycu i po 10 minutach się obudzila , za chiny nie chciała usunąć dopiero o 23udało mi się ją ululac z czego potem budziła się co pół godz z płaczem o 2 dałam jeść i spała do 5 .30 później jedzonko i usunęła ale o 7 już koniec spania i to z takim płaczem że nie mogłam jej uspokoić, a teraz znowu przysypia :( coś jej się podzialo może to brzuszek bo purka strasznie :huh: ale je samo mleko w tym tygodniu , normalnie glupieje :S
jeśli chodzi o zabawki to tatuś rozpuszcza bo za każdym razem jej coś bierze :/ a nie będę mu zabraniac i odbierać tej radości

Kakaszka to ten twój ma coś wspólnego z moim tyle że mój zawsze jak mała usunie to musi sobie tak kichnac czy chrzaknac że mała aż zrywa i po spaniu :/ czasami tak bez myślenie coś robi , a jak wasze dokumenty o paszport ??

Marta ja mam taki szampon w piance z musteli i jest ok nie leci do oczkow :) jak tam rutynę przepedzilas już ??

Agusia fajny widok jak dzieciaki zajadaja że smakiem :) a zabawki zwyczajne najlepsze bo coś innego , u nas sprawdza się zwykła szeleszczaca reklamowka :lol:

Miłego dnia :)

11 lata 1 miesiąc temu #793939 przez Marta1985
Dzień dobry :)

Noc średnia ... ale trudno ;)

Arturek :
) Buziak od Cioci :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #793940 przez kakaszka
karolka paszport w dzrodze :) jednak odlozylismy wyjazdy do konca zimy, bo jednak chcemy razem spedzic swieta, a juz za chwile bedzie snieg, a ja rodzicow w snieg nie puszcze jechac swoim autem, jednak jest to niebezpieczne.
tymbardziej ze ostatnio czsami nie poznaje mojego faceta. on ogolnie nie lubi okazywac uczuc ( do mnie :) ), a ostatnio jest tak milo, nie przejdzie obok zeby nie uszczypnac za tylek i takie tam :D
chociaz ja wiem, ze to niedlugo minie ( jednak znak sodiaku waga cos znaczy), ale moze przez ta hustawke te dni fajne odbieram z takim szczesciem :) jakby tak bylo caly czas to ju bym je tak nie doceniala.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #793942 przez Ikunia1910
Haha ale sie usmialam ile nas tu jest wszystkich 14? Niezly korowodzik z druhen by byl i uwaga wszystkie w cukierkowo różowych sukienkach:p bleee hihi

Szósteczka prosze www.fisher-price.com/pl_PL/FamilyClub/Fa...%2fFamilySignUp.html musisz wpiac swoj wiek i zarejestrowac sie w programie i podać dane do wysyłki po trzech tyg przyjdzie grzechotka lusterko lwiatko ;)

Kakaszka jabluszko mozesz pokroic i upiec albo mozesz udusic w molej ilosci wody.

Ktoras pytala o manne Karolka? Pol lyzeczki manny zalecaja przez miesiac dwa pozniej zwiekszac do jednej i pozniej to juz chyba bez ograniczen;)

Marta ja nadal uzywam johnsona 3 w 1. Proponuje wyslać Bartka priorytetem do dziadków i zabrać męża gdzies w romantyczne miejsce moze kino i kolacja? Tam mozesz mu powiedziec ze potrzebujesz go teraz owiele bardziej niz przed ciaza i nie tylko do pomocy przy dziecku i nie tylko w łóżku;)

Chyba trzeba sie podniesc na kawusie. A mój pracuś jeszcze nie wrócił juz 24h w robocie. Masakra :/

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #793949 przez Marta1985
Ikunia .... a może taka wersja: ????

Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #793956 przez kakaszka
jeju ikunia ale twoj pracuje dlugo, biedny jak on to wytrzymuje? teraz sie nie dziwie czemu zadko da was wpadal, ale nie ma to jak po tylu godzinach wrocic do kochajacej rodzinki, zjesc obiadek dac dziewczynom buzi i spac :D

ikunia zgadzam sie mega rozowa sukienke :D wodzirej tez moze byc ubrany w temacie :D

11 lata 1 miesiąc temu #793962 przez szósteczka
Hej ja tez noc mialam kszmarna u nas goraco ichyba dlatego kiepsko spi i czest sie budzi masakra z tymi grzejnikami i piecem grzejnikow nie przykrece bo stare i zaraz ciekna a pozatym sie nie da a jak nie grzejemy to robi sie za zimno a piec chodzi na minimum w domu mam 30 stopni istny upal w dzien wietrze ale w nocy boje sie ze go przewieje spi w samym body odkryty i jest mu cieplutko.
Ikunia dzieki za link zarejestrowalam. Szybkiego powrotu tego twojego z roboty wiem jakie to denerwujace jak sie czeka na faceta a go nie ma.
ja jabluszko tez na ogół dusze w małej ilości wody a potem dodaje troszke kaszki żeby było treściwe.
my używamy szampon bambino i mydełko też już z przyzwyczajenia.
Też robie sobie kawe i się ubieram bo mój tato może niedługo wpadnie na kawe.

11 lata 1 miesiąc temu #793967 przez KaRoLkA
Ikunia dziękuję za radę z manna , muszę wkońcu zacząć podawać :) co do rutyny to ja mam plan żeby męża gdzieś wyciągnąć ale to w pl dopiero bo tutaj niema jak :) a wiesz jak fajnie by się taki orszak prezentował :lol: i Ten Twój pracus to faktycznie dużo pracuje może na święta jakiś urlopik żeby odpoczął z Wami wkońcu ? :)

kakaszka to fajnie że już lepiej i oby mu się nie zmieniło na gorsze :) ją też jestem waga :P choć w sumie na pograniczu wagi i skorpiona więc zawsze sobie wybieram ten lepszy horoskop he he

a wiecie co mi się śniło normalnie aż się boję zasypic , dzisiaj w nocy śniło mi się że byłam w ciąży i byłam u doktora i stwierdził że dziecko urodzi się z zespołem downa :( wczoraj śniło mi się że dziadek męża zmarł , no jakiś koszmar :ohmy:
dajcie trochę erotycznych snów :P

11 lata 1 miesiąc temu #793969 przez Ikunia1910
Marta dla mnie wypas:p

No ja pije kaeusie i zajadam ciacho. Małą wzielam na śpiku do cycka o 8 i śpi dalej a pozno wczoraj poszła spać bo po 22, więc niech odsypia żabulek :)

No a B. dużo pracuje bo trzeba sie nachapac teraz moze ze dwa miesiace jeszcze takiej pracy a pozniej to tylko jakies drobne serwisy bo kto zaklada ogrzewanie zima czy wiosna.
Ciekawe czy wogole dzisiaj przyjedzie szkoda mi go bo niedojedzony, niewyspany no i zeby jakiegos wypadku nie spowodowal z tego wszystkiego i ja nie spie bo kontroluje zegarek i nasluchuje czy wrocil czy nie:(

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #793984 przez kakaszka
oj karolka to faktycznie nie przyjemne sny. mi sie dzis sni zmarly tesciu, ale jak zawsze byl usmiechniety i tak jaky wrocil z dluzszej nieobecnosci.
no i jakis babsztyl stary ( a to juz inny sen), co dala jakas tabletke elizie bez mojej zgody i jak ja sie wydzieralam, plakalam itd. prawie co noc mi sie sni, ze elizie ktos zagraza swoaja glupota jak zostawiam ja na chwile, a pozniej taka histerie mam w snach, ze jak nie ja :)

ikunia poczestuj ciachem :)

11 lata 1 miesiąc temu #794030 przez malutkamilka
Czesc dziewczyny. ja tak szybko bo musze sie szykowac do urzedu skarbowego...

nadrobilam was i oczywiscie wymiary wpisalam do tabelki ale nie moge jej dodac do pokazywarki by zyskac ten magiczny link- musze poglowkowac co zrobic byscie ja widzialy i ja rozszerzyc ;)

Odezwe sie pozniej bo juz Wiktoria marudzi.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #794149 przez Hania84
Witam i ja :)

Lena dziś marudna :( wciąż na rękach chce być . Nie wiem czy to czasem nie zeby bo nie była taka :(
Wczoraj zasnęła o 20 i wstała dzis przed 8 z pobudka o 2.30 na mleko

Mój tato jest spod znaku wagi i to wspaniały człowiek...bardzo rodzinny i kochający :) Mojej mamy siostra też spod znaku wagi i bardzo spokojna osoba jest...więc ja znam wagi bardzo dobre :)

Jeśli o snach mowa to przedwczoraj śnił mi się taki że niezły film by był :lol: sniła mi sie jakas babcia która miała dwie osobowości jedną babciną (powolną, miłą, zniedołężniałą lekko) a drugą seryjnej zabójczyni :P która dostawała powera i szybko biegała i zabijała ludzi...tak o podrzynała gardła i ciachała nożem :P a jak sie obudziła to az ze strachu mnie brzuch bolał B) to dopiero sen...ale mi sie dzieje w tej głowie :P haha :lol:

chatke juz ogarnęłam...teraz tylko obiad mi został...dzis zupka warzywna i ciasto fr.ze szpinakiem

miłego dnia...uciekam...do później.

11 lata 1 miesiąc temu #794219 przez kakaszka
oj haniu rozsmieszylas mnie swoim snem :)
a co do wag to ja znam tylko takich ludzi, co faktycznie maja dwie twarze, ale widocznie nie wsyscy tacy sa :) mam pecha :)

kurcze mialysmy isc z eliza do jej narzeczonego i co? mala zasnela w trakcie jedzenia :) siedze czekam az sie obudzi, ale teraz zazwyczaj ma najdluzsza drzemke, wiec nie wiem czy cos z tego wyjdzie.

ja nie kumam co moja corka robi, lezy czy siedzi caly czas sie spina az sie czerwona robi, oczywiscie z wrednym krzykiem ( nie takim ze ja cos boli). moze ona sie tak denerwuje, no bo kupa zrobiona, a raczkami sie bierze za swoje ubranko i ciagnie z calej sily.

oj haniu oby to nie zabki, niech one bezbolesnie wyjda.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka