- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Lenita śpi a ja się biorę za obiados
aha i to ząbki chyba nie są...chciała się poprzytulac chyba tylko
a co do szamponu dla dzieci to my nie używamy...myjemy główke w tym płynie co ją kąpiemy najpierw był to oilatum a teraz mamy jonsona
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
- Otrzymane podziękowania: 0
Pawełek zasnął w trakcie robienia kupy, trochę zrobił, wyczyściłam, to zasnął i dokończył przez sen!!! NIe wiem jak to mu ogarnąć by się nie obudził, to nie tykam... Za pół godz wstanie to chyba nic mu się nie stanie...
Nie chcę go budzić bo w nocy źle spał... I krótko... Ostatnio wstawaliśmy o 7.30 a dziś o 6...
Ale mam wesołego newsa, co mnie nastraja dobrym humorkiem Może z cycem nie będzie tak źle, może to jakiś przejściowy okres, że go nie chce, bo w nocy pokarmiliśmy się z cyca bez protestów Rano już nie chciał, ale może chociaż w nocy będzie sam pił ładnie
My do głowy używamy tego samego mydełka co do ciała "Dzidziuś" takie mydełko dostaliśmy od prababci Pawełka, to używamy A że on prawie włosów nie ma to o szamponie nie myślę Wcześniej używaliśmy żelu Johnsona ale się skończył, a jeszcze wcześniej Oilan
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Próbuje cały czas zrobić dla was zdjęcie tych ząbków, jak narazie bez rezultatów. Rozśmieszam ją- widać ząbki, wyskakuje z aparatem a ona buzie momentalnie zamyka
Mieliśmy ciężki wieczur i poranek, wydaje mi się ze to po kalafiorze. Wczoraj jadła obiadek z dodatkiem kalafiora, nie zjadła tego dużo bo był tam jeszcze ziemniak, cukinia cielęcina i cos tam jeszcze. Ale brzuszek bolał ją strasznie i płakała chyba z godzine nic nie pomagało . Dlaczego oni robią te słoiczki z talafiorem od 4 miesiaca jak wszyscy mają po nich takie akcje
My też myjemy głowe w tym płynie do kąpieli, jak narazie burzy włosów nie mamy.
Kakaszta a co ten Twój tak skacze po tym lóżku A Elizka znowu na rande się wybiera, a to mała flirciara.
Srenka widzisz moze nie będzie tak źle, powodzenia. A ja jakiś miesiąc temu byłam na uzg piersi, wyczułam jakiś guzek i musiałam to skątrolować. Na szczęście to nic groźnego jakaś torbiel. Ale ja nie o tym, lekarz powiedział ze mam jeszcze pokarm. Po powrocie do domu spróbowałam małą przystawić do piersi tak z ciekawości, mała patrzała na mnie jak na idiotke nie wiedziała o co mi chodzi, tak szybko o cycu zapomniała.
Woow nie wierze u nas nareszcie słońce zaświeciło po dwóch tygodniach chyba, jak tylko mała wstanie ruszamy na spacer
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nie dzis pieknie slonko swieci,zaraz idziemy na spacer jak sie mały obudzi,snieg juz prawie znikł
Karolka co to za sen??cos okropnego,nie wiem co siedzi w naszych glowach ze mamy takie sny,ja tez czesto miewam koszmary
Haniu z Twojego snu sie uśmiałam
Do mycia włosków używamy płynu z Mustelli,to jest do mycia całego ciałka,a ze tez wlosków na razie nie wiele to szamponu nie potrzeba
...
Kakaszka moze Twojemu sie cos odmieniło i zostanie mu tak na zawsze ...moj tez ostatnio okazuje mi duzo czułosci
Co do nocy to nawet ok,jedna pobudka o 2:00,pozniej o 7:00 i myslałam ze jak zawsze juz nie bedzie spal wiec wzielam go w bujak ale on za bardzo cos marudzil wiec maz zrobil mu butle bo stwierdzil ze głodny,ale nie chcial jesc,polozyłam go do łozka i od razu zasnał,o 10:00 to samo,po jedzonku zaraz zasnał,co mnie bardzo cieszy ze tak fajnie spi ale i dziwi bo dawno juz tak długo nie spal.
Gochens co do cwiczen to zaczełam teraz z Mel B,bo Chodakowska mi sie juz troche znudziła i na razie jestem zadowolona,a Ty z kim cwiczysz i jak tam Ci idzie,zauwazyłaś jakąś zmiane?
A to mój królewicz i jego nowa zabawka,jeszcze troche za duza
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Chcialam zeby B. Na spokojnie odespał wiec sie ulotnilysmy ale sie minelismy i nawet go nie widzialam. Dziwnie tak jakos prawie miesiac juz razem mieszkamy i glupio tak jakos bez niego
Eh... Nie lubie tęsknić.
Złożyłam Zośkowy prezent juz bo babcia chciala zobaczyc jak wyglada krzeselko i czy niczego nie brakuje. Mala jeszcze za bardzo sie w nim poklada ale za miesiac juz bedzie ładnie siedzieć
Ale Oskarek śliczny chlopczyk i jak sie zmienil:) no i zabawke ma fajowa.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lenita juz po dłuższej drzemce dzis tylko 1h15min. snu. Ale to nawet dobrze...pójdzie jeszcze wcześniej spac wieczorem
Ja ćwiczę tylko niektóre z Mel B. a resztę mam swoich...Chodakowska nie przypadła mi do gustu. Ale ja ćwiczę tylko 3 razy w tygodniu po 15-20min. jakoś wolę dietę niż ćwiczenia
A Oskarek śliczniutki...taka ma gładka i okrąglutką twarzyczke ...wygląda jak z obrazka
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Oskar cudniasty
Mi się nic nie chce ..... lekko ogarne chałupę ale to jak mąż wróci. Jutro mamy kolende i przyjezdza tesciowa na weekend ze szwagrem (!) a w niedziele jeszcze moi rodzice przychodzą na ciacho: bedzie szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną i będziemy świętować ...
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Byłam dziś w robocie odwiedzić moich. Alanio dziś obudził się w nocy tylko raz a później dopiero po 7 ale ja wstalam dopiero po 10
Postanowiłam dziś ugotowac jedzonko dla Aliego ale troszkę o nim zapomnialam i mi się garnek przypalil heh teraz gotuje kolejne i mam nadzieję że już nie zapomnę.
Ja też dziś miałam okropny sen, często mam takie mianowicie z zębami... mam bardzo szeroko otwarta buzię inie mogę jej zamknąć a jak zamykam na siłę to słyszę jak wszystkie zęby mi się łamią... leje się krew a ja bardzo płacze. Masakra są te sny.
Sorka że tak o sobie ale cycek zaczyna płakać a ja idę zobaczyć papke czy się znów nie pali
Dobra mezul przejął syna a papka jeszcze się gotuje
Kakaszka ja starlam jabłka na tych malutkich oczkach i gotowalam na małym ogienku, żeby się tylko pyrtolilo.
Hania Twój mały spioch przebija wszystkich ! No i zeń mialas smiechutkowy.
Ikunia super że krzeselko dobre, teraz Zonia będzie wcinac z Wami obiadosy kiedy randewu ?!
Violcia Oskarito sliczniutki pyzolek a cwicze różnie ale kiedyś wklejalam tu linka z tabatą, do tego 10 minut Abs albo Mel B
My do mycia mamy Nivea on jest do kąpieli i do wloskow
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Haniu, pokarm w piersiach mozna miec nawet po roku zaprzestania karmienia...
Aleksia prezencik fajny, ale co to?
Artek sie obudzil...musze leciec
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
Oskarek słodki jak zwykle i szykuj ciacho na niedzielę bo się wybieramy do Was podejście nr 2 he he
ikunia fajnie że krzesełko się podoba Zosience
Gochens jak tam zupka ? daj znać czy Aliemu smakowalo
Albercik fajniutki z ta zabaweczka
srenka super że mały ładnie je w nocy może w dzień na spiocha mu dawaj cyca, żeby nie odciagac
My siedzimy w domku, mała marudzi od wczoraj może znowu jakiś skok się szykuje :/
piszę dzisiaj wszystko o której mała je i śpi i muszę przeanalizować plan dnia bo nie może tak być żeby ona za każdym razem jak je cyca to śpi :/ a później żeby ją uspac to na rzesach trzeba stawać
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a powiedzcie mi tą zabawkę z fisher price trzeba przy odbiorze pokwitowac czy nie? Bo jak nie to moim rodzicom nic nie powiem i będzie niespodzianka bo wysłałam na ich polski adres później mi najwyżej prześlą
Albercik świetnie pożera fishera
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
Karolka Ali zjadł 80 mojej papki więc chyba mu smakowalo, i marchewka przeważała więc jednak mamusine jadło to jest to. Popil 60 ml soku a teraz śpi na balkonie a ja biorę się za obiadek.
Aleksia fajowy synus i jego nowa zabawka, widać że chłopak zadowolony.
Hania tylko żeby rodzicom sie nie spodobała za bardzo i chcieli Lenicie oddać hehe
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
www.poradymamy.com.pl/index.php/2011/02/23/harmonogram-dnia/
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa