- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- szczęśliwe mamusie z terminem na czerwiec 2010
szczęśliwe mamusie z terminem na czerwiec 2010
- whiteeye
- Wylogowany
- gaworzenie
w poprzedniej ciazy piersi mi sie powiekszyly z B na D a jak schudlam to zaczely wisiec i tak jest do dzis lekko zwisaja niestety, to moj kompleks i musze ladne staniczki pusz up kupowac i wtedy sa ekstra cycki, ale jak bez stanika to koszmar jak dla mnie
no a teraz z B mam C i wygladaja piersi o wiele lepiej, przytylam w ciazy wiec juz nie widac
To co ja mam powiedzieć z obwodu w biuście 96 do 114:)18cm w biuście urosłam. Nie mam żadnych rozstępów na piersiach, ale nie chcę ich sobie wyobrażać po karmieniu:) do pępka będą wisieć
Maciej ur. 19.06.2010r.
3100g, 56cm
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- renacting
- Wylogowany
- gaworzenie
- mały rozrabiaka:)
Mi szkola rodzenia tez duzo dala i wiedzy i takiego wewnetrznego spokoju.
Piersi mi sie powiększyły z b na c , rozstępów nie mam ale zobaczymy jak będzie po karmieniu.
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
Moje piersie z B na C wskoczyły i mam masę rozstępów pod nimi, nic tylko się smaruję i smaruję i smaruję...
A ja jakoś zamulona dziś. Spałam 2,5 godz. Bolał mnie brzuch i się denerwowałam, że nie wiem co to, ale po drzemce przeszło.
Rety!!! ja chce już urodzić!!!
- becia*1980
- Wylogowany
- pierwsze słowa
co do torbieli w piersi to sie nie martw, mysl pozytywnie o dziecku, widocznie nie jest to nic powaznego, dowiedz sie lepeij czy bedziesz mogla normalnie karmic ta piersia po porodzie i obserwuj piers, ale nie zameczaj sie tylko sluchaj lekarzy, wiedza co robia, jakby to bylo cos powaznego to by ci powiedzieli
- whiteeye
- Wylogowany
- gaworzenie
Maciej ur. 19.06.2010r.
3100g, 56cm
- renacting
- Wylogowany
- gaworzenie
- mysia-sia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- codziennie uczymy się czegoś nowego:)
Ja niestety nie mam neta w domu, bo mąż wozi ze sobą ciągle, ale jak jestem u rodziców to sobie mogę poszaleć
Dziś dostałam paczkę z resztą wyprawki, jeszcze tylko materacyk muszę kupić, ale już mam upatrzony, wystarczy tylko się do Wawki wybrać Więc dziś zaczęłam wielkie pranie, po praniubędzie wielkie prasowanie i pakowanie torby, w końcu na kilka tyg przed planowanym terminem powinna być gotowa, a ten czas jednak leci nieubłaganie:) Dzisiaj wzięłam się też za wklejanie moskitier w okna, bo te komarzyska latem to dają się strasznie we znaki, a nie chcę, żeby mój maluszek był przez nie pogryziony:)
Generalnie to zastanawiam się czy uda mi się ze wszystkim zdążyć, wydaje mi się, że tyle jeszcze rzeczy jest do zrobienia, do załatwienia, do zaplanowania... nie mam czasu na leżenie, bo przez cały czas coś przygoptowuję. A całymi dniami siedzę w domu, więc nie wyobrażam sobie wogle proacowanie w czasie ciąży:P
Widzę, że większość pań tu nie może się doczekać porodu:) Jeśli chodzi o bóle kości ogonowej, to chyba nie mają nic wspólnego ze zbliżającym się porodem bo mnie już od ponad miesiąca ona boli i nic się nie dzieje. Mój brzuszek się jeszcze chyba nie opuścił, żadnych bóli przepowiadających tylko mały się przeciąga:) No ale jeszcze 6 tygodni, to może na razie za wcześnie:) W sumie od jakiegoś czasu mam przeczucie, że z mamusi czerwcowej stanę się lipcową ale na to ja już wielkiego wpływu nie mam:P Jak maluszek się zdecyduje to wyjdzie:P
A dziś sukces:) Mój maż w rozmowie z kolegą stwierdził, że w brzuszku jest Kubuś... czyli tak jak chciałam:) więc już teraz się nie martwię a było czym:P:P
Aha... był jeszcze wątek wagi i biustu:) Dwa tyg temu jak byłam na kontroli to wychodziło mi 11,5kg na plusie, niestety nie jest to porównywalnie z moją wagą, bo dziś jak weszłam na wagę w domu to pokazała jakbym tylko 0,2kg przez te dwa tyg przybrała, a to nie możliwe. A biust z b na d wskoczył, więc boję się co będzie jak zacznę karmić W pasie 108 cm chociaż mam wrażenie, że jest znacznie wiecej, bo tydzień temu zapinałam polarek, a dziś się nie udało:P rozstępów na razie (tfu tfu) nie ma, a smaruję się tylko jak czuję, że mały się bardziej rozpycha:P
Ja mam dziwne sny, przedwczoraj śniło mi się, że straciłam brzuch... niby byłam w ciąży, ale brzucha nie było, a wczoraj śniła mi się teściowa... o zgrozo:P
A ten test jest do d... nie ma prawidłowych odpowiedzi:P
- renacting
- Wylogowany
- gaworzenie
ten pomysl z wklejeniem moskitiery w okna jest dobry !! ja mam 2 m wysokie okna bedzie co wyklejac.
a ja sie rozchorowalam , jakies zaziebienie wlazlo, gardlo mnie boli poce sie strasznie i nie chce mi sie jesc...
ja mam juz wszystko poprane teraz jeszcze prasowanko zostalo
- mysia-sia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- codziennie uczymy się czegoś nowego:)
drugie pranie właśnie kończy się prać, pierwsze już wyschło więc chyba zabiorę się za prasowanie:) a potem trzeba będzie znaleźć miejsce na te ciuszki:) a to będzie najcięższa praca:P:P:P
- becia*1980
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja juz po wizycie u lekarza i wszystko ok, mowi tylko ze maluszek bedzie duzy, poza tym mam juz skrocona szyjke ale rozwarcia nie ma, przewiduje mi ze urodze przed terminem i ze porod powinien byc w miare szybki i choc z pozoru maluch ma byc wielki to mowi ze nie bedzie mi trudno urodzic, ale czas pokaze jak to wszystko bedzie radzila tylko zeby miec juz spakowana torbe ze wzgledu na to ze moge szybciej urodzic, dala mi skierowanie na zrobienie wszystkich badan juz tak przed porodem zeby miec aktualne, no i we wtorek za tydzien mam miec kolejna wizyte
no torba do szpitala spakowana czeka, teraz to tylko ja bede czekac az maly zdecyduje sie na wielkie wyjscie chcialbym jednak przetrwac jeszcze dwa tygodnie tak do konca 38 tygodnia zeby ciaza byla donoszona, a poza tym chce miec wszystko juz na zicher zrobione tzn posprzatane w domu po remoncie
- renacting
- Wylogowany
- gaworzenie
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
- becia*1980
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja tez teraz mam tak ze codziennie musze w ciagu dnia sie zdrzemnac co najmniej godzinke lub dwie a wczesniej mi sie to nie zdarzalo a do tego doszlo mi cos takiego ze przez caly dzien malo jem i na nic nie mam ochoty wrecz na mysl o jedzeniu jakos mi niedobrze jest a wieczorkiem to mam jakies zachcianki jak na poczatku ciazy i konia z kopytami bym zjadla czy wy tez tak macie??
ciekawe kiedy moj maluch bedzie chcial juz wyjsc czy to bedzie jeszcze w maju (termin na 7 czerwca, ale lekarka mowi ze urodze przed terminem - szyjka juz krotka), no i walsnie dzis przyszla moja corcia z przedszkola i cos tam mowi o dniu mamy (26 maja), pewnie cos szykuja jakies wystepy albo cos, tylko ciekawe czy ja dotrwam czy sie nie rozsypie do tej pory albo czy bede wstanie sie doczlapac do przedszkola a powiem ze mam bardzo daleko od domu no ale czas pokaze, moze dam rade i maluch w brzusiu poczeka
- renacting
- Wylogowany
- gaworzenie
- anetkafed
- Wylogowany
- pierwsze słowa
poprałam tez naszą pościel i poprasowałam wszystkie zaległości. A od jutra zaczynam akcje: jedzonko. Zrobię jakieś zapasy i pozamrażam na czas: po porodzie (ale to dziwnie brzmi )
A propos: myślicie że rybę po grecku można poporcjować i zamrozić?