BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #985805 przez Zazanna
Pesqu zyje żyje ;)
Przeczytałam sobie wlasniebtekst love me tender i sie wzruszyłam, ze on sobie akurat TĄ piosenkę wybrał :woohoo: Matko jak ja go kocham !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #985806 przez kasandra9
Pesq, tak powiedziała pani dr, a co powiedzą pielęgniarki w laborku, to nie wiem, no ale wezmę;) Ja będę mieć chyba 3 pobrania albo dwa to na pewno...przed, po i potem po 2h chyba. Nie wiem dokładnie:/ ale chyba jedno to bez sensu...:)

9 lata 7 miesiąc temu #985807 przez asiekasiek
Pesq mi też drętwieją nogi i ręce i właśnie zapomniałam o tym powiedzieć lekarzu ostatnio :dry: :dry:

Mysia co do glukozy to faktycznie nie wolno zwymiotować. Mi też zrobiło się nie dobrze, ale wytrzymałam. Ja dwa razy sobie piłam, połowe wypiłam odetchnęłam i zaraz drugą połowę. I raz się pije tylko oni pobierają krew trzy razy: raz przed wypiciem, 2 x 1 godz po wypiciu glukozy i 3 x 2godz. po wypicu

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #985808 przez pesq
Na czczo masz pobranie - pijesz to raz i siedzisz dwie godziny. Po godzinie i po dwóch kłują Cie i nastepnego dnia podaja wyniki, jak po godzinie organizm zareagował a jak po dwóch. Jeśli to badanie obciażenia 75 g glukozy a nie 50 g (50 g czasem jeszcze sie stosuje i wtedy kłuje się raz - ale to rzadko już stosowane)

wyniki wygladaja tak :
na czczo - wartosc taka i taka
po 1 h - wartosc taka i taka
po 2 h - wartosc taka i taka

Jesli wszystkie sa prawidlowe nie ma problemu. Jesli cos jest przekroczone to roznie bywa - zalezy o ile itd.. U mnie bylo wszystko oprocz na czczo, wiec cukrzyca i tyle :/

9 lata 7 miesiąc temu #985810 przez pesq
popycham post

9 lata 7 miesiąc temu #985811 przez Zazanna
Jaka jestem glooodnaaaa !!! Juz dzwoniłam do Mamy, ze wpadam na śniadanko, bo mieszka blisko i będę moec gotowe jak dotrę do niej mniam :)

Mnie dzis strasznie pokuli, bo tona badan..... I drugie pobranie z tego samego moejsca mialam, teraz da m driga reke :)

9 lata 7 miesiąc temu #985812 przez Zazanna
Matko jakie ja bledy robię z telefonu, wybaczcie :blush:

9 lata 7 miesiąc temu #985813 przez asiekasiek
A tak w ogóle upiekłam biszkopt i teraz się chłodzi :) bo mam zamiar zrobić ciasto z truskawkami :D Truskawki już od szypułkowałam i wymyłam, przepatrzyłam czy żadnych jaj i robali nie ma :whistle: i zmęczyłam sie :silly: muszę sobie odpocząc i nastepnie zrobić krem i galaretkę do tego, tylko muszę iść po produkty do sklepu a muszę ogarnąć się bo wlosy mam we wszystkie strony bo jeszcze nie czesałam się ;)

Kassandra i Zazanna jakie dzieciaczki macie co nie byle co sluchają :whistle: u mnie nie zauważyłam że jakąś ma ulubioną piosenkę :( ehhh a może za dużo słucham rmf maxx a tam ciąglę łubu du :lol:

9 lata 7 miesiąc temu #985814 przez asiekasiek

Zazanna napisał: Jaka jestem glooodnaaaa !!! Juz dzwoniłam do Mamy, ze wpadam na śniadanko, bo mieszka blisko i będę moec gotowe jak dotrę do niej mniam :)

Mnie dzis strasznie pokuli, bo tona badan..... I drugie pobranie z tego samego moejsca mialam, teraz da m driga reke :)

haha ja też byłam głodna po tym badaniu, w domu zjadłam dwie bułki :) takie full wypas sobie zrobiłam + dwie drożdżówki z wiśnią i rabarbarem. W domu patrzyli się na mnie jak na obżartucha :P

Ja też wtedy miałam pokłutą rękę :( jedną i drugą ... i bolała mnie cały dzień :unsure:

9 lata 7 miesiąc temu #985815 przez pesq
Ciasto.. z truskawkami.. litości :laugh: :laugh: No nic, udaje ze tego nie przeczytalam :P

Ja musze czekac do 10 na diabetologa, żebym mogla zadzwonic i powiedziec ze zle sie dzieje mimo insuliny, a tak mi sie chce spac że szok.. Chyba zadzwnie i pojde spac.

Zaz - leć na śniadanko! Ja po tym wstretnym badaniu polecialam na lody.. Jak sie okazalo ostatnie (oprocz big milkow raz na tydzien) do konca ciazy. :/ Ale ja mam pecha wszedzie wiec inna bajka :blink:

9 lata 7 miesiąc temu #985816 przez anisia27
Zazanna jak pierwszej??? Ja mam wypic 300ml z 75g na raz fuj:(( albo ja zle robie ://

9 lata 7 miesiąc temu #985817 przez mysia5
No to u mnie jest jakieś chińskie laboratorium :angry: bo pobrali mi tylko raz przed wypiciem i każą siedzieć dwie godziny i pobiera jeszcze raz dopiero po tych dwóch godzinach -.- :blink: będę musiała chyba iść do innego najwyżej... :(
tez jestem juz tak strasznie głodna ze jak tylko wyjdę to zaraz lecę do sklepu po coś do jedzenia :silly: Jejku ale robicie ochotę na takie pyszności ;)

9 lata 7 miesiąc temu #985818 przez pesq
Anisia - na raz to znaczy w ciagu maksymalnie 5 minut. Siedzisz i sączysz to po kilka dużych łykow. Jak Łykniecie to na raz to :sick: :sick: i tyle.

9 lata 7 miesiąc temu #985819 przez Zazanna
Pesqu big milki sa pyyyychaaaa i juz wi w m co bede dzis szamac :evil:
To jeszcze 15 minut czekania masz, mam nadzieję, że Ci wymysla co z tym zrobić :kiss:

Mnie juz tez boli wrrr

Ja wypilam raz taki duuuzyyy kubek, po godzinie pobralo i teraz będą poboerac drugi raz. Oczywiście prEd piciem tez pobierali :)

9 lata 7 miesiąc temu #985820 przez asiekasiek
Mysia może miałaś 50g glukozy ??? i dlatego po 2 h pobierają krew.??? to lekarz Ci mówi jak masz zrobić a w laobratorium powinni się dostosować.

Pesq wybacz z tym ciastem :blush: :whistle:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia