BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #409294 przez 26joanna
Cześć :)
Dzisiaj cisza na forum , pewnie ładna pogada w Polsce :)
baby_55 ja słyszałam ze ciąża dobosza już jest po skończonym 36 tygodniu . Jednak rzeczywiście wszystko zależy od dziecka , ja leżałam na oddziale z dziewczyna ( oboje z partnerem ok 1,80) która urodziła dziewczynkę trochę ponad 3,5 kg i ok 60 cm i dziecko leżało w inkubatorze bo coś tam było nie dokształcone :ohmy:
Wczoraj moi rodzice mieli przyjecie niespodziankę :) Moje rodzeństwo z okazji 35 rocznicy ślubu naszych rodziców postanowiło ich zaskoczyć :woohoo: Nie wiem jak zareagowali bo nie rozmawiam z mama od ok 2 tygodni i nie mam zamiaru z nią rozmawiać :( Moje hormony szaleją i chodzę wiecznie rozdrażniona ale nie lubię jak ktoś mnie tak traktuje :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #409296 przez baby_55
czyli wszystko zależy od sklepu, na pewno były ostatnio w gazetce, bo widziałam na stronce, ale czasem nie wszystko jest we wszystkich sklepach, np ja potrzebowałam przescieradło z gumką które miało być na promocji a w moim lidlu akurat go nie było B) przynajmniej w moim potrzebnym rozmiarze nie było tylko same pojedyncze...

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409303 przez aganio87
madeleine podwójne gratulacje!!!!!!!!!!!!!
Super niespodzianka z okazji ślubu-- poród i jeszcze synek

Czekamy na zdjęcia

co do prześcieradła to wczoraj w carrefourze kupiłam za 10 zł z gumką bo wyprzedaż dziś jade kupić więcej :)))))

A to moje chłopaki dla tych co mówią że nie ma różnicy między nimi :)))))

[*] 6.11.2011
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #409317 przez Lui
Ja mam 3 Lidle w mieście
czasami w jednym jest "nawał towaru" jednego gatunku, a drugiego ni słychu ni widu..
bardzo często jestem w jednym bo mam do niego 20 metrów od pracy :)

Też poszukuje prześcieradła :) ale do mojego łóżka, nie Lilianki :)

Pogoda faktycznie w miarę ładna, nie pada u nas, świeci słońce, na szczęście jest ciut chłodno. Ja już uciekam, w podróż :/

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409320 przez baby_55
Aganio śliczne chłopaki :blush: :kiss:

26joanna chyba pisałyśmy równo i nie zauważułam wczesniej twojego wpisu ;)
z tym donoszeniem to właśnie różnie jest mnie wszyscy lekarze mówili, ze 2 tyg przed terminem czyli skończony 38 tydzień, ale praktyka pokazuje, że bywa inaczej :blink:
zresztą najważniejsze, zeby maluszek był zdrowy i już :)

Lui Ja też miałam na myśli prześcieradło dla siebie :) tylko nie dopisałam tego, w naszym były rozmiary na pojedyncze łózko a ja potrzebuje na takie 160cm, no i akurat tych nie było :dry:

12 lata 4 miesiąc temu #409362 przez agnesssa
Jeden dzień mnie nie było a tu takie wieści cudowne :laugh:

Madeleine Ogromniaste gratulacje, co za szczęście jednego dnia :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Mam nadzieję, że czujecie się już lepiej z Wiktorkiem, no i właśnie jak przyjęłaś wiadomość, że to jednak chłopak :unsure: :ohmy: Normalnie aż się wzruszyłam :blush: Czekamy na zdjęcia :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

No dziewczyny moje kochane, teraz to już na prawdę zaczniemy rodzić jedna za drugą :) Ciekawe która następna :woohoo:

Z tego wszystkiego nie pamiętam co komu miałam napisać :P

Lui Andra Mam nadzieję, że się lepiej czujecie :kiss: Ja również przegięłam, bo cały dzień spacerowaliśmy w sobotę na tym Jarmarku i nie wiem ile km przeszłam, ale pod koniec myślałam, że już rodzę tak mnie szyjka cisnęła i brzuszek bolał, już nie wspominając o nogach :huh: A nie doszłam do siebie i w niedzielę, znowu na zwiedzanie nas wzięło.

W ogóle moja rodzinka jest szalona. W ramach niespodzianki moja chrzestna przyjechała z Bydgoszczy z dziadami do nas w gości, aż się poryczałam z wrażenia, bo dziadki pierwszy raz u mnie byli odkąd mnieszkam w Gdańsku :ohmy: Więc miałam pełną chatę gości wczoraj, bo moi rodzice, moja przyjaciółka z mężem, chrzestna i dziadki :ohmy: Ale moja mama i przyjaciółka wszytsko ogarnęły, ja tylko jadłam ciasteczka hehe. Potem poszliśmy zwiedzać Faktorię na Szlaku Bursztynowym, który mam pod nosem a nigdy tam nie byłam hehe Tylko, że znowu mnie brzuszek bolał wieczorkiem i krocze ciągnęło.

A mi się od kilku dni wydaję, że ja jedna przenoszę ciążę i urodzę pod koniec września :huh: Co mnie przeraża, bo nocki mam prawie wszystkie nieprzespane :huh: Zobaczymy :silly:

Chasiami Daj znać co u gina :kiss: :kiss: I uważaj na siebie, taki upadek może być niebezpieczny :kiss: :kiss: :kiss:

Lui
A ty sama w tą trasę jedziesz :unsure: Ja już za kółko się nie za bardzo nadaję, więc tylko do pobliskich sklepów wyjeżdżam sama :huh: Uważaj na siebie :kiss: :kiss: :kiss:

Joanna
Co się z mamą wydarzyło :unsure: Może pisałaś, a ja przegapiłam :huh: Tylko się nie denerwuj za dużo :kiss: :kiss: :kiss:

Aganio Chłopaki są super :woohoo: Słodziaki kochane :kiss: No właśnie mi się wydadje, że są od siebie różni, ciekawe czy jak będą rośli to bądą tacy sami :)

Rano zawieźliśmy moją mamę na pociąg (ostatni raz jechała pociągiem 26 lat temu, jak była ze mną w ciąży, jechała do taty do woja, szok normalnie :silly: ) A zaraz tata wyjeżdża i znowu zostanę sama, dziwnie mi po tak intensywnym weekendzie, ale dzisiaj chyba znowu przeleżę cały dzień bo mi się nie chce nic robić :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu #409368 przez hanias
Madeleine - co za szalony dzień miałaś. Ślub, narodziny dzidzi i jeszcze zamiast córci - synuś!!! GRATULACJE KOCHANA!!! Zdrówka dla Was!!! :laugh:
Aganio - chłopaki są do schrupania ;) Małe aniołki :lol:
No właśnie, ciekawe która z nas następna będzie... hehehe
Ja jutro ide do gin. zobaczymy co powie:)Znowu zobaczę dzidzię- nie mogę się doczekać ;)

12 lata 4 miesiąc temu #409380 przez chasiami
Witajcie! :) Ja dzisiaj na 15 do gina :) mam nadzieje, że powie że juz szykuje sie do porodu, albo rozwarcie, albo cos bo już nie mam siły nosic takiego słodkiego ciężaru :)
A dzisiaj już dostałam od mojej cioci pierwszy prezent dla małej :) Ręczniczek do kompieli, taki fajny żółciutki - a dała go wczesniej zebym go sobie wyprała :)

aganiowidziałam zdjęcia na FB ale maluszki są rewelacyjne :) takie kruszynki :laugh:

agnesssa no dam znac co u gin, dobrze że w razie czego mam twój nr to będe pisac smsa, co i jak :) jabym tak już miała iśc na porodówke :) ja mam taką nadzieje ze coś ruszy a tak naprawde to moge przenosic do polowy wrzesnia :(

Życze miłego dnia :)

12 lata 4 miesiąc temu #409390 przez moniab26
chasiami mam tak samo z tym noszeniem ciężaru :laugh: jużbym chciała wozić go w wózku i chyba wezmę się za mycie okien to pownno troszkę pomóc

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 4 miesiąc temu #409401 przez agnesssa
Chasiami pisz smski ja to tylko czekam na wieści, w zasadzie jak smsa dostaje to za każdym razem się zastanawiam czy to może wrześnióweczka z dobrą nowiną :laugh:

Monia hehe no właśnie słodki cieżar, który już byśmy chciały mieć przy sobie a nie w sobie :silly: Ja za tydzień zacznę myć okna to może za dwa tygodnie coś ruszy :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu #409405 przez MADZIA7
Witajcie:)

Aganio cudowne te Twoje chłopaki! A jakie mają śliczne malutkie noski! Rozpływam się na ich widok!!! :)

Joanna nie chcę być wścibska, więc jak nie chcesz, to nie pisz, ale czemu się nie odzywasz do mamy? W takich chwilach, przed porodem, to chyba jej teraz potrzebujesz i Ci ciężko...

Chasiami, Hanias relacjonujcie co i jak po wizycie, czekamy na wieści:)

Siteczko też nie możemy zdecydować się na wózek, byliśmy już w 3 sklepach i oglądaliśmy różne i różniaste, kupujemy trochę tańszy niż Wy, ale wybór i tak trudny... Dziś znów jedziemy na Aleję Róż do sklepu Świat Dziecka, podobno tam taniej niż na internecie, zobaczymy...

Lui odezwij się jak wrócisz z tej trasy, kawał drogi...

Agnessa ale Ty gościnna jesteś! Stale masz gości, muszą być z Was bardzo serdeczni gospodarze, skoro stale Was ktoś odwiedza, to się muszą wszyscy u Was dobrze czuć:) Ja też lubię jak ktoś do nas wpada, jeśli się dobrze czuję i nie jestem zmęczona.
Też mam takie wrażenie, że jeszcze trochę czasu do porodu zsotało, ale jak czytam o kolejnych narodzinach na naszym forum, to zaczynam mieć wszystkie objawy porodu;) Oby do końca sierpnia wytrwać :)

miłego dzionka :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #409413 przez Anulka
Aganiomaluszki są przesłodkie i rzeczywiście można ich bez trudu rozróżnić, ale to myślę dobrze dla Was :).

Ja to chciałabym dociągnąć do 30 sierpnia do ostatniej wizyty, bo będę wiedziałą wynik na paciorkowca i USG zrobione, wiec wymiary maluszka, potem to już do terminu będę miała tylko 4 dni, więc mogę rodzić, odrazu po wizycie :). Ale ja tylko trafię na porodówkę, odrazu daję cynk smsami :)

12 lata 4 miesiąc temu #409417 przez siteczko
Witam :)

Lui odezwij się koniecznie jak wrócisz, 400 km to spora trasa jak na nasz stan... uważaj na siebie!

baby_55 jeżeli chodzi o dylematy wózkowe, to chyba chodzi o to czy dobrym wyborem jest ten X-lander XQ czy może jednak lepszy będzie X-lander X-move... lub Maxi Cosi Mura 4 lub Elea :D no a może jeszcze jakiś inny... pewnie jakby trzeba było brać już to wybralibyśmy x-lander X-Q ;) no ale jeszcze chwilę mamy, więc będziemy szukać swojego ideału hehe bo w każdym coś jest nie tak ;)

MADZIA7 my już byliśmy we wszystkich sklepach ENTLICZEK, a mają w Krakowie aż 3... oraz na Zakopiance - 4KIDS i już mam dość, bo w każdym nam proponowali co innego... już nie wiem gdzie jechać..

Aganio słodziaki z tych Twoich chłopaków :) już wcześniej oglądałam na FB :)

hanias, chasiami czekamy na info po wizytach :)

Ja wczoraj miałam spory kryzys i już chciałam się umawiać dziś na wizytę do gin... a to dlatego, że dziwnie z sob-nd mały tak mocno szalał całą noc, że myślałam że mu się coś dzieje... przez dzień też spokojny to on nie był, ale w nocy to mu się nie zdarza, śpi spokojnie... tak samo rozpychał się niesamowicie w niedziele popołudniu i wieczorem... wcześniej aż tak bardzo go nie czułam, a w sumie zaczął od piątku... a przecież nie wiem co tam w brzuchu się dzieje... dziś też często się odzywa, ale przynajmniej noc była spokojna, taka jak zwykle, więc stwierdziłam że chyba panikuję, że na pewno wszystko ok.... ale jakąś 1h temu dopadł mnie straszny ból lewej pachwiny, myślałam że zacznę krzyczeć, nie miałam tak wcześniej... i też się przestraszyłam... nie wiem co to wszystko znaczy... na wizytę w końcu się nie wybieram... idę planowo 27.08, może do tego czasu będzie wszystko ok... bo ja to chce dotrwać do 1.09 co najmniej a później może się dziać :)

12 lata 4 miesiąc temu #409441 przez 26joanna
aganio87 chłopaki kochane , a te włoski to z tej zgagi :kiss:
agnesssa , MADZIA7 z moja mama jest jak wiatr zawije , dużo lepiej czasami dogaduje się z teściowa niż z nią :( Czasami czuje się ze przez to ze jestem zagranica już nie jestem jej córką , ehh takie moje durne odczucia :(
A mnie dziś wyjątkowo nie boli nic , nic nie ciągnie itp i nawet się wyspałam , wstawałam tylko 3 razy siku :blink: Mam nadzieje ze nie jest to " cisza przed burza "

12 lata 4 miesiąc temu #409442 przez basiek_252
Witajcie:)
Strasznie długo mnie nie był ale to już inna historia. Jednak jestem na bieżąco :laugh:
aganio87 madeleine bardzo, bardzo gratuluję dzieciaczków.
A ja dziś właśnie wróciłam ze szpitala. Po poniedziałkowej wizycie okazało się, że robi mi się twardy brzuszek, mam miękką i skróconą szyjkę do 1,5 cm i dostałam Ferotenol i żelazo. Bo muszę wytrzymać jeszcze 3 tygodnie i wtedy będzie już bezpiecznie. I byłoby wszystko ok gdyby nie to, że w środę wieczorkiem odszedł mi prawdopodobnie czop śluzowy...
Więc w czwartek pojechałam do mojego lekarza na dyżur do Pabianic i już tam zostałam :(
Na szczęście na razie nic niepokojącego się nie dzieje, ale pewnie jak odstawie leki to jeszcze 2 tygodnie i będzie się działo...
Życzę miłego dzionka :) :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka