- Otrzymane podziękowania: 34
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopad 2011 cz. 2
Listopad 2011 cz. 2
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Malina86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
- polunia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Napiszę zaraz bo później zapomnę Malina Michaśka boska w tym piachu. A najlepsze to okrzyki Mamy Ubawił mnie Twój tekst : będziesz dupę w zimnym morzu myła Super , że macie tak blisko nad morze. Michaska może często korzystać z mega piaskownicy.
luska zyjesz czy Olo juz Cię rozdeptał??? Kacper to też w chwili obecnej samo zło Niby już nie bije Poldkowatego ale za to domaga się uwagi od rana do wieczora. Ale to długi temat i jak będę miała chwilę to Wam napiszę jakie cuda wyczynia moje starsze dziecko... . Chociaż ostatnio mnie bardzo rozczulił , zabierała go babcia na "wycieczkę" , już wychodził ale przy drzwiach odwrócił się na pięcie pobiegł do Poli do spacerówki pocałował ją najpierw w czoło (siłą oczywiście przyciągając ją do siebie...) powiedział "ćeść" i do wyjścia ale chyba stwierdził, że za słabo się pożegnał bo znowu się cofnął przytulił jej łapkę do siebie , cmoknął w paluszki i papa. Ale zeby nie było za miło to musiał jej powiedzieć : ty nie, ty nie , ja.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dorcia tak jak piszesz , każdy facet ma cos za uszami ale bez nich byloby mało fajnie. W sumie to pewnie żadna z nas nie jest idealna , i tak samo nasi M moga na nas narzekać
Daisy urocza w torebce , az chciałabym mieć w domu taka mała włochata kulkę
Sarna a co Ty taka zabiegana ostatnio? Aaa , niezły sajgon Ci dzieciaki w domu zrobiły Ściana wyszorowana , czy to specjalnie z przeznaczeniem na wizje artystyczne Domisia? Ja chciałam Kacprowi zrobic jedna ścianę do rysowania-malowania-bazgrania no do "pracy twórczej" zostawić ale w końcu spasowałam bo mnie przekonano , że jak pozwole na jednej ścianie to będzie po kazdej bazgrał.
Co do "żywienia" dzieci naszym jedzeniem to ja jakoś tak średnio odważna jestem w tym temacie , za to D często próbuje jej cos do geby pakować. Chociaż ostatnio Kacpra serek danio waniliowy dostała (ze dwie łyżeczki w sumie) i jej bardzo smakował , i ryczała o jeszcze.
Aaa , Dorcia widzę , że Lenia arbuza wcina , można juz dawać takim maluchom arbuza? Tylko w sumie nie bardzo wiem jak miałabym jej go podac bo gnida mała jeszcze żadnego zabka niema i ciężko by jej było poniuplać
Co do zakupów na allegro , tak mi się skojarzyło. Nadal nie kupiłam Poli fotelika samochodowego bo ni cholery nie mogę się zdecydować Czy macie już kupione a może na jakieś zdecydowane jesteście?
vestusiek też kiedys dostałam od kogos to ciasto szczęścia ale nic z nim nie zrobiłam. W koszu w końcu wylądowało...
Jak juz wiesz jak zrobić i masz zamiar kolejny raz upiec to nabierzesz wprawy i przed wyjazdem do Powidza upieczesz co by dać spróbować
Ooo , paczka z Endo , fajna sprawa , bardzo podobają mi sie ciuszki od nich , tylko kurczę drogie dosyć maja ale na wyprzedaży moze akurat by się udało.
Kredzia uwierz mi , ze teraz bym odczekała jeszcze z 2 lata zanim bym sie zdecydowała na drugie dziecko. Cholerka myślałam , że będzie prościej... Kacper mial rok i 8 m-cy jak sie Pola urodziła i to akurat przypadło na okres wkraczania Kacpra w okres buntu do tego zazdrośc i mieszanka wybuchowa sie zrobiła z niego!
Zazdroszczę wyjazdu do Zakopca , fajna sprawa tym bardziej większą ekipą. Udanego wypoczynku i DOBREJ POGODY Wam zyczę
vestusia super preazent dla Zuzki , juz sie nie mogę doczekać kiedy u nas w domu zaczna się pojawiać lalki wózki naczynka do gotowania itp. bo póki co to samochody kopary traktory W sumie to podejrzewam , że jak już się pojawia to Kacper też się będzie nimi bawił bo jak idzie do mojej siory to też okupuje zabawki Majki i potrafi spokojnie siedzieć przy gotowaniu i karmieniu lali przez dłuższy czas Zawsze to coś innego niz w domu.
Kredzia sporo Mikołaj wciąga obiadku , ale widocznie tyle mu potrzeba. Kacper jak był mniejszy to tez bardzo ładnie jadł za to teraz muszę chodzic za nim z jedzeniem (wiem , że to źle , że dziecko powinno jeść przy stole itp ale on taki niejadek , że szok!!!).
Co do spacerówek to ja się nie wypowiem. Dostałam kikedys od t jeszcze dla Kacpra i taka mam , troche mnie wkurza bo sztywna jak cholera i tylko przodem do kierunku jazdy ale przeżyję. I tak w sumie używam taj od wózka , beznadziejnie brzydka ale wygodna i na moje wertepy idealna bo mięciutkie zawieszenie i duże pompowane koła.
allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-roan-mar...nia-i2498598065.html
tylko cała szara z rózowym środkiem.
No i tyle z pisania bo Pola wstała , reszte nadrobię później
Buziaki i miłego dzionka zyczę!!!
- Malina86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
madziaska w Pobierowie ten Hani ponton byl za 45zl!
Dorcia dzieki za info o muchomorze- musze kupic
polunia no ja tez sie usmialam ze swojego przezywania, ale ona normlanie garciami ten piach do buzi pchala- w nosie, w oczach wszedzie miala
Kredzia Misia wciaga tak 250g obiadku.
Dzisiaj stanelam na wadze i pokazala 50kg, wiec cel osiagniety Najgorsze tylko, ze najwiecej to chyba z cyckow zeszlo
- Malina86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
Zawitałam tutaj z prośbą o radę. Mam nadzieję,że pomożecie . Chodzi mi o kombinezon dla mojego Maluszka- tzn o jego rozmiar.Nie chcę żeby się w nim utopił, ale znowu jak kupie mały to będzie na miesiąc i co z resztą zimy?? Przydałyby mi się Wasze uwagi, rady, bo przecież rodziłyście w listopadzie, więc macie to już za sobą
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Ps a tak poza tym to śliczne te Wasze Pociechy ! już nie mogę się doczekać listopada
- Malina86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oj rok temu o tej porze to my chodzilysmy brzuchate Kochana ciesz sie ciaza, bo zatesknisz za brzuszkiem Zycze duzo zdrowka dla mamusi i dzidziusia
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
Ja na chwilę, wieczorkiem odpiszę więcej
Chciałam tylko napisać, że na opiece zajś jestem, bo Piotrek był z Zuzą u lekarza. Generalnie jest lepiej, płuca okej, tylko kataru trzeba się pozbyć. Dostała syrop a ja opiekę do końca tygodnia. Nie powiem, że jest mi smutno
Dziś pracowałam tylko do 13 z powodu upałów, puścili nas szybciej do domu.
Łeb mi pęka.
Obejrzałam filmy i Misia naprawdę cudna. Jejor faktycznie Malina Twoje reakcje najlepsze. No i niezła z Ciebie Dżaga, muszę się za siebie wziąć, bo przy Tobie wyglądam na brzydala.
Dorcia - Lenia cudna, to z arbuzem też fajniuśne zdjęcie... No a Ty jak zawsze w mini Krzyś to ma dobrze
Lecę do Zuzy, bo maszeruje tu wszędzie i wstaje. Odezwę się później, baj, baj!
- polunia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Potwierdzam słowa vestusi , ze niezła z Ciebie Dżaga , normalnie dziewczyna miód Malina I te 50kg , ja to co najwyżej do Pudziana się przyrównać mogę
vestusiek owiniemy się w worki i będziemy chodziły jak ten cień za Maliną
Dorcia za to w tych swoich mini będzie wodzić wszystkich M na pokuszenie
kaska cześc Brzuchata Ja podobnie jak Malina miałam 3 kombinezony 56 i 62 takie własnie workowate z wycięciem na pasy a 68 z nóżkami. W sumie przez pierwszy miesiąc posłużył mi ten 56 ( kupowała mi mama jak juz urodziłam bo wyszłam z założenia , że jak pierwsze dziecko było batrdzo duże to drugie też , a Pola to taki patyczak był jak się urodziła , że na szybko dokupowałam garderobe w rozmiarze 56 właśnie). W sumie tego 68 z nózkami to prawie w ogóle nie wykorzystałam bo az do wiosny był przydużawy No to tyle z moich mądrości w tym temacie Zdrówka życzę i szczęśliwego rozwiązania
Spadam bo Pola śmierdzi z kilometra , czyt.
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
Dzięki za rady i na pewno z nich skorzystam :)i przepraszam za zaśmiecanie
Pozdrawiam i całuski dla Waszych Kruszynek
Ps jak jeszcze któraś z Was ma jakieś przydatne informacje/rady to ja z chęcią posłucham.(W końcu Wy też rodziłyście w listopadzie ) To moja pierwsza ciąża więc wszystko jest takie nowe
- Malina86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
vestusia i polunia splonelam rumiencem Ale tak powaznie to Wy chyba niezlej dzagi nigdy nie widzialyscie
vestusia mialas nam nowe butki Zuzolka pokazac.
Fajnie, ze na opiece jestes
Zjadlam obiad, wstawilam pranie i biore sie za sprzatanie, bo mieszkanie wyglada jak po przejsciu tornada.
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34
Cześć kobietki
Zawitałam tutaj z prośbą o radę. Mam nadzieję,że pomożecie . Chodzi mi o kombinezon dla mojego Maluszka- tzn o jego rozmiar.Nie chcę żeby się w nim utopił, ale znowu jak kupie mały to będzie na miesiąc i co z resztą zimy?? Przydałyby mi się Wasze uwagi, rady, bo przecież rodziłyście w listopadzie, więc macie to już za sobą
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Ps a tak poza tym to śliczne te Wasze Pociechy ! już nie mogę się doczekać listopada
KASKA, ja miałam kilka kombinezonow w rozmiarze 62 i 68,bo wydawało mi się,ze przez te kilka miesięcy zimy takie będą odpowiednie. W efekcie końcowym żadnego nie wykorzystalam,poniewaz miałam też śpiwor z owczej wełny, cieply pajacyk starczyl. Śpiwor jeszcze wykorzystam,bo jest z dopinką,a kombinezony leżą z pudle
My już z domku,odezwe się później
- polunia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
O Malina, Ty to masz dobrą pamięć z tą fotą butków. Już idę zrobić, bo znowu zapomnę.
Zaraz wracam he, he, he