BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 7 miesiąc temu #406929 przez Dorciaition
Witam z wieczora

Vestusia masz racje- jestem mega gapa. Brokuła się znalazła! Na wycieraczce! B) B) Gd szłam z zakupów położyłam je w mieszkaniu pod drzwami i zabrałam się za rozbieranie Lenci. Potem zabrałam siatki i już do przedpokoju nie wracałam. Dopiero jak Krzysiu wrócił. Idę otworzyć mu drzwi i patrzę- brokuła. No nienormalna jestem! ;)

Vestka
lepiej ciuszki za duże niż za małe. :) Naprawde super prezent (prawie jak mój) :laugh: :laugh: A jak Zuzi podoba się lala? Bo mi bardzo :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Malina no to za ciecie od tego wózka. Powinnas tam zadzwonić i porządnie ich zjebać. Wyślesz im wózek i ciekawe kiedy Tobie go naprawią.

Ha ha Ty masz ten sam pomysł co Krzysiu z muchomorami.
Twój małż niezły z tym fikaniem. W końcu oberwie.

Za nami kiedyś gonił taki łysy wielki w tico, ledwo się tam miescił. Krzysiu już nie był taki mądry, spierniczał jak szalony ;)
Jak wizyta T.?

Polunia Twój to może troche przyfikać, bo dużych rozmiarów jest. ;) Jemu tak szybko nikt nie wklepie ;)

Madzia dobrze z Hanią wsio ok. Masz racje- lepiej dmuchac na zimne.
Lenia z tym staniem ma to samo.
Przeraziłaś mnie tym snem. Nie przewróciłaś Cię gdy wpadłam moim cielskiem w Twoje kruche ramionka? ;)

Polunia pode mną to Krzysiu dziś może będzie ;)

Alanek[*] :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #406951 przez Dorciaition
O własnie! Olinka sto latek :* :* Katka, a Ty gdzie zaginęłas? Pewnie zapracowana jesteś co?

My wizytę mamy dopiero na początku września.

Vestusia a Ty na Piotrka mówisz Bob? On wie o tej ksywie?

Ja Ciebie naprawdę podziwiam, że tyle schudłas. Silna babka z Ciebie. A w ciążt wyglądałaś ślicznie.
Moja Lenia to samo- ciągle odkryta. Już z tym nie walczę bo i tak nie wygram ;)

A ja juterka idę do fryca się farbnąć. Umówiłam się z babką, że przyjdę z Lenką. Poszłabym z nią w nosidełku bo tam milion schodów. Ale akurat o tej porze przyjedzie do mnie kumpela z meżem, więc super sie złożyło. Zaopiekują się Lenisławą.

Alanek[*] :(

12 lata 7 miesiąc temu #406963 przez luska
Hej mamuski

Kredzia mówisz , ze masz byc obrzydliwie bogata........to super hehe.A wesprzesz rodzinę swojej synowej co?? :P

Dziewczyny w sumie te 2 lata między dzieciaczkami to mi sie wydajej idealna różnica, chociaz bywa róznie.Przydały by sie nawet dwie pary rąk dodatkowe

U nas tez dzis mega wietrznie , ale ja tam się ciesze :P

Pola ty tez nie masz chyba za zbytnio daleko do tego jura parku.to jest miedzy bydgoszczą a toruniem czyli pewnie cos koło 200km, bez tragedii :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Oj pogoń tych chłopów

Vestusia to sie musicie mocniej gryźć hehehe

Hhehe Sarna hehe siedze pod stołem , zabił mnie ten dzieciak .A rodzica szczerze współczuje , bo jak podrośnie to dopiero bedzie sypała argumentami :lol:

Vestusia fajnie , ze taka T ci sie trafiła .Własnie doradzi , nie narzuca i nie krytykuje.Co prawda do niedawna ja tez swoja mogłam wychwalać (ale to macocha Ł ,a nie matka ale jak zwał tak zwał)no ale teraz wiele się zmieniło i tak kolorowo juz nie jest.

Noo i prezenciki sa superanckie!!!

Hheheh Zabje was za te spojlery .Polunia ja mam 166 i waga 63, no nie teraz wow spadłam 58,5 .niedzielna pizza i dzis troche slodyczy i ponad pół kilo do przodu :lol:

Vestusia hello brzuch to ty miałaś, ale jak nozki zgrabne!!!! :lol:

A blondi to ja tez jestem taka jak ty , hehe.Raz nawet zostawiłam bryle w solarium i zajarzyłam sie na drug dzień :blush:

Malina to cie załatwili z ta reklamacja , ale tak to jest jak do kupna to wszystko super , a co do czego to olewka.

hheh z twojego tez sie usmiałam :P Moj ma świadomość , ze jest mały i nie szaleje.Ale za kierownicą i prze sibi to gadane ma :blink:
Powodzenia podczas wizyty czrownicy :silly:

Madzia hehe ubawiłam się z tego twojego snu , Docia pewnie bedzie przezywać , że gruba ci sie sniła i , ze ta jest na serio :silly:
Pierwsze słysze o bilansie w 9 miesiacu.

hehe Docia ale ty zakręcona , ale dobreze , ze brokuł się znalazł ;)

Sto lat dla Oleinki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #406985 przez Malina86
Witam z wieczora,

12 lata 7 miesiąc temu #406996 przez Malina86
Olinko moc buziaczkow! :kiss:

Dobranoc Mamuski!

12 lata 7 miesiąc temu #407000 przez polunia
Helołłł , jestem , czytam i mam niezły ubaw momentami :woohoo:

vestusiek

Proponuje sprawdź sobie rozklad pociagów w razie jakby szanowny auta nie oddał , no bo jakos do Powidza dotrzec musisz :lol:
Ooo , i juz wiem za co mozna pić , za SŁONIE MORSKIE :kiss:

Sarna "maniaczka kapieli" mnie mega urzekła , boska , nawet D sie podobał filmik :)

Dorcia K jest boski w samoocenie , normalnie az sie uśmiechnęłam do ekranu :woohoo:
No to faktycznie poszalalas z tym brokułem , normalnie jak Blondynka :kiss:

vestusia jak juz u siebie wszystko porobiłas i Ci sie nudzi to zapraszam bo umnie kupę roboty , namiot Ci rozbiję w ogrodzie , wąż do studni podłączę i baza noclegowa jak ta lala :silly:

Malina jak tam wózek , spakowany?
Co do akcji z Pola to raczej nie była kwestia głowy na karku bo spanikowana byłam strasznie i nawet bym o tym pewnie nie pomyslała ale odkurzecz stał w salonie i mnie olśniło , że mozna z gardła spróbować odciągnąć. Wierzcie mi , ze nawet najgorszemu wrogowi nie życzyłabym takiej sytuacji.

madziaska ja tez pierwszy raz słysze o bilansie na 9 m-cy :unsure:

vestusia

Dorcia , że niby D ma czym przyfikac , ja Cie proszę... No chyba , że ktos sie wystraszy łysego łba (jak juz pisałam , ze nie z wyboru - wyłysiał na czubku i musi sie golić bo inaczej wygląda idiotycznie) :silly:
Ooo , jakie plany na wieczór... :blink:

Ty no , jutro do fryca , toz to przed Powidzem samym idź bo odrosty bedziesz miała i jak Ty bedziesz wyglądać , co??? :woohoo:

luska

Ł mały ale za to gadane ma , mój to mały i do tego dupa wołowa , skad ja go w ogole wzięłam??? Ale to było 10 lat temu i byłam jeszcze młoda i głupia , no nie żebym teraz mądra była ale juz bardziej kumata w niektórych sprawach.

Ide spać , może jutro będe miała ciut lepszy dzionek. A na dodatek wszystkiego to D był dzis u mojego brata za Gnieznem i jak wyjechał z domu o 6.45 tak wrócił o 20. Cały dzień siedziałam sama jak kołek , o przepraszam szwagier na kawie był. I tu mi sie przypomniało co miałam napisac :silly:

Dobra teraz to juz serio ide spać , papa

12 lata 7 miesiąc temu #407032 przez vestusia
Dżem dobry Mamuśki! :D

Moja Zuzia wstała o 5 i ani jej się śni iść spać. No co za niezniszczalne dziecko.
Ja przed chwilą robiłam sobie śniadanie i ciachnęłam się nożem. No sierota jestem i tyle. Plasterek mam, ale się odkleja...

Dorcia ja to siedzę i grzeję z Ciebie i tego brokuła. Jak Ty to zrobiłaś, że go tam nie zauważyłaś??? He, he, he. No padłam, zabiłaś mnie he, he, he. Naprawdę jest z Ciebie Blondi :D
Dobrze, że się znalazł, ale nawet nie chcę sobie wyobrażać, co będzie, jak zgubisz mniejszą rzecz he, he, he :D

Zuzi Ważniara przypadła do gustu, oczwiście na chwilę, jak jej ją daję, to się trzęsie. Chyba dlatego, że ma czarne włosy i namalowane okulary i ona cała podjarana. Ale zaraz i tak rzuca ją w kąt :)

Dorcia tego łysego w Tico chciałabym widzieć ha, ha, ha :D
A Piotrek wie, że mówię na niego Bob, więc w sumie jak nawet którejś się zdarzy tak powiedzieć, to pewnie się nie pogniewa. Ja mówię Zuzi, że ma tatę Boba Budowniczego. On tłumaczy, że on rolnik i ogrodnik jest, a nie budowniczy. Ale ja nie słucham, w końcu miał firmę budowlaną i budował domy, więc Bob Budowniczy :D

Laski Kochane, ja wiem, że troszkę się znamy, ale nie musicie mi wmawiać, że w ciąży wyglądałam dobrze. Może na początku. Ale na końcówce to jak słoń morski, naprawdę (Polunia, pijemy za tego słonia! :D). Wiem, jak wyglądałam. Generalnie opuchnięta byłam i powiem Wam, że właśnie jak niektórzy opowiadają np. poród jako traumę i z tego powodu boją się mieć drugiego dziecka, to dla mnie wręcz przeciwnie – poród to był wybawienie i o niczym innym nie marzyłam. Jak będę kiedyś znowu w ciąży to nie wiem jak ja przeżyję to, że mogłabym znowu tak wyglądać. Poważnie. Nie mogłam na siebie patrzeć, taka byłam gruba. No ale może w drugiej nie będzie tak źle, nie wiem, łudzę się.

Zuzia mi tu chodzi i wstaje przy wszystkim. Teraz stoi przy telewizorze. Czy ona dziś pójdzie spać?? :)

Fajno Dorcia, że do fryzjera idziesz! Jak ja zazdroszczę, nie mam z kim Zuzy nawet zostawić, ale może coś wykombinuję. No przed Powidzem to na pewno, bo widzę, że każda tu się szykuje jak na jakieś party :D

Oj ja bym chciała chociaż odzyskać moje Audi A3. Fajnie się nim jeździ, chociaż teraz wiem, że to małe autko, jeszcze trzydrzwiowe. No ale to moje pierwsze autko i sentyment zawsze będzie.

Polunia Ty nie wiesz jak mnie wiele kosztowało sprzątanie he, he, he. Tzn. zanim Zuzia się urodziła to nie latałam ze szmatą codziennie, raz w tygodniu generalne porządki i to wsio. A teraz codziennie sprzątam, kurze i odkurzam. No ale sprzątanie mojego mieszkanka starczy, u Ciebie to nie wiedziałabym za co się zabrać :D Ale swoją drogą zorganizuj pole namiotowe, bo następny zjazd będzie u Ciebie he, he, he :D

Mój Bob też za niedługo będzie się golił na łyso, bo ma ten sam problem, co Twój :) Tyle, że mój jak się ogoli, to wygląda jak jakiś zbir, serio! No nie chcę, żeby się tak golił, ale faktycznie włosów coraz mniej i w końcu nie będzie wyboru!

Ha, ha Polunia utłukę Cię :D Faktycznie, „z metra cięta” jestem, ale słychać mnie wszędzie ha, ha, ha :D

No Zuza wariuje, oszaleję. Robię drugie pranie, a ona jakby kawy się napiła. Jestem pewna, że dostała rano butlę z mlekiem, a nie z kawą, nie wiem skąd to pobudzenie, ale normalnie o tej porze to wstaje po drugiej drzemce, albo jest w jej trakcie. No i jak tu ją zrozumieć? :)

Czekam na kuriera, mam nadzieję, że dam radę poskładać ten wózek sama :D

A potem na jakiś spacerek :D

12 lata 7 miesiąc temu #407055 przez polunia
Helołłł

Zaspałam dziś i kawy nie zdążyłam spokojnie wypić bo Kacper już buszuje.
Zimno u nas jak smok , szaro buro i ponuro do tego wieje , brrryyy , jesień przyszła.
Posiedziałam chwile w kuchni i po skarpetki szybko biegłam FROTEROWE bo mi giry zmarzły i psikawa wzięła. No już tak mam , rutinoscorbin trza se zapodać :dry: . Może i jestem przewrazliwiona ale wychodzę z założenia , że jak mi zimno to dzieciakom też i cieplej je ubieram a D lata w gaciach po chacie.

Własnie , miałam wczoraj napisać i zapomniałam /przerywnik bo Kacper eee woła , czyt. kupa!!! :P / , będę miała zonka z Powidzem bo w pierwszej opcji miała jechac z nami moja młodsza rozwydrzona siostra żeby pilnować maludy ale nasz domek jest za daleko od Waszych żebym mogła ją sama z nimi zostawić. No to stwierdziliśmy , że weźmiemy teściową ale wczoraj się dowiedziałam , ze idzie na zabieg i nie da rady jechać , więc dupaaa!!!!!! Najwyżej przyjedziemy tylko w pierwszy dzień zobaczyć :( i nawet za tego słonia morskiego nie wypiję :dry:

vestusia kurde 5 rano to srodek nocy dla mnie!!!

Co Ty znowu pierzesz przeciez podobno wczoraj wszystko poprałaś???

Co do kolejnego zjazdu u mnie to ok , namiot wojskowy na łaźnię jest , toy toy-a (jak to sie pisze????) tez się skombinuje , a trawy D damian nie skosi i pod dupskiem do spania miękko będzie , ba nawet sklep na przeciwko jest gdzie wóde spod lady sprzedaja :silly:
Tylko , ze do 15.30 czynny , normalnie jak za komuny :blink:

Wrzuć real foto jak juz poskładasz ten wózek , tylko cobys go do góry nogami nie zmontowała bo Zuzi może troche niewygodnie być :)

Aaa , , że Ty z "metra cięta" to z czystej sympatii. Chociaz licze , że zdażyłyście juz sie przyzwyczaić do mojego specyficznego poczucia humoru... :unsure:

Tak myslę co mam na obiad zrobć? Chyba najszybciej jakis rosół i potrawkę bedzie udziergać. Tylko nie wiem czy mam ryż? W ogóle to ja bardzo nie lubie gotowac , może nie tyle gotować co tego bałaganu co przy nim powstaje. Mam stresa jak mam rozgardiasz w kuchni. Jestem nawiedzona z kuchnią , normalnie jakas obsesja chyba. Nigdy się o przyzwoitej godzinie nie moge zabrać za ogarnianie chaty bo najpierw musze miec kuchnie wygiganą.

No i jeszcze jedno , mam bardzo ambitny plan. U siory stoi nieużywany rowerek(ten taki co sie na nim na stojąco pedałuje i przy okazji łapami trzyma za takie gajgi i one tez sie ruszają - jak sie go profesjonalnie nazywa? Orbitek? Chyba nie...) i mam zamiar go przytargać do siebie i zacząć na nim ćwiczyć do tego D obiecał , że zamówi mi dzis ławeczkę do brzuszków i może pomału zacznę się troche róznić od tego słonia morskiego :silly:

Uciekam , słonecznego dnia Dziewuszki!

12 lata 7 miesiąc temu #407058 przez Malina86
Dzien dobry!

Pospalysmy do 9:00 :)

Dorcia zobacz czy dzisiaj tez Ci brokul na wycieraczce nie urosl :laugh:

polunia wozek nie zapakowany, tatami karton przyniosl z pracy, ale musze zapierdzielac po niego na drugi koniec mista i mi sie nie chce. Maja mi dzisiaj napisac kiedy ten gosciu ma byc w Szczecinie i zobacze czy oplaca mi sie bawic w wysylke.

Ide jakis serek wiesjski zjesc :) Albo nie... jajko zjem :)

12 lata 7 miesiąc temu #407062 przez polunia
vetsusia no jak to co to za odliczanie , zgadnij??? :silly: Nie piszę na fb bo nie lubie jak wszyscy wkoło wszystko wiedzą :dry:

12 lata 7 miesiąc temu #407063 przez polunia
No patrz Malina , zgadłas :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #407066 przez Malina86
No polunia to teraz wszyscy szukaja forum na ktorym sie udzielasz :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #407067 przez vestusia
Polunia czekaj muszę policzyć. Do zjazdu w Powidzu troszkę więcej, no to nie wiem, jakieś kg odliczasz???

No właśnie z wysyłką wózka to kiepsko. W ogóle jak go masz wysłać? Na poczcie? kurierem???

Polunia wczoraj prałam nasze rzeczy, dziś Zuzi. Robię ostatnie pranie, kosze puste.

Kurka z tym Powidzem to lipa wychodzi, tzn. a może jednak do nas przyjedziecie i tam będziecie. Kurka, przecież dzieciaki też będą z nami się bawić, ej no! :D

Z tym rowerkiem to fajna sprawa i jeszcze ta ławeczka. No, no szacun :D

Zuza w końcu chyba zasypia. Czaicie??? Od 5 rano nie śpi!!! I jeszcze mnie obrzygała oczywiście, jakby mogło być inaczej... no kuźwa ;-)

12 lata 7 miesiąc temu #407068 przez vestusia
O Boziu, jak ja to liczę! Ha, ha, ha :D Ale ze mnie tępa Blondi! :D Ja tydzień liczyłam jako 5 dni i za cholerę nie mogło mi wyjść 23 dni ha, ha, ha

12 lata 7 miesiąc temu #407069 przez vestusia
O Malina, dałaś mi pomysł. Idę zrobić jajecznicę! :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka