BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 4 miesiąc temu #407249 przez vestusia
No my już po spacerku i teście pomidorowym :D Wózek fajny, fajnie się prowadzi, o wiele wygodniej, te amortyzatory robią swoje. Zuzanka w swoim żywiole, obserwowała świat, jak chciała to siadała, jak chciała to się opierała, no rewelka. Zapomniałam smoka i nie doszłam na końcu do Biedry, bo ona już zmęczona a do zaśnięcia potrzebuje monia. I ryk, larmo, że przeszłam obok Biedronki. He, he, he. Porobiłam fotki, widziałam się z brzuchatą Psiapsiółą, zaraz wkleję fotki.

Katkuś ja właśnie nie chciałam parasolki dlatego, że stary wózek będę musiała sprzedać a taką parasoleczką to w zimie nie pojeżdżę. No a ten naprawdę super się prowadzi i może to tylko kwestia przyzwyczajenia, bo Psiapsióła mówi, że wcale nie jest duży, jest normalny. Poprzedni po prostu bardzo malutki jest w porównaniu do tego.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407255 przez vestusia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407263 przez madziaska
Vestusia fajny wozio :) Co TY masz z tym kubelokowy siedziskiem, ja jestem z mojego baaardzo zadowolona :silly: Moze mialas poprostu kiepski model :P

Ile TY wazysz kobito, ze za slonia morskiego sie uwazasz, nie przesadzaj !!!! ;)

Zuzka fajowa z wazniara :):):)

Czytam caly czas WAS, ale z pamiecia nie ten teges ;)

U mnie dzisiaj gotowanie zupek dla Hani szlo pelna pare, mam spokoj na trzy tyg :silly:

No i przyszedl ten gryzak do pokarmu. Dorcia, o taki mi chodzilo:
allegro.pl/nuby-gryzak-do-podawania-poka...cja-i2472507760.html

Fajny, Hania przy zajadaniu mruczala, co oznacza, ze jest super :)

Nie, no nastepna leci na serkach wiejskich ;) Malina daj spokoj!!!!! ;)

12 lata 4 miesiąc temu #407264 przez polunia
vestusiek noż Ty Słoniu Morski Ty , że Ty w ogóle sie w kadrez zmieściłas , no ja naprawde niewiem jak Ci sie to udało :silly: A tak serio to Ty szczupła laska jestes , może nie jakas bardzo chudzina ale taka akuratna fajna babka.
Jak dla mnie Zuzka to skóra zdjęta z Ciebie. A ten wózek to takich normalnych gabarytów mi sie wydaje , ten stary to faktycznie maleństwo przy nim.

katka jakos mnie specjalnie nie dziwi , ze zapomniałas o "miesięcznicy" Olinki , zabiegana kobietka jesteś więc jesteś usprawiedliwiona :blink:

No to popisałam ... , siora dzwoniła ze na kawe idzie , papa

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407277 przez Malina86
Helol :)

My tez po spacerku i po obiadku :)

Vestusia super ten wozek, no gdyby mial jeszcze przekladana raczke to bylby idealem :) Zuzanka zadowolona widac, a to najwazniejsze. U mnie w wozku nie ma skretnych kol niestety co jest wkurzajace na zakretach.
Kochana, a Ty pieknie wygladasz! Wlosy jak Ci urosly!

Michaśka znowu ze spaniem strajkuje :dry: Ale w nocy za to ladnie dzis spala. Tylko ja oczywiscie latalam ja przykrywac co sie poruszyla. Dzisiaj ja ubieram do spania "na dlugo".

12 lata 4 miesiąc temu #407316 przez polunia
Hej Dziewuszki , zaraz jadę do fryzjera się obciachać i może zdązy mi jeszcze farbę nałozyć :silly: Może mi sie troche nastrój porawi :side:

12 lata 4 miesiąc temu #407321 przez vestusia
No i my po drzemce. Boziu jak Zuzanka strajkuje ze spaniem, to jest nieporozumienie! Jejor, no oszaleć szło i prawie straciłam cierpliwość.

Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Piotrek jak przyszedł to pokazał mi, że można bez problemu to siedzisko przełożyć, nie wyczaiłam drugiego końca takiego czegoś, co się ciągnie, to zostaje i wtedy bez problemu wyciągam siedzenie i wkładam je w drugą stronę. Więc nieźle. Piotrkowi się podoba.

Ten gryzak Nuby to ja kiedyś już widziałam, ale jakoś myślę, że obejdziemy się bez.

O tak Malina, ja też Zuzę dziś na długo ubrałam, bo ona ciągle się odkrywa. No robi to odruchowo, jak tylko wyczuje kołdrę, to od razu nogami ją rozkopuje. Nieważne jak twardo śpi.

Polunia fajno z tym fryzjerem! To zawsze poprawia humor! :D

Lecę, do napisania!

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407402 przez Dorciaition
Hej.

Nadrobię Was dokładnie z rańca, bo obiecałam Krzysiowi, że dziś nie będe siedziała tyle przed kompem.

Vestka fajowy ten wózek. Zuzia śliczna, a jaka duża już, no i szczuplutka :)Ty wyglądasz rewelacyjnie. Chudzina jesteś! Normalnie mnie obrażasz jak piszesz, że Ty słoń morski? :P To ja wtedy co? Jest coś większego? ;)
Widzę, że też masz w mieszkaniu prawdziwy plac zabaw.
Aaa, już miałam dawno pytać- chcesz te puzzle piankowe na podłogę? Moge Tobie dać cyferki jeśli chcesz.

MAdziaska też mamy takie gryzak. Fajny jest. Tylko, że tych siateczek np bo bananie nie da się umyć za bardzo, wiec w sumie są jednorazowe.

U mnie byli znajomi. Skoczyłam do fryca. Jebłam se cały łeb na biało, bo te pasemka juz mnie dobijały. Nie dość, że 2 stówy zawsze w plecy to jeszcze tyle czasu, a tak będę se robić odrosty i tyle. Fakt- włosy mam żółte, Krzysiu mówi, że marnie wyglądam, ale jeszcze z 2 farbowania i będą jasne.
Nie popisze się wyglądem w Powidzu.

Vestusia to te buciorki od Karoli. One fajne się świecą, ale nie zakładam ich, bo ciężko wchodzą :/

Mam kilka par bucików i tych pełnych za nic nie idzie włożyć Leni na nóżkę :/

Alanek[*] :(
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #407414 przez Dorciaition
Blondynka w kawiarni:
- Poproszę kostkę cukru do kawy.
- Przecież wrzuciła już pani 10 kostek!!!
- Tak, ale wszystkie się rozpuściły.

:laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #407422 przez vestusia
Oj Dorcia co ten Krzyś opowiada. Przecież i tak miałaś blond włosy więc nie mogły wyjść tak źle. Najlepiej zrób fotkę i nam wklej, bo Krzyś ma jakieś inne spojrzenie.

No ja tak samo na blond farbnęłam, bo pasemka są fajne, ale tak to kupiłam farbę i sama sobie poradziłam. U mnie z czasem na fryca jest ciężko, więc wolę farbować. Choćby co 3 tygodnie ;-)

Kurka Dorcia dziękuję, ale ja tych pianek tutaj nie będę miała gdzie rozłożyć. W sumie to jest wykładzina, milion innych akcesoriów od Zuzi (jak widać na fotkach), jak dojdą jeszcze puzzle, to Piotrek powie, że mamy tutaj salę zabaw dla dzieci, a nie duży pokój. Ale dziękuję :)

O a te siateczki w tych gryzakach można wymieniać?

Oj o tego słonia morskiego to mi chodziło jak byłam w ciąży. Teraz ciut lepiej wyglądam, jak uchatka ha, ha, ha :D

My byliśmy na spacerku, skoczyliśmy do Lidla no i tak połaziliśmy. Wykąpałam Zuzię i znowu zaczyna sceny - wstaje w łóżku i ryczy. Boziu ja nie wiem, co mam z nią zrobić i czemu ona się tak drze... :(

12 lata 4 miesiąc temu #407428 przez vestusia
Dorcia fajne te trampki nawet podobne do moich. A spód mają taki gumowy czy taki jak takie buciki właśnie małe dla dzieci?
Ja w swoich musiałam przełożyć sznurówki na normalne wiązanie, bo inaczej też nie dawałam rady jej wkładać nogi. I teraz normalnie jej je zakładam i zawiązuję, rozluźniam sznurówki i jest oki.

No i Zuza znowu się drze. Boziu, ja nie wiem dlaczego ona teraz ma takie akcje. No wstaje w łóżku i się drze. Położy się ją, to chwila spokój i za chwilę znowu wstaje i znowu się drze.

12 lata 4 miesiąc temu #407433 przez katka
witajcie
olinka śpi więc mam troche czasu dla was
Vestusia ja mam taki wózek ten duży www.adbor.pl/8,RING i powiem ze jestem zadowolona ale co dziń jak bym go miała taszczyć po schodach to bym chyba ocipiała.

Polunia prosze zdjęcia w nowej fryzurze to samo Dorcia

Dorcia fajne te trampeczki ja musze coś nowego na nóżki Olince kupić ale bardziej mysle o jakichs balerinkach

Dobra uciekam do wanny

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407437 przez Dorciaition
Vestusia chyba Krzysiek ma rację, bo faktycznie sa żółte. Mam nadzieję, że to zejdzie i będą ładne bielusienkie. A później może też sama będę se farbować, a jak nie to tylko odrost, więc to będzie raz dwa.
No i jeszcze se dziś brwi robiłam u innej kosmetyczki i jakoś mi je dziwnie zaokrągliła pipa jedna ;/

Vestusia no ok, skoro nie chcesz to nie :silly:

Siateczki można wymieniać, ale to drogie jest, więc jeśli siateczka jednorazowa to się nie opłaca. Moze jak w zmywarce to umyję to będzie lepsze. Spróbuję.

Vestusia ciut lepiej?? no palne Cię chyba. :P
A ja sie sobie bardziej w ciaży podobałam :)

Te buciorki mają mięciutki spód, z gumy taki. Oooo dobry pomysł, chyba też rak zrobię, bo te gumki to mało się rozciagają. Ale mądrze to wymyśliłaś :lol:

A to dziwne, że Zuzia tak się drze. Moze głodna jest? (tekst Krzysia) :laugh: :laugh:

Katka nic nowego nie mam w sumie. Takie jak były tylko bardziej żółte ;)

Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #407447 przez vestusia
No to za niedługo farbniesz jeszcze raz i będą bielusieńkie. Można taki szampon kupić, płukankę taką, że robią się włosy platynowe takie bardziej. Ja też musiałabym to kupić.

A to w tych trampkach to masz gumki zamiast sznurówek?? Oj dziwne he, he, he.

A ta pianka to mnie się wydaje, że fajna jest właśnie na panelach. Ja tu naprawdę mam wykładzinę, więc szkoda coś kłaść. Ale dziękuję raz jeszcze, aż mi teraz głupio :(

No to ten gryzak mało opłacalny. W sumie kiedyś go widziałam już i zastanawiałam się czy to naprawdę będzie miało zastosowanie czy tylko jest to kolejny wynalazek, żeby wydawać kasiurę :D

Ha, ha, ha. Zuzia raczej głodna nie jest, chociaż nie chciała pić mleka zbytnio. Tyle, że wcześniej zjadła całą miseczkę kaszki, więc pewnie ma brzuszek jeszcze pełny.

Kurka, przed Powidzem to brwi na pewno też muszę zrobić. Jak Dorcia poszłaś do innej kosmetyczki to często tak właśnie jest, że się jest średnio zadowolonym :D Ja to raz jak poszłam na hennę, to w ogóle nie było widać, że miałam ją zrobioną. A kosmetyczka tak się cackała, że właśnie wycackała i nic nie wyszło.

A Malina chciałam jeszcze napisać, że szkoda, że w swoim wózku nie masz skrętnych przednich kół. to jednak duże udogodnienie.

Madziaska ja nie wiem czemu to moje kubełkowe mnie wkurza. Tzn. wkurza mnie najbardziej dlatego, że jak jest pozycja półleżąca, to Zuzia wiadomo, że nie usiądzie, bo jest przechylone to siedzonko. A siedząca jest tylko przodem do kierunku jazdy.

W sumie to już się chyba przyzwyczajam do tego wózka, ale źle mi się go sprowadza przez te amortyzatory he, he, he. Mam nadzieję, że to kwestia przyzwyczajenia :D

Katka, ten Twój to waży 19kg, no bez przesady :D

Dorcia a właśnie nie mogłam przeczytać tego listu na FB, bo trzeba kliknąć "lubię to". A ja unikam ostatnio takich aplikacji, bo zaśmiecają mi profil he, he, he :D Dzięki za wklejenie tego listu tutaj, czytasz w moich myślach :D

Piotrek gdzieś wyszedł, Zuza chwilowo cicha, ale pewnie chwilowo, do czasu aż znowu nie wstanie.

Dzisiaj to ona przeszła samą siebie.

Spała dwa razy, ale po prawie 5h aktywności. No masakra. A z rana pewnie będzie pobudka o 5. Jejor, chciałabym chociaż raz pospać do 9, ale to tylko moje marzenie. W Powidzu podmienię Malinie dziecię i do jej łóżka wsadzę Zuzę :D He, he, he :D

Właśnie, jeszcze muszę łóżeczko od kogoś pożyczyć! :D

12 lata 4 miesiąc temu #407456 przez Dorciaition
Vestka mam ten szampon, wiec liczę na to, ze zadziała. ;)

No co Ty? Dlaczego Tobie głupio? Ha ha to ja w sumie powinnam się cieszyć, że nie chcesz :laugh: :laugh: ;) Żartuję.

Tak, tak w tych bucikach gumki. Są takie ładne, ale zakładanie ich to masakra.

No to pewnie Zuzia chce Twojego towarzystwa. Lenia jak sama jest w pokoju to ryczy, a jak sie już pojawię to jest spoko. Dziś o 6 rano przez 2 godziny prasowałam, a ona w łóżeczku mnie obserwowała.

No własnie, nie ma co. Lepiej iśc do sprawdzonej. Moja robi za 2 dychy. Kremami nasmaruje, potem masuje głowę i oczy. Odpływam. A na ta suchara skubała i też sie cackała. Za tą samą cenę.

O tak, dla mnie skrętne koła to podstawa. Ale Malina po lesie jeździ, wiec chyba nie potrzebuje.

Vestka nie musiałam kliknąć "lubie to" żeby przeczytać ten list. Dopiero później to zrobiłam. Dobry dla Kimy bo dużo błędów, wiec miałaby co poprawiać ;)
No właśnie Kima- Where Are You??

Ha ha to samo dziś mówiłam Krzysiowi o tym, że marzy mi się pospać do 9tej :)
Kochana pocieszę Cię- Lenka wstała o 6 i zasnęła dopiero o 14 na pół godziny, gdy mnie nie było oczywiście.
Ale za to teraz śpi, mam nadzieję, że do 9 rano ;)

Vestusia łóżeczko sie przyda, to prawda.

Jeju miałam dziś nie sidzieć przed kompem.

Zmykam, choć jeszcze pewnie później zajrze.

Buziaki.

Aa, Polunia jak po frycu?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka