BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 4 miesiąc temu #408115 przez Dorciaition
Ha Ha Vestka ja też nie :laugh: :laugh:

O kolczyki Kochana. O ten gwint co wystaje.

No to szacun dla koleżanki. :)

Tak, my w tym małym i do Powidza też jeszcze na pewno.

Ha ha, a Lenia sie ze mnie śmieje jak jej takie rzeczy pokazuje.

A co to "cacy"?

Aj ten Bob, Ty masz chcice i dupa.

Alanek[*] :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #408116 przez polunia
Helołłł , miałam silne postanowienie , że zajrzę tu dopiero jak wyprasuję ale cos mnie kuxwa to żelazko parzyło i przywloklam się jednak :blink:

Idę czytać :)

12 lata 4 miesiąc temu #408120 przez vestusia
No Zuzia ma też takie duże wkrętki, kumpela mnie wystraszyła, że to niby jak dla dorosłych kolczyki (wkrętki głównie). No ale Aneta patrzyła i mówiła, że u nich w salonie też takie zakładają, że innych nie mają. Jak dostawca będzie miał jakieś mniejsze, to weźmie dla mnie.

no "cacy mama/tata", to tyle co "dobra, cacana". No ale Zuzia robi to tak mocno, że wbija nawet pazury w policzek i wcale nie odczuwam tego, jako "cacy" :D

No i próbuję też ją uczyć "bam, bam" uderzając o piłeczkę. Czasami powtarza, ale więcej naśmieje się ze mnie :D

Michaś od Anety przebija piątkę, pokazuje, że jest "duży" no i że mu jedzonko smakowało głaszcząc się po brzuszku. Ja to nawet nie mam takich pomysłów, żeby Zuzię tego uczyć, więc małpuję od Anety :D

Idę teraz serio nyny :D

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #408121 przez Dorciaition
Ha ha Polunia Ty to chyba od zeszłego tygodnia prasujesz :P :P

Vestusia ja i tak nie kumam co to jest. B)

Batmanik odezwał się na wrzęsniówkach 2010 (akurat mi mrugnęło), a do nas to nie.

Nikt juz nas nie lubi :(

Kima, Kredka, Suari, Anakol, Joanna i cała reszta!!!!!!!!!!!!

12 lata 4 miesiąc temu #408123 przez vestusia
Dorcia, pokażę Ci w Powidzu :D

He, he, he.

Polunia to chyba od gości jeszcze coś prasuje. A jak idzie jej tak dobrze, to i moje mogę podrzucić, bo leży i nikomu nie chce się tego zrobić ;-)

No miałam iść i nie poszłam. Bob zasnął. Lipa :D

Jutro kolejny ciężki dzień z Zuzanką. Ja nie wiem o co jej kaman.
Na rękach Dorcia jest ok, ale trze oczy, widzę, że zmęczona, odkładam do łóżeczka, poleży chwilkę, oczy przymyka, a jak tylko wyjdę z pokoju, to max do 5min wstaje i ryczy. I jak ja mam zrozumieć Zuzankę.

Idę do niej spać, buziole! Pobudka oczywiście o 5 najdalej, ona nie ma serca dla mnie :D

12 lata 4 miesiąc temu #408124 przez vestusia
Dorcia zapomniałaś jeszcze wymienić naszą najulubieńszą koleżankę :D

Dobra kończę lepiej, bo złośliwości się mnie trzymają :D Sa, sa, sa :D

12 lata 4 miesiąc temu #408125 przez Dorciaition
Ok, tylko nie zapomnij :)

A moze Zuzia chce pić? Lenka jak tak marudzi i widze, że chce spać to daję jej butle do buzi i z nią zasypia. Ostatnio się scwaniła (nie wiem jak to sie pisze) i jak daje jej wodę to wstaje, a jak jakiś soczek to leży.

Tez zmykam pod prysznic.

Do jutera :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #408126 przez vestusia
Batmanik to widzę, że coś tam na wrześniówkach pisze, u nas to nie pamiętam kiedy ;-)

A Zuzia to nie pije prawie w ogóle. Niby weźmie butlę, ale zaraz nią rzuca. I tyle z jej picia. No nic, idę już serio. Jutro nowy dzień, więc do napisania! :D

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #408131 przez Malina86
Czesc Łobuziary ;)

Vestusia zrobimy Dorci: "Cacy, cacy, buch po glacy" :lol:
Glowa pod koldre i budzisz Boba :)

polunia czy to nadal to samo prsowanie, ktore mialas robic ze dwa dni temu? :lol:

Misia spi, ale cos poplakuje czasem.

12 lata 4 miesiąc temu #408137 przez polunia
Dorcia toz to rudy a nie zółty jest :silly: No i teraz wiesz za kim Lenia "rudzieje" jak to napisalaś :blink: A tak serio to ja się tam nie znam i troche przyślepawa jestem więc dla mnie to zwyczajnie jasne kłaczyska :side: Ale talent do pstrykania to Ty masz , tak sobie głowe pięknie obfotografować , brawo! :woohoo:

Malina oj bidna Miska , ucałuj limo od ciotki. A to bedzie dumny jak paw chodził , to ci niesopdzianke Miska tatusiowi zrobi :)
Ja sie wzięłam na sposób i Poli na noc smoka przypinam lańcuszkiem do bodziaka bo też wiecznie szukałam , a , że ona spi tylko na plecach to mam luz , ze sie trzymadejkiem łańcuszkowym nie uszkodzi.

katka juz na zapas gratulujemy jutrzejszych zęboli :blink:
Mam kumpla który tez jest alergikiem i rzuca się na oczy a przy tym katar ogromny dostaje. Wiem o co loto i absolutnie Tobie nie zazdroszczę!

vesta no jak mozesz , tyle razy Ci mówilam , że masz nie pić :silly:

Dorcia ja to na takiej imprezie-dyskotece to juz lata swietlne nie byłam i tez chyba bym juz nie potrafiła "tak" tańczyc , ale dzisiaj tańczylam z Kacprem przy Młodych Ptokach i byl zadowolony :blink:

Czytam , że vestusiowa kumpela na pielgrzymce była. To chodzi o taka do Czestochowy? Bo ja tez kiedys byłam , całe 10 lat temu , zajebiscie było. Najlepsze i najtańsze wakacje na jakich byłam. Całe 15 dni , czasami cholernie ciężko już było ale daliśmy radę , no niby swieta nie jestem ale jak juz dobiliśmy przed ołtarz polowy na Jasnej Górze to ryczałam jak wół , zresztą wszyscy ryczeli. O tu , tylko jeszcze taki mega wielkie zdjęcie Papieża było : www.google.pl/imgres?imgurl=http://img.p...GwBg&ved=0CGAQ9QEwBQ
Ja tam szczególnie swięta nie jestem ale , że D ze swoim kumplem szli(tak tak mój D :lol: ) to ja z nimi. Generalnie to szło całkiem sporo znajomych ludzi , a cuda jakie tam sie czasami odstawiały to nawet mnie gorszyły... Ale to juz temat o którym absolutnie tutaj nie powinnam pisać...!

Dorcia moja Pola tez bezzębna jeszcze , wiec jesteśmy dwie :dry:
Odezwij sie czasami z tego Zakopca i pozdrów Gorali :blink: No a przede wszystkim to spokojnej podroży Wam życzę :)

Dorcia no masz rację , kuźwa nie mogę wyjść z tych stert które się w pralni uzbierały. D po ciuch to juz tylko do pralni łazi bo w garderobie juz sie półki zdazyly zakurzyć tak tam pusto :silly:
"cacy" to po mojemu "aja" - dobry miły fajny , no takie tam , bo chyba o to chodziło czy cos ubzduralam???

vestusia a spróbuj Zuzke w spacerówce "uziuziać" jak ja to mówię , Pola w dzień tylko w spacerówce bujana usypia , dostaje flaszke z herbatka , troche popije i kimono. Wieczorem juz sama w łózeczku.

Malina tak to wciąż to samo prasowanie :angry: Serio , cały poprzedni tydzień nie prasowałam wcale bo ciągle coś no i teraz mam... :( Może za 3 dni skończę , a prawie codziennie przynajmniej jedna pralke wrzucam więc od groma tego jest!!! :dry: Bo u mnie prasowanie w ciagu dnia jak Kacper biega jest mało realne , biega dookoła deski i juz raz się na parę natknał , ryczał niemiłosiernie ale chyba bardziej sie wystraszył bo sladu wskazujacego na to , że się oparzył nie było.

12 lata 4 miesiąc temu #408141 przez luska
Holo z wieczorka dziewuszki.

Katka gratki dla Olinki za prawie zęby.A ciebie co za alergia dopadła??

Malina Michaska to wulkan energii, bidulek mały.Rozważ kupno kasku takiego piankowego , ja rozważałam tak zakup jak Olo był w wieku dziewczynek , bo tez tak się rozbijał .On do dziś dnia jak nie ma gdzieś siniaka zadrapania lima to chodzi chory :P
Gratki dla Michasi .A pewnie będzie chodził dumy jak paw!!Teraz to sobie mała sama bedzie była brawo.My zauważyliśmy , ze mała robi kosi kosi czy tam bije brawo , bo to w sumie jedno i to samo , jak coś chce.ale do celowo to my ja uczylismy kosi kosi :silly:

Docia kolor pewnie sam w sobie jak by był to tragedii by nie było , ale z tymi pasemkami to nie halo troszke .Poszła bym raczej do tej znajomej co ci robi za 40 zł , a jak by u niej nie wyszło to tego 25 możesz iść na jeszcze jedna poprawkę.Byly by twoje włosy to przetrwały :silly:

Sarna hehe i tak twarda jesteś , ze masz zamiar nadrabiać do 1, ja przeważnie jak dostaje oczopląsu to daje spokój

Oj Vestusia ty piajczynko :silly:hehe cacy mama /tata hehehe Usmiałam sie .naucz ja tata bleee :P

docia z ta kasa to ja tak mam.zachomikuje gdzies kase , a potem sa miłe niespodzianki ;)

Moja w końcu jak padła o 14 tak wstała po 17.Na szczęcier po 20 juz standardowo spała.Ale z jedzeniem od rana tez kiepsko po tej 17 dopiero zjadła całego banana , chrupki i za 2 h piszczała juz o kaszkę.

docia nie nie Aurelka razem z Lenka kusi bezzębnym uśmiechem :blink: i udanego wypadu!!!!
Lenka juz odsmokowana , wow to super!!!
Ja mam podobny problem jak Malina .Jeden smok tak wywaliła , ze nie mogę do dzis dnia go znaleźć.Dobrze , ze mam zapasowy .Ale dziś tak go wywaliła , że z latarka pod łóżkiem go znalazłam.

Vestusia jak dojdziesz o co chodzi Zuzance to daj cynka , bo moja robi to samo!!!Z tym , ze potrafi poleżeć do 20 minut, a potem ryczy .jak wchodzę do sypialni to stoi B)

hheh polunia powodzenia w prasowaniu.mi sie udało dwa dni temu poprasować ,ale chyba z miesiac sie prosiło i co z tego jak już z powrotem gondola zawalona po sama budkę.
Polunia to sieta jakas jetes hehe , ze na pielgrzymce smiagałas.moja znajoma chodzi i powiem ci , ze mnie nakreca , ze własnie ponoć tak fajnie.

a ja mamm wkurwa na psa .Durne cile przebilo mi basen :angry: :angry: :angry: :angry: Wychodze na taras , a ta mała gnida zapiepsza z ty grzybkiem ,a basenki flaczek sie zrobił :angry: :angry: :angry: Dobrze , ze jest łatka, jak uda mi sie znaleźć te dziurki to załatam , ale jak bedzie dupa blada to kupuje nowy :angry:

Dobra mykam lulu

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #408145 przez Malina86
lusia watpie, ze Michaśka w tym kasku usiedzi. Haha, ale by smiesznie wygladala :)
No to psiak zrobil pierwsza szkode :)

Fotki dla Was mam :lol:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Jak zwykle przesadzilam :laugh:

Dobrej nocy!

12 lata 4 miesiąc temu #408154 przez vestusia
Dżem dobry!

Moja Kochana Zuzia dała mi dziś pospać do 6, normalnie aż nie wierzyłam. Ale za to bardzo męczy ją kaszel, jak Piotrek szedł z nią w pn do lekarza to trochę kaszlała i miała katar, a teraz kaszel przeokropny, że nawet w nocy ją bardzo męczy. Teraz też siedzi i kaszle, do tego gilasy gonię, bo lecą z nosa ;-)

Ja nie mam kacora, więc dobrze :D

Polunia o taką właśnie pielgrzymkę chodzi :) To mówisz, że na takiej byłaś? Jejor ja podziwiam za wytrwałość, bo ja raczej nie dałabym rady! Pokaż jakieś fotki!
Ja byłam w czasie studiów na praktyce w Monarze, 2 tygodnie byłam i szliśmy do Częstochowy z Poraja, około 25km chyba. Miałam tak dość, ledwo doszłam z powrotem (od pociągu do ośrodka w lesie było jakieś 7km jeszcze) a potem mi paznokcie u dużego palca u nóg schodziły, bo tak mi buty obcisły. Nie to, żeby były za małe, normalne adidasy pumki, a tak jakoś odbiły mi te nogi, że pazury potem zeszły. A jaki ból przy tym niesamowity! A to było jakieś 25km łącznie, więc nawet nie chcę sobie myśleć, jak można iść około 130km (jak kumpela). u Ciebie Polunia to chyba jeszcze dalej skoro szliście 10 dni. Masakra i pełen szacun!

Z tym praniem koleżanko to się załatwiłaś nieźle. Aparatka jesteś :D

Malina Miśka pięknie wygląda, a jakie ma fajne trampki! Takie widzę z normalną, gumową podeszwą? Gdzie takie kupiłaś, bo nie umiem znaleźć??? W jakimś konkretnym sklepie??? Kurka, w tym Boti to najmniejszy rozmiar był 19 :(

No a Misia to wcale nie najbrzydsze dziecko świata, wesoło z nią masz :) Cudna malutka łobuziara :) Akurat ten bodziak pierwszy mi się najbardziej podobał, a Piotrek w tym w rozm. 80 urwał wszystkie zatrzaski. No myślałam, że go palnę, bo akurat ten lubię najbardziej, a raz założyłam jej rozm. 80, bo jeszcze nosi te 74 i masz babo placek. Grrrr...

Lusia piesek niedobry, jak mógł pogryźć muchomora! To chyba jednak Malina kupi 3 grzybki he, he, he :D

A jak Ty koleżanko wpadniesz na to, o co Aurelce chodzi, to też mi napisz, bo ja cała durna jestem.

Polunia z wózkiem to nie przejdzie, w wózku to ona ewentualnie na spacerze zaśnie, ale w domu nie. Zresztą też nie chcę zbytnio jej uczyć, że się śpi w wózku, albo ogólnie "w ruchu". Ja jestem za tym, aby Zuzia sama zasypiała, ale ostatnio ciężko jej to idzie.

Śniło mi się, że poszłam z Zuzią na pobieranie krwi a pani przy okazji otworzyła jej buzię. Zobaczyłam tam pełno zębów!!! No dwójki, trójki, czwórki, u góry jakieś dwójki i trójki, natomiast górne jedynki ledwo się przebiły. He, he, he :D Ale sen! :D

Zuzanka urzęduje na leżaczku, już coś jej się nie podoba i zaraz będzie mi tu łobuzować!

Dorciu bezpiecznej podróży, choć pewnie jeszcze tu do nas dziś zajrzysz, skoro jedziecie wieczorkiem :)

Kochane, jeszcze 21 dni do Powidza! :D

Moja Zuzia to przez żłobek tylko uzależniła się od smoka. No teraz bez niego ani rusz, ona wszędzie go dojrzy. Ale wiem, że muszę to ukrócić, może się uda :D

Popijam kawkę, kefirek wypity, od dziś ta dietka :D

Wstawać śpiochy! :D

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #408161 przez polunia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #408165 przez vestusia
Polunia, no ja nic nie widzę :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka