- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- monja
- Wylogowany
- gaworzenie
Bede trzymala mocno kciuki za Wasze dobre porody a niedlugo bedziemy sie wymieniac informacjami o naszych maluchach.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
monja- współczuje kochana! Jak byś chciała pogadać pisz na priv.
Adas dalej bez zmian w zachowaniu- żadnych drgawek ani innych zachowań neurologicznie niepewnych. Ładnie je- w ogóle nie stracił na wadze. Czekam aż zacznie przybierać. Karmią go moim mlekeim- bo już wreszcie mam i nawet tak nie boli przy odciąganie- od razu musiałam kupić laktator. Mają tu do dyspozycji elektryczne pompy do niego (medela) więc nie jest źle. Martwię się tylko, że go karimą z butelki i czy nie zaburzy to odruchu ssania. A pielęgniarka laktacyjna będzie dopiero jutro...No i jutro najważniejsze- powtórzą mu USG główki. Jesli będzie w porządku i obrzęk gółówki też się zmniejszy na tyle, żeny go odłączyć od kabelków to go dadzą do mojej sali. A potem to już pediatra z fizjologicznego oddziału będzie decydował kiedy wyjdziemy.
Uwielbiam ten szpital! Wygląda na to, że nie wypuszczą mnie bez dziecka. Mamy wychodzą tylko jeśli dziecko musi dłużej zostać w szpitalu niż parę dni.
Do tego naprawde cudownie się tu nami zajmują. Normalnie nie wyrobię potem z czekoladkami
Wczoraj mnie odwiedziła położna, która prowadziła mój poród- powiedziła, że to był bardzo ciężki poród. Akcja toczyła się tak szybko jak u wieloródki jeśli chodzi o rozwarcie, ale skurcze były do d..y. Mały za szybko się urodził i stąd zmęczenie, które dało mu tak mało pkt w pierwszej minucie (4). Ale mówiła, że pediatra, który był przy porodzie jest według niej jednym z najleszych i on zrobił mu od razy KRZetkę (badanie na zakwaszenie), którego wyniki pokazują czy doszło do niedotlenienia i, że wyniki były bardzo ładne...
...A z innych rzeczy- parę rad:
- podkłady Bella. Mam też Hartmanna, ale tak naprawde specjalnej różnicy w odczuciach przy tych siateczkowych majtkach (są super) nie ma, bo podst. różnica to to, że te hartmannna są z klejem, a do tych majtek się nic nie klei
- do dzieciaczków na oddziale używają pieluszek Happy i kremu linomag bobo na pupe
- weźcie płyn do mycia naczyń i gąbke żeby wymyć laktator - a nuż możecie potrzebować.
...jak cos sobie przypomne to dopisze.
- drynek88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
Ja juz mam dosc tak bardzo chcialabym urodzic ledwo co sie tocze wczoraj skurczew i bole do wieczora a potem znowu cisza i juz sama nie wiem co mam myslec a juz mialam nadzieje ze cos sie ruszy. Cala jestem obolala i opuchnieta czopu nie widac niestety tak tylko zyje nadzieja ze malutka zdazy wyjsc przez te 5 dni tak bardzo bym chciala.
Monja nie smutaj sie juz malutki wyzdrowieje i zapomnisz o tych wszystkich zlych przezyciach tylko bedziesz cieszyla sie jego obecnoscia
Tygrysica to super ze wszystko zaczyna dobrze sie ukladac to byla chwila niepokoju teraz juz bedzie tylko lepiej :)a pokarm mamy najlepszy wiec napewno zaczna na wadze przybierac takze spokojnie. Miejmy nadzieje ze jutro juz bedziesz miala kolo siebie maluszka i bedziesz ciaglke na niego patrzala. A to sie liczy ze taka opieka bynajmiej nie musisz sie stresowac tylko mozesz sie cieszyc ze dbaja o ciebie
TO TRZYMAJCIE SIE MOOCNO MAMUSKI OBY NIEDLUGO WAS WYPISALI DO DOMCIU I OBYSCIE MOGLY CIESZYC SIE JUZ TYMI PIEKNYMI CHWILAMI.
My jak narazie mozemy wam troszke zazdroscic ze macie juz to za soba i wasze dzidziulki sa juz z wami
PAPA MILEGO DNIA
- NaMAgapas
- Wylogowany
- gaworzenie
- gagusia84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- polunia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nanga1989
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Rafałek urodził się 1 grudnia o 10:45. 3770g i 55cm niestety przez cc.
Na porodówkę przyjęli mnie 30 listopada o 1:20. Wody odeszły mi dopiero 1 grudnia o 4:20. Przez ten czas się strasznie męczyłam, bo miałam za małe rozwarcie na znieczulenie a bóle miałam z krzyża. Po odejściu wód okazało się, że mam 4 cm rozwarcia i zrobili mi zzo... tylko, że nie zadziałało na bóle krzyżowe
Przez to byłam tak wykończona, że nie dałam rady przeć....
Potem na sali operacyjnej dowiedziałam się, że anestezjolog na głęboko wsadził cewnik i dlatego nie zadziałało.
Ja trochę się męczę z raną pooperacyjną ale najważniejsze, że Rafał jest zdrowy 10/10.
Fotkę dam następnym razem
- gagusia84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- NaMAgapas
- Wylogowany
- gaworzenie
- gagusia84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
Polunia- śliczności Twoja córeczka
KasiaT-gratuluje! Czekam na foto. Cóż- ty miałaś cc i nie do konca zadowolona, a ja o nie błagałam i strasznie żałuję, że nie miałam- jednak jest dla dziecka 100 razy bardziej bezpieczne- imo.
Ja czekam na informacje. Dzisiaj zrobią Adasiowi USG i możliwe, że przeniosą do mnie.
Wczoraj jak przyszliśmy o 12.00 do niego to najpierw mu wyciągalam gile z noska . Patrzył tylko na mnie zaciekawiony i w ogóle nie płakał. Trwało to trochę bo miałam jedynie chusteczki nawilżane do dyspozycji, ale sie udało. Potem kichnął parę razy. Później wyciągneli mu wszystkie rurki- krew trochę poleciała, więc się poryczałam, ale on tylko się skrzywił - zuch mały. Później dali go na ręcę mojemu mężowi- porobiłam im zdjęcia Posiedzieli, aż usnął. A od 13.00 próbowałam go nakarmić piersią, ale cmoknął ze 3 razy i usnął. I tak go na rękach trzymałam z pół godziny przytulonego
Mleka mi płynie już dużo i po 3 godzinach cieknie. Wczoraj takie gorące miałam piersi, że się zastanawialam czy się nawał nie zacznie, ale tfu tfu, jest ok.
Odwiedziła mnie ciotka radiolog i troche uspokoiła. A lekarz wczoraj stwierdzil, że on by juz tego usg nie robił. I mam już wstępnie załatwionego jakiegoś super pediatrę-neurologa, bo zamierzam przynajmniej raz w miesiącu na kontrolę iść. I pewnie się stanę specjalistką od odruchów i zachowan niemowląt...
Buziaki i trzymajcie kciuki.
- adiafora
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U mnie na razie skurcze i wszystko ustało cisza od 2 dni, wszyscy już dzwonią czy to już, a mi zazeło być dobrze w tej ciąży:) Mam wrażenie , że drugie 9 mcy tak będę chodzić:)I to uczucie , że zawsze ktoś jest ze mną Chodzę i cieszę się ostatnimi kopniakami ech jak to zleciało
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- nanga1989
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Gratuluję mamusią maluszków...zazdroszczę wam cholernie, mogłabym juŻ pęknąć
Ide zaraz po jakieś dobre ciacho do cukierni bo mnie męczy już od kilku dni a o 11 mam mieć gości,koleżanki z pracy w końcu postanowiły mnie odwiedzić ;p
Pozdrawiam i całuję maluszki :* ;-)i zdróweczka życzę
- Paletka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- A...jest juz z Nami:)
KasiaT i Monja--GRATULACEE!!!!!!!!!!!!
Obiecuje ze dzis wkleje wam Tabelek:)