BezpiecznaCiaza112023

listopad 2015

9 lata 2 miesiąc temu #1008934 przez iwkaa
Patrizia o ja zapomniałam że ty jeszcze wózkiem się nie chwaliłaś :)
czy ty zmieniłąś suwaczek??? tzn termin czy ty faktycznie juz masz 37 tydz Boziu jak to leci :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1008937 przez Patrizia
Zmieniłam na taki jaki mam już od paru miesięcy i w szpitalu też potwierdzili że terami jest zgodny z OM po prostu pierwsze usg wyszło że Jasiek tydzień młodszy ale każde następne juz szło równo z terminem z miesiączki moja gin mówiła że nie zmieniamy bo lepiej żeby jak coś dłużej maluszek posiedział ale moja położna i szpital w którym rodzę wpisali termin z OM. No leci strasznie mój dzisiaj wychodził do pracy to brzuch głaskał i mówi Jasiek za 3 tyg sie widzimy :D :D
A wózkiem się pochwalę jak dojdzie :D

Ksawerek(*)

9 lata 2 miesiąc temu #1008943 przez agadzie84
Hej dziewczyny :)

Byłam dziś u endokrynolog, wszystkie wyniki mam w porządku, jeszcze jedną wizytę bede miala 3.11, już po tym.USG ostatnim, i oni.mi cały czas mówią ze mam patrzeć na ta datę listopadowa. Ja już sama nie wiem w którym TC jestem, tu mówią tak, tam.jeszcze inaczej, no zakręcona jestem.

Kacikiem dla malego pochwałę się dopiero za jakiś miesiąc, może 3 tygodnie, jeszcze sami nie wiemy jak przeorganizowac swoją sypialnie żeby wszystko małego weszło, ale docelowo będzie miał inny pokój. Tylko te pierwsze miesiące z nami bedzie.

Rany też paskudnie spalam, co chwilę jakieś durne sny, albo za gorąco, nie cierpie tego ;/

9 lata 2 miesiąc temu #1008945 przez iwkaa
no tak to z tymi datami jest :) ale będzie co ma być :) Kiedyś mi mój ginekolog powiedział że jak data z USG nie zmieni się z data zokresu do 16-17tyg ciąży to bierze się pod uwage datę z okresu czyli tą pierwszą od początku
Bądz tu madra dobrze że maluchy same sobie wybiorą dzień i godzine:) no tylko planowane cesarki nie chciała bym żeby mój maluszek miał 2 w swojej dacie jak się da to tak zrobimy :) (ale roku 2015 nie biore pod uwage:)

9 lata 2 miesiąc temu #1008951 przez Patuśka
Ja jestem zdania że ten lekarz jest tak dobry że dowiem się wszystkiego i będę spokojna już do końca :)
Ja też pochwalę się kącikiem małego jak już będzie zrobiony an tip-top :) Kurde wiecie jak mnie rwie skóra dosłownie aż szczypie czasami na dole brzucha jak by miała mi się skóra rozerwać, posmarowałam tłustym kremem bo uczucie nie przyjemne :(
Faktycznie czas leci jak szalony .. :) Siostra dziś znowu u mnie była znowu mi ogarnęła aż mi głupio że tak lata i wszystko robi za mnie no ale siła wyższa .
Śpiący dziś dzień jakiś siedzę i ziewam .

9 lata 2 miesiąc temu #1008953 przez agadzie84
Ahh jakbym mogła tak wybrać to cud miód i orzeszki;) a czemu nie chcesz 2 w dacie?

Patuska czasem trzeba się zdać na pomoc;) ale wiem o czym mowisz... Dobrze że to siostra a nie teściowa, jakby mi teściową chciała sprzątac to bym chyba szału dostala.

Jutro mój znowu na tydzień do pracy :( i znów sama. Nic, jakos zleci, roboty trochę mam, rozloze sobie na ten tydzień i jakos zleci...

9 lata 2 miesiąc temu #1008957 przez iwkaa
Agadzie źle to napisałam właśnie chce mieć 2!!! we trojkę mamy dwójki w datach urodzenia( 2, 23, 24) poznaliśmy się 28 i ślub też mieliśmy 2 także maluszek fajnie jak by się urodził 12 lub po 20 listopada jakoś uważam że ta 2 jest dla nas :D :D :D :D

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1008959 przez ElizaZ
Patrizia to Ty już naprawdę jesteś blisko... 37 tydzień to w zasadzie każdego dnia może maluch zapukać.

Patuśka a może te siostrę można wypożyczyć albo zamienić co ?? :) :) :) kiedyś się odwdzięczysz.. a póki nie masz siły sama to korzystaj, masz przynajmniej ogarnięte i lepszy nastrój.

a nockę dzisiaj też miałam taką sobie... same głupoty, wstawanie do łazienki albo na picie...

9 lata 2 miesiąc temu #1008968 przez Patrizia
Patuśka siostry ach te siostry moja właśnie wyszła no i też mi poodkurzała ciast zrobiła i wróci popołudniu pomoże mi posegregować w szafach te pierdółki :D też jakoś niezręcznie ale w sumie jakby ona była na końcówce ciąży to też bym jej pomagała :) więc trzeba korzystać :P

iwkaa no to nieźle same 2 u Was to trzymam kciuki oby się udało :D

ElizaZ kurcze wiem ciesze się że udało mi się dotrwać do tego "bezpiecznego" momentu jeszcze potrzebuje tydzień żeby wszystko pozałatwiać i mogę czekać aż wybije godzina zero :D

Ksawerek(*)

9 lata 2 miesiąc temu #1008970 przez Patuśka
Nie no pewnie siostra to siostra :) Mam tylko jedną siostrę rodzoną i to straszą więc to moja starsza dobra siostra moja taka chodząca pomoc w każdej sprawie :) I ogólnie wie wszystko o mnie itd. no wiecie siostro-przyjaciółka najlepsza na świecie o tak powiem :P
agaadzie teściowa ? :blink: oooo nie, nie w ciąży działa na mnie jak płachta na byka więc nie zniosłabym tego .. nie wiem czemu ale sama rozmowa z nią doprowadza mnie do wściekłości no ale najwidoczniej tak ma być :P
ElizaZ Ja też zawsze się siostrze staram pomóc w każdej sytuacji jeśli tylko mogę no tylko nie teraz bo jestem uwięziona ale tak to w każdej potrzebie moze na mnie liczyć :)
Patrizia No tak jak napisałaś że też byś pomogła jednak siostry to siostry :P :)

Przespałam się 2 godz. wstałam bo mnie budzik obudził na proszki i co będę robić ? nie zgadniecie :D Siedzieć :laugh: :laugh: już mnie nawet zaczyna to bawić :D wczoraj po całym dniu przesiedzianym jak się położyłam to pupa mnie bolała :laugh:
No i będę czekać na mojego bo w końcu kończy pracę o 17 :)

9 lata 2 miesiąc temu #1008979 przez agadzie84
Patuska mnie moja irytuje potwornie, też nie wiem czemu, bo naprawdę dobra kobieta. Ale na pewno nie pozwolę jej się tu szarogęsić, może wpaść na kawę/herbatę, czemu nie, ale i tak nie pogadamy bo ja w ogóle mało rozumiem co ona mówi do mnie (mówi strasznie szybko i używa takich słów których nie znam w ogóle... ).

Ah dziewczyny, zazdroszczę Wam że siostry macie :) I jeszcze w pobliżu...

Iwkaa to oby Wam się dalej z tą 2 układało ładnie ;)

Patrizia super że udało się dotrwać już do 37 tc, teraz to lada moment ;) W sumie niech mały na wózek poczeka a potem może wychodzić :P

Elizaz yh jeszcze jakieś 3 tygodnie temu niemal każdą noc przesypiałam bez przerwy, ale właśnie ostatnio też - a to kilka razy na siku, a to napić się, a to zgaga... i weź się tu wyśpij...

Dziś mi kazali wejść na wagę, znaczy pielęgniarka, i...ehh... 16 kilo do przodu :unsure:
Ciśnienie książkowe, 120/80

9 lata 2 miesiąc temu #1008983 przez iwkaa
a ja siostry nie mam.... i nie mam kogo ścignąć do sprzatania ale mam 3 braci starszych :) i to ja mu sprzatam jak do niego pojadę :D ale już się przyzwyczaiłam :) ale jak mnie wkurzy to nieee ma mowy Za to mamkuzynkena którą moge liczyć ale to tylko wtedy jak zjeżdża ze studiów
Agadzie nie patrz na wage ja chyba z miesiąc temu ostatnio się ważyłam ale a u gina chyba jeszcze w lipcu :) może jutro mnie ścignie na wagę bo wiecie co ja jak się położe płasko na plecach to brzuch prawie płaski.... w pierwszej ciąży też tak miałąm tu niby brzuch jest ale jak się kładłam na USG to znikał
Patuska moje poczatki ciązy ze wskazaniem do leżenia tez takie były dupsko mnie bolało w nocy spac nie mogłam bo ile można było leżeć czy siedzieć :) ale poczekaj jeszcze troche i zamarzy Ci się taki relax a tu nie będzie można na rzęsach bedziemy chodzić :D

9 lata 2 miesiąc temu #1008984 przez agadzie84
Iwkaa ja mam jednego brata, młodszego :) teraz niedługo u nas będzie, więc go może trochę powykorzystuję do prac porządkowych ;) Ale prawda jest taka że wolę wszystko sama zrobić. nie wiem, jakoś tak mam . Heheh u mnie jak się położę to robi mi się górka na brzuchu :p no i młody zaczyna wtedy dokazywać.
U mnie z wagą to jest ciężko, mam niestety duże skłonności do tycia, i czasem jak sobie popuszczę to nie jestem w stanie później nad tym zapanować...

Dziewczyny, ja wiem że tego pełno w internecie itd, wujek google też by powiedział...ale powiedzcie mi, jakie są najczęstsze wskazania do cc? Wiem że np. ułożenie pośladkowe, ale chciałabym się dowiedzieć u źródeł ;)

9 lata 2 miesiąc temu #1008994 przez Patuśka
agadzie czyli teściowa nie tylko moja jest irytująca :)
Jeszcze te ciśnienie z którym ja tu walczę :P
- ułożenie pośladkowe
-problemy ze wzrokiem
-ze skierowaniami od psychiatry itd.
-jakieś choroby przewlekłe
-Słyszałam jeszcze coś o tym że jak dzidzia jest za duża tez robią
a co dalej nie wiem :) i oczywiście te nie planowane zagrażające życiu matki albo dziecka .
iwkaa Pewnie tak będzie :P U mnie brzuch jak się kładę na plecach jest nawet spory ale ja mam taki wielki że nawet w szpitalu mówili że wygląda jak bym była po terminie a nie miesiąc przed :P i na dodatek mam wrażenie że nadal rośnie bo skóa swędzi i ciągnie :( a już mam takie rozstępy że szok.

9 lata 2 miesiąc temu #1008996 przez agadzie84
Patuska dzięki ;) tak tylko z ciekawości się pytam, w sumie dla mnie czy urodzę naturalnie czy przez cc to już wszystko jedno, i tak będzie bolało. Byle w listopadzie ;)

Czytałam trochę o przewożeniu noworodków samolotem...i w sumie mam coraz mniej obaw. Bardzo dużo osób lata z takimi maleństwami, dużo jest przypadków że poród był za granicą no i trzeba jakoś szybko dziecko do kraju przywieźć.

Zobaczymy jak to będzie..

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia