- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- listopad 2015
listopad 2015
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham moją księżniczkę
czy ty zmieniłąś suwaczek??? tzn termin czy ty faktycznie juz masz 37 tydz Boziu jak to leci
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
A wózkiem się pochwalę jak dojdzie
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Byłam dziś u endokrynolog, wszystkie wyniki mam w porządku, jeszcze jedną wizytę bede miala 3.11, już po tym.USG ostatnim, i oni.mi cały czas mówią ze mam patrzeć na ta datę listopadowa. Ja już sama nie wiem w którym TC jestem, tu mówią tak, tam.jeszcze inaczej, no zakręcona jestem.
Kacikiem dla malego pochwałę się dopiero za jakiś miesiąc, może 3 tygodnie, jeszcze sami nie wiemy jak przeorganizowac swoją sypialnie żeby wszystko małego weszło, ale docelowo będzie miał inny pokój. Tylko te pierwsze miesiące z nami bedzie.
Rany też paskudnie spalam, co chwilę jakieś durne sny, albo za gorąco, nie cierpie tego ;/
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bądz tu madra dobrze że maluchy same sobie wybiorą dzień i godzine:) no tylko planowane cesarki nie chciała bym żeby mój maluszek miał 2 w swojej dacie jak się da to tak zrobimy (ale roku 2015 nie biore pod uwage:)
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
Ja też pochwalę się kącikiem małego jak już będzie zrobiony an tip-top Kurde wiecie jak mnie rwie skóra dosłownie aż szczypie czasami na dole brzucha jak by miała mi się skóra rozerwać, posmarowałam tłustym kremem bo uczucie nie przyjemne
Faktycznie czas leci jak szalony .. Siostra dziś znowu u mnie była znowu mi ogarnęła aż mi głupio że tak lata i wszystko robi za mnie no ale siła wyższa .
Śpiący dziś dzień jakiś siedzę i ziewam .
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
Patuska czasem trzeba się zdać na pomoc;) ale wiem o czym mowisz... Dobrze że to siostra a nie teściowa, jakby mi teściową chciała sprzątac to bym chyba szału dostala.
Jutro mój znowu na tydzień do pracy i znów sama. Nic, jakos zleci, roboty trochę mam, rozloze sobie na ten tydzień i jakos zleci...
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ElizaZ
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Patuśka a może te siostrę można wypożyczyć albo zamienić co ?? kiedyś się odwdzięczysz.. a póki nie masz siły sama to korzystaj, masz przynajmniej ogarnięte i lepszy nastrój.
a nockę dzisiaj też miałam taką sobie... same głupoty, wstawanie do łazienki albo na picie...
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
iwkaa no to nieźle same 2 u Was to trzymam kciuki oby się udało
ElizaZ kurcze wiem ciesze się że udało mi się dotrwać do tego "bezpiecznego" momentu jeszcze potrzebuje tydzień żeby wszystko pozałatwiać i mogę czekać aż wybije godzina zero
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
agaadzie teściowa ? oooo nie, nie w ciąży działa na mnie jak płachta na byka więc nie zniosłabym tego .. nie wiem czemu ale sama rozmowa z nią doprowadza mnie do wściekłości no ale najwidoczniej tak ma być
ElizaZ Ja też zawsze się siostrze staram pomóc w każdej sytuacji jeśli tylko mogę no tylko nie teraz bo jestem uwięziona ale tak to w każdej potrzebie moze na mnie liczyć
Patrizia No tak jak napisałaś że też byś pomogła jednak siostry to siostry
Przespałam się 2 godz. wstałam bo mnie budzik obudził na proszki i co będę robić ? nie zgadniecie Siedzieć już mnie nawet zaczyna to bawić wczoraj po całym dniu przesiedzianym jak się położyłam to pupa mnie bolała
No i będę czekać na mojego bo w końcu kończy pracę o 17
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
Ah dziewczyny, zazdroszczę Wam że siostry macie I jeszcze w pobliżu...
Iwkaa to oby Wam się dalej z tą 2 układało ładnie
Patrizia super że udało się dotrwać już do 37 tc, teraz to lada moment W sumie niech mały na wózek poczeka a potem może wychodzić
Elizaz yh jeszcze jakieś 3 tygodnie temu niemal każdą noc przesypiałam bez przerwy, ale właśnie ostatnio też - a to kilka razy na siku, a to napić się, a to zgaga... i weź się tu wyśpij...
Dziś mi kazali wejść na wagę, znaczy pielęgniarka, i...ehh... 16 kilo do przodu
Ciśnienie książkowe, 120/80
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agadzie nie patrz na wage ja chyba z miesiąc temu ostatnio się ważyłam ale a u gina chyba jeszcze w lipcu może jutro mnie ścignie na wagę bo wiecie co ja jak się położe płasko na plecach to brzuch prawie płaski.... w pierwszej ciąży też tak miałąm tu niby brzuch jest ale jak się kładłam na USG to znikał
Patuska moje poczatki ciązy ze wskazaniem do leżenia tez takie były dupsko mnie bolało w nocy spac nie mogłam bo ile można było leżeć czy siedzieć ale poczekaj jeszcze troche i zamarzy Ci się taki relax a tu nie będzie można na rzęsach bedziemy chodzić
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
U mnie z wagą to jest ciężko, mam niestety duże skłonności do tycia, i czasem jak sobie popuszczę to nie jestem w stanie później nad tym zapanować...
Dziewczyny, ja wiem że tego pełno w internecie itd, wujek google też by powiedział...ale powiedzcie mi, jakie są najczęstsze wskazania do cc? Wiem że np. ułożenie pośladkowe, ale chciałabym się dowiedzieć u źródeł
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
Jeszcze te ciśnienie z którym ja tu walczę
- ułożenie pośladkowe
-problemy ze wzrokiem
-ze skierowaniami od psychiatry itd.
-jakieś choroby przewlekłe
-Słyszałam jeszcze coś o tym że jak dzidzia jest za duża tez robią
a co dalej nie wiem i oczywiście te nie planowane zagrażające życiu matki albo dziecka .
iwkaa Pewnie tak będzie U mnie brzuch jak się kładę na plecach jest nawet spory ale ja mam taki wielki że nawet w szpitalu mówili że wygląda jak bym była po terminie a nie miesiąc przed i na dodatek mam wrażenie że nadal rośnie bo skóa swędzi i ciągnie a już mam takie rozstępy że szok.
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
Czytałam trochę o przewożeniu noworodków samolotem...i w sumie mam coraz mniej obaw. Bardzo dużo osób lata z takimi maleństwami, dużo jest przypadków że poród był za granicą no i trzeba jakoś szybko dziecko do kraju przywieźć.
Zobaczymy jak to będzie..