BezpiecznaCiaza112023

listopad 2015

9 lata 5 miesiąc temu #1009190 przez Patuśka
agadzie ojejciu jak ja bym zjadła pe pyszności o których piszesz :P mniam ! no ale po porodzie zrobię karkóweczkę :)
iwkaa no tak ja najmłodsza z naszego grona :P
Póki co dziś na obiad mam pierogi tatuś mi przywiózł :) więc odgrzeje i nie wysilam się więcej :)
Zaraz zaczynam się szykowac bo po 16 muszę wyjechać bo okazało sie że będę jechać na około bo most zamknięty . Może się umaluję :D haha aż mnie to śmieszy bo przez całą ciąże nie malowałam się nawet nie pamietam jak to się robi :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #1009202 przez agadzie84
Nno, podłogi zrobione, ogólny porządek zaprowadzony ;)
Wprawdzie w kuchni mam syf jak się nie patrzy, ale chrzanie, nic już dziś nie robię. Jutro. A teraz tylko książeczka/gazetka itd itd.
Zrobiłam sobie na obiad te naleśniki ale nie wyszły za smaczne, zjadłam bo już byłam głodna. ale zrobiłam więcej ciasta, to potem sobie tylko jabłka wkroję i z jabłkami na kolację zjem.

Iwkaa, Patuska napiszcie po wizytach co lekarz powiedział! :)

9 lata 5 miesiąc temu #1009220 przez patruska91
Ja dzisiaj po wizycie mam leżeć, leżeć, leżeć.Szyjka krótka miękka rozwarcie na palec . Skurcze na ktg się pisały w poniedziałek ma powtórne ktg . I jeszcze wyszedł mi dodatni wynik gbs , może któraś miała z tym styczność??

A no dodatek po tym ostatnim tąpnięciu na kopalni cały komin do rozbiórki i prawdopodobnie na czas remontu będziemy sie musieli do teściów przenieść , jutro dowiem jaka decyzje kopalnia da czy dadzą kasę czy ekipę przyślą. Pół domu bedzie do remontu .

9 lata 5 miesiąc temu #1009222 przez Patrizia
Patruska91 jeju to ty lez i nic nie rob jesli o tego hbsa chodzi to mi polozna mowila ze jak wyjdzie pozytywny to maluszek dostaje szczepionke zaraz po urodzeniu bo to jest badanie na zoltaczke w sumie nie wiem nic wiecej jutro mam miec wizyte i wyniki wlasnie, wspolczuje tego remontu kiepska sprawa tyle nerwow i to jeszcze teraz trzymaj sie dzielnie

Ksawerek(*)

9 lata 5 miesiąc temu #1009224 przez agadzie84
Patruska91 ojjj to leż jak tylko możesz!
Kurczę to sporo, połowa domu... a na jak długi czas mielibyście się przeprowadzić?

Matko nawet nie wiedziałam że jakieś hbsy istnieją...wiem że tu małe dostaje szczepionkę jeszcze w szpitalu a następna po 2 miesiącach. I muszę się dowiedzieć na co...ehh dobrze że tą szkołę rodzenia powtarzam, bo chyba jednak nie wszystko zrozumiałam...

9 lata 5 miesiąc temu #1009234 przez Patuśka
A więc u nas nie za ciekawie skierowanie do szpitala jutro o 11 mam sie stawić spakowana itd. jutro zrobią mi wszytskie badania i w piątek rodzimy . Okazało się ze mam zatrucie pokarmowe dlatego mam takie obrzęki d dłuższego czasu . Ciśnienie okropnie wielkie , zrobił mi USG przepływy i odrazu dął skierowanie powiedział ze cisnienie ejst bardzo niebezpieczne dla mnie ale dla małego też . Dał mi swój numer prywatny jutro jak już będę w szpitalu mam mu dać znać On mnie będzie prowadził bo w tym szpitalu pracuje . Szczerze mówiąc jestem przerażona słów mi brak ale najważniejsze oby do jutra i oby wyciagneli małego całego i zdrowego tylko tyle .. Idę zaraz zobaczyć moja i małego torbę czy wszystko mamy i jutro rano wstać wykąpać się i jadę . Jak będę miała jak będę dawała Wam znać :) trzymajcie kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło :)

9 lata 5 miesiąc temu #1009236 przez patruska91
Ja pisze o gbs to jest co innego niż hbs to są dwie inne rzeczy .
no komin przez 3 pietra idzie , u mnie na poddaszu przez sypialnie i kuchnie przechodzi. A na myśl mieszkania u teściowej jakoś ciężko to widzę... nie wiem jak ja to jak przetrwam :unsure:

9 lata 5 miesiąc temu #1009240 przez agadzie84
Patuska o matko bosko!!! Jak dobrze że poszłaś do tego lekarza, zaraz będziesz miała Fabianka na rękach!! Kochana nic się nie martw, zobaczysz że wszystko będzie dobrze :) :* I bardzo fajnie że lekarz Ci podał telefon itd. Czekamy na relację i zdjęcia małego :) A wywołują poród czy cc? dawaj koniecznie znać jak tylko będziesz mogła!

Patruska91 uuu to spory remont się szykuje...ehh pocieszę Cię że mieszkam piętro pod teściami, i o ile jak jestem sama to jest ok, bo jakoś za dużo do mnie nie zachodzą ani ja do nich, to jak jest mój to chcą z nami wszędzie jeździć. I nie wiadomo jak długo przyjdzie nam tu mieszkać.

9 lata 5 miesiąc temu #1009244 przez Patuśka
agadzie jutro wszystkiego się dowiem jak zrobią mi badania jeśli nie CC to mi wywołają . O boże jestem taka spanikowana naprawdę .
Oj tak Bogu dzięki że poszłam do niego dobrze do gabinetu nie weszłam jak On do mnie " kładziesz się do szpitala i rodzisz" super naprawdę ..

9 lata 5 miesiąc temu #1009246 przez Patrizia
Patuska trzymaj sie jeju jak dobrze ze poszlas do tego lekarza !!!!! Maluszek juz w pelni rozwiniety wiec nie ma sie czym martwic dzieki bogu za ta dzisiejsza wizyte tak bys chodzila z tym zatruciem i cisnieniem co zle na malego wplywa dasz rade trzymam kciuki

Ksawerek(*)

9 lata 5 miesiąc temu #1009251 przez agadzie84
Patuska spokojnie, tak jak Patrizia pisze, maluszek rozwinięty, wszystko będzie dobrze :) Hahaha tak Ci powiedział na dzień dobry że kładziesz się i rodzisz? wow ;)

9 lata 5 miesiąc temu #1009252 przez Patuśka
Patrizia dzięki :) ja też dziękuję Bogu ze poszłam .
Będę Wam dawać znać jak tylko będę mogła :)
A teraz trzymajcie się mamuśki :) ja kładę się żeby się ostatni raz wyspać :P :)

9 lata 5 miesiąc temu #1009254 przez Patuśka
agadzie Naprawdę :P dobrze drzwi nie zamknął jak już to usłyszałam a ciśnienie u niego miałam 190/120 kosmiczne ..

9 lata 5 miesiąc temu #1009257 przez agadzie84
Patuska o jezu, ale mega Ci skoczyło :ohmy: Leć spać, nie denerwuj się za dużo, zobaczysz że będzie dobrze :)

9 lata 5 miesiąc temu #1009260 przez iwkaa
Patuska no to pieknie ale wszystko na pewno dobrze się skonczy Bedziemy trzymac kciuki jak dla mnie to cesarke masz pewna!
Patruska tak mi przykro z powodu domu a z teściowa dasz rade! :) i nie stresuj się tylko lez!
Moja wizyta bardzo sprawna i krotka wszystko w porządku maly dalej się schowal nie pokazal buzki mam przyjsc za 3 tyg i będziemy ustalac date cc ale cos po 15 listopada data moge wybrac sama oczywiscie :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia