BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 6 godzin temu #819055 przez zoi
Ola! :)

Dag- gratulacje :ohmy: :kiss:

moof, też jestem za jakimś meldunkiem- bo, jak chwilę się nie czyta to się z obiegu wypada szybciuteńko :dry:

Chudzinka- z kominem dowaliłaś :ohmy: Podoba mi się :woohoo:

Ferri, no wszystkie czekałyśmy na Ciebie! Kciuków mi brakuje, ale coś wymyślę :P Ciekawe jak walka z kilogramami Kręglowi wyjdzie :blink:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Buziaki! :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 godzin temu #819064 przez gosia28
ano czuć u gwiazdki gorującą się krew :lol:

ada rozumiem, że w tym kraju ciężko o własny kąt :dry:

zoi wspomożesz się lutkiem i wsio będzie ok. :)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 5 godzin temu #819067 przez Agnilla
Co wam powiem to wam powiem, idę spać :lol:

11 lata 5 godzin temu - 11 lata 5 godzin temu #819068 przez Chudzinka
Zoiczka - niski progesteron to chyba najlepszy jeszcze "problem", łatwo się suplementuje, także oby to był ten jeden jedyny problem :woohoo: A jak masz dwucyfrowy wynik tydzień po owulce, to znaczy, że niewiele trzeba będzie dołożyć. Nie martw się!
Oj, Ada, wiem, co przeżywasz, pamiętam, jak my szukaliśmy mieszkania... No cóż, chyba każda para musi przez to przejść, taki "chrzest bojowy" w naszym cudnym kraju ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 godzin temu #819069 przez ulka1983
cześć :)
ale ta pogoda ble :angry:

Kaś to umowa zawarta sztuka za sztukę a kiedy to nieważne dogadamy się :lol:

Asia K to kiedy impreza osiemnastkowa :S wszystkie liczymy na zaproszenia :silly:
tego programu to akurat nie znam ale pewnie przez to że mam telewizję naziemną a nie cyfrową ale i tak nie mam kiedy oglądać :silly: oszczędzaj się bo będzie źle a szef niech się postara już teraz o kogoś na zastępstwo przecież i tak musi to zrobić

Ann ja wiem co będzie
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

mam nadzieję że na zraza się jeszcze łapię :S

Ferri fajnie że już jesteś :kiss: dobrze że u was wszystko ok a @ niech przychodzi i w kulki nie leci ;) możemy się umówić że do Ciebie @ przychodzi a do mnie nie :S a mojemu M też ze 20 kg mniej by się przydało B)

o fajnie że Dag wychodzi :) będzie zdjęcie małej hura :lol:

Moof dzięki za foto Zosi :kiss: jak ja kocham takie cudeńka :blush:

Gosia nie mam zielonego pojęcia :ohmy: a jak tą fazę lutealną wydłużyć :unsure: na razie tylko duphatson

Agni ja dostałam duphatson B)

11 lata 5 godzin temu - 11 lata 5 godzin temu #819071 przez gosia28
Chudzinka :( :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Ula a dupkiem właśnie ;) jak masz wysoki progesteron to @ nie przyjdzie, @ przychodzi jak spada w organizmie poziom tego hormonu.

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 5 godzin temu #819093 przez ulka1983
Gwiazdka ja z Kornelią też w pierwszym cyklu zaszłam więc zacznij wierzyć że Ty też możesz :)

Agni ale Cię wkręciły :lol: przecież to dziewczynka co nie :silly:

Gosia czyli jak będę brała dupka to wszystko może mi się poprzestawiać tak :cheer:

11 lata 5 godzin temu - 11 lata 5 godzin temu #819098 przez issska1986
hejka,

ja pitolę, ale Wy trzaskacie te posty szalone :)

Witaj Ferri :lol: to do dzieła :silly:
Co do Kręglowej wagi to przy wzroście 175 cm mój mąż waży 75 kg i jest akurat, nie wiem jak on to robi, ale wagę cały czas praktycznie taką samą utrzymuje, a wcale zdrowo się nie odżywia, nie raz wpierdziela dwa obiady,ze mi gały na wierzch wychodzą i to na noc :ohmy: jak ja bym tak jadła to 200 kg bym ważyła :angry:

Zocha śliczniusia, i w sumie nie wiem do kogo podobna, chyba wymiksowana troszkę :blink:

Dobrze,że Dag już wychodzi, w domku to w domku...

Agnilka a ja tak też widzę małego groszka :) i jajcuszko między nóżkami :) nie powiedzieli Ci płci?

Ulka1983 ja moją Marcelinkę też chciałam Kornelka nazwać, ale meżusiowi się nie podoba :(

Edit: a i miałam Wam napisać, że lutówki już się zaczęły rozpakowywać... już jedna urodziła chłopczyka-Igorka :laugh:

11 lata 5 godzin temu #819102 przez gosia28
tzn. uregulujesz sobie cykl. Mi np. gin dał wybór albo żeby brać od 16 dc przez 10 dni wówczas pierwszy cykl mam z głowy bo owu w moim przypadku już nie będzie (w następnym cyklu powinna nastąpić już wcześniej), albo brać po mojej owu czyli od jakiegoś 19/20 dc
nagmatfałam trochu, nie wiem czy ten opis jest czytelny :S

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 5 godzin temu #819108 przez ulka1983
issska Kornelka to bardzo grzeczne dziecko w przeciwieństwie do Natalki ;) a mąż też nie chętnie się godził ale jak zobaczył jak się dzieci rodzi było mu wszystko jedno i wtedy wykorzystałam jego chwilę słabości i postawiłam na swoim :) no i nie narzeka

11 lata 4 godzin temu #819116 przez ulka1983
Gosia to maja gin też mi tak kazała brać od 16 dc tylko nie wiem czy można wtedy działać tak samo czy lepiej zrobić przerwę w staraniach ;(

11 lata 4 godzin temu - 11 lata 4 godzin temu #819120 przez gosia28
Ula Ty z tego co mi się kojarzy owu masz po 16 dc. tak? To wynika, że jak weźmiesz od 16 dc to owu w tym cyklu mieć nie będziesz, dopiero w następnym powinna przyjść wcześniej. A po co robić jakieś przerwy? Przecież dupek wspomaga ewentualną ciążę, lekarze przepisują go też na podtrzymanie ;)
z resztą tak jak pisałam- prawdopodobnie owu nie będzie to i w ciążę nie zajdziesz :P

edit.
upominałyście się o listę meldunkową to ja już ją uaktualniłam, teraz wio zapisywać się i wprowadzać dane :P

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 4 godzin temu #819129 przez ulka1983
Gosia teraz miałam owu w 19 dc ale jak bym brała dupka dopiero po niej to cykl nie byłby zmarnowany

11 lata 4 godzin temu - 11 lata 4 godzin temu #819133 przez aggi
Znów na chwilkę się witam :cheer: tak się wlokę z kuchni do łóżka, z łóżka do łazienki, z łazienki do kompa :P I tak w kółko :S Wogóle kurczę muszę drugą fotę porównawczą zrobić bo już 10tc :ohmy: zapomniałam B)

zoi idź czym prędzej do porządnego lekarza i już :S może szybko coś zaradzi jak popatrzy na wyniki

Chudzinka na spokojnie :kiss: nie ma płaczącej minki bo nigdy nie jest tak źle, zawsze jest jakieś wyjście :) Zobaczysz :kiss:

Isssska
no jak się czujesz? :) Mogę mieć niedyskretne pytanie? Nie chcę Cię w żaden sposób urazić, ale ile przytyłaś w czasie ciąży kg?? Tak pytam z ciekawości bo już mnie ciarki przechodzą na samą myśl o tyciu :silly: szybko lutówki zaczynają :D Niedługo Ty będziesz nam się Marcelinką chwaliła :blush: :blush:

ulka gosia ma rację - gin dupka przepisuje też na podtrzymanie - ja np musiałam brać dla świętego spokoju :) więc przy ewentualnej ciąży nic nie zepsuje a może pomóc :S

11 lata 4 godzin temu #819143 przez gosia28
Ula no właśnie jak owu masz 19 dc to bierzesz dupka od 20 przez okres wskazany przez lekarza (z tego co mi się kojarzy to zazwyczaj 10 dni potem się go odstawia)
kurczę nie chcę negować rady lekarza, w tym momencie jedynie widzę analogiczną sytuację do mojej, a po rozmowie z moim gin, ten kazał mi sobie wybrać opcję 1 lub 2 :blink:
jak weźmiesz dupka od 16 dnia to co najwyżej stracisz 1 cykl, ale później wsio powinno być ok.

Mama Aniołka 25.02.2010

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka