BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682079 przez iwonta_kg
kocham_cie napisał:

Iwonka ja tyż umieram z nudów.. wogóle prawie cały dzień dziś przeleżałam bo mam jakiegoś lenia, i pewnie dlatego mnie tak tan kręgosłup boli :huh:

Już mam zajęcie i w końcu lapka :) gram w skrable online :lol: Kręgosłup mnie też boli. Dlatego że ciężar ciała przechodzi na brzuch i jest obciążenie kręgosłupa.

Jak wam się podoba moj najnowszy podpisik???????? :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #682085 przez Nubi
agamo napisał:

Madzia ups chyba cos albo ja pokrecilam albo ty! A wiec macierzyński zaczynam 16 sierpnia a przed biorę urlop wypoczynkowy tj od 14 lipca sie wczasuje w pokoju :p hehe Nie dałabym rady pracować do połowy sierpnia bo jak Moj mały zdecydowalby sie urodzić dwa tygodnie przed terminem to bym musiała na lotnisku rodzic albo co gorsza na samolocie! A tak bardzo na darmowych biletach mi nie zalerzy! O ile wogole bym dostała! Także chyba zostanę ta paskuda i biedulo zostawie cie sama:( ale nadal bede wspierać! Słowo ciezaroweczki!

Kurcze nubi a jeszcze jakieś zaległe z odsetkami mogłabym naliczyć a tak sie wygadalam! Cholerka!

Humor mi dopisuje bo jutro i pojutrze wooooolne!!!! :) wkoncu weekend od chyba miesiąca wolny! Wiec wesolutko!

Iva z tym avatarkiem to wyglada jakbys z netu sciagla! Super! Ja póki co słyszę narazie obietnice przed sesja! Zobaczymy czy uda mi sie ciążę donosić zanim moj mezulek sie zbierze zeby mnie pofotografowac! I ładnie sie dałam namówić na zmianę body w aparacie a wiesniak prędzej sie zbiera za focenie samolotów niż mnie! Ja głupia!

No naszczescie sie wygadalas bo wiesz z odsetkami bym sie nie wyplacila :blink:
Korzystaj z tego wolnego jak z taka posucha mialas do czynienia, ja wrecz przeciwnie, tak chetnie bym porobila ..,tesknie za praca :dry:
Chcesz sesje? z tego co piszesz jedyne wyjscie to przebrać sie za boeinga 787 :lol: :lol: :lol: :blink:

Jestem mamAsią

11 lata 6 miesiąc temu #682086 przez Nubi
Iwonka, tak szybko zmieniasz ze nie mam porownania do wczesniejszego ;) była ciufcia?
Wiesz ja mam ładniejszy :p :lol:

Jestem mamAsią

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682090 przez iwonta_kg
A no była ciufcia, potem było serduszko ze zdjęciem a potem usg hehe :laugh: jutro pewnie będzie jeszcze coś innego :silly:

11 lata 6 miesiąc temu #682101 przez iwonta_kg
Dobranoc! znowu idę tak późno spać i jutro będę spała pewnie do 11...! A co! :laugh:

Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #682104 przez MyMelange
Wy spicie, a my dojechalismy na prom w Swinoujsciu. Na szczescie jestesmy kamperem i mamy lozka, wiec polulalam troszke i zaraz ide dalej spac, bo promu cos nie widac poki co :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 6 miesiąc temu #682126 przez SerekWaniliowy
Dzień dobry dziewczynki! :lol:

Ja z ekscytacji, że przez weekend nie będę siedziała w domu pół nocy nie przespałam hehe ;) a tak poważnie, najpierw zasnąć nie mogłam bo mnie biodro bolało a później jakieś dzieciaki zrobiły sobie imprezę przed blokiem i spać nie dały, ale nie miałam sumienia ich pogonić i tak chyba od 1 do 3 z boku na bok, do kibelka skropelkować się, gazetka żeby się zmęczyć aż w końcu sami dali za wygraną i przed 4 zasnęłam a koło 6 już się wyspałyśmy i czytam o czym tak wczoraj szczebiotałyście :)

Niagara ciuszki prześliczne, jaki sklep obrabowałaś? Albo gdzies za darmo dawali? Kurde ile Ty już tego masz?! :silly: no i miłego plażowania Wam życzę :) i zazdroszczę :blink:

MyMelange Ciebie tez sie to tyczy kochana - odpoczywaj za dwoje :silly:

Paulinka ja się Tobie nie dziwię, tak jak Ty od początku mam dużo leżeć i też mi to bokiem wychodzi, ale jakoś trzeba, jeszcze 2 miesiące i luz :silly: luz? sama nie wierzę, że na prawdę tak myślę :silly:

Cieszę się na dzisiejszy wyjazd, to tylko 45km ale w lesie, nad jeziorkiem u cioci będziemy robiły sok z bzu i troszkę poleniuchujemy na świeżym powietrzu :)

Iva cienka ale masywna? haha jakoś to mi się wyklucza i swoje widziałam :silly:

Aga

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682134 przez SerekWaniliowy
Witam nowe mamusie :) Mery

Papi a jak z Twoim mężęm musiałas Go odwozić na pogotowie czy jakoś się przymilił i mu się upiekło? ;) No i wiesz co? Mi się bardzo podobał tekst, że Go już teraz nie zostawisz :) albo dobry żarcik albo Jego obawy wyszły i się podwójnie cieszy z brzuszka :silly: :side:

A jak znajdę centymetr to też zmierzę Bogne i tak czuje, że dołączę do tych większych brzuszków, kiedyś poradziłabym sobie nawet miarką budowlaną a teraz? Tyyyyle krągłości :lol: :side: troszkę przeszkadza i boli ale kocham ten swój brzuszek i wciąż go ogladam :blush:

Agamo ja nie będę zdziwiona że debatę wygra Kacperek, w końcu miał falstart a Bogus dopiero od kilku dni walczy ;) no i poza tym pokoleniu naszych mam mógł się Boguś przejeść :silly: ale Kacperków jest wysyp no i Bogus podoba mi sie i tak bardziej ;) ale to jak z naszą Bogunią, każdemu podoba się coś innego :)

No, ja spadam się spakować i za parę minutek wyjazd.

Miłego i spokojnego weekendu brzuchatki! :kiss:

Aga

11 lata 6 miesiąc temu #682141 przez agamo
Dzien doberek
Kurcze nie wiem jak to jest ale bezwzgledu na to o której sie położe i tak wstaje o 7! Chyba to będzie czas Kacperka bo przed ciąża to do ósmej lubialam pospac czasem do 9 a teraz nie ma szans 7 max!

Serku Agus wypoczywaj ile wlezie! Jak taka podekscytowana to i Bogna pewnie daje czadu i szaleje w środku podniecona!
U mnie malutki był wczoraj tak cicho ze zaczęłam sie przejmować i juz gadalam z mężem ze chyba trzeba będzie jechać na emergency bo jak byłam w pracy go nie czułam i nie byłam pewna czy dlatego ze miałam taki zapieprz i stres czy cos jest nie tak Wiec jak wróciłam do domu wypilam kakao i zjadlam pól drozdzowki a pózniej zjadlam jeszcze jednego michalka to mały taki koncert odstawil ze stwierdziłam ze chyba przesadzilam! Szalał po całości aż mi głupio było!

Kinga marzeniem mojego męża jest wypożyczenie kampervana i trasa uk- Polska albo uk- chorwacja a nawet uk - gdziekolwiek! :) ja bym chętnie pojechała Choć nie wiem jak Kacperek by to zniósł bo chodzi nam o przyszły rok ale on chce jechać większa ekipa z jego bratem i znajomymi zeby wynająć taka 6 osobowa a ja jednak wolałabym żebyśmy jechali sami z Kacperkiem! Bo jakoś wydaje mi sie ze szlag by mnie trafił z jego bratem 24h Wiadomo jak sie wynajmuje pokój to jak masz juz dosc to idziesz do siebie i spokój a tak to nie ma gdzie uciec! A jak to u was jest? I kamper jest wasz czy wynajowaliscie? Moj mezus wypatrzył ze bardziej opłaca sie wynająć tutaj niż w pl! Wiec jestem ciekawa jak to u was Moze macie jakaś polecona firmę?

Aga

11 lata 6 miesiąc temu #682147 przez agamo
Aaaa i co do imienia właśnie wysyp jest ale na wsi z której pochodzimy z mężem i w naszych okolicach nie ma tak dużo Kacperkow i powiem ze ja osobiście znam tylko jednego! I podobało mi sie to imię ze względu rownież na zadkosc dopiero tutaj sie dowiedziałam ze to jest aż tak popularne! Moze to zalerzy od rejonu polski! Sama nie wiem! Hmmm aż mi żal Bogusia ze przegrywa czuje sie jakbym dwóch synów miała! :) hehe dobra nie zawracam gitary lec sie pakuj kochana i wypoczywaj za nas wszystkie które nie mogą bo pracują jeszcze i za te co musza leżeć i tez nigdzie nie jadą!

Aga

11 lata 6 miesiąc temu #682158 przez Nubi
Kinga, czekamy na wieści aż dotrzecie do celu, zeby nie było "bunkrów nie ma..." Ciekawe jak tam Natali droga minęła i czy już włóczy się po polaży. Akina też się coś nie odzywa... Mam nazieje ze w starciu cieżarówki vs myszy wygrały nasze ;D

Aga Serek jaka ty dobra sąsiadka jesteś ;) no i bezpiecznej podróży, mimo że krótka to taka musi być, odpocznij i przywieź nam troche teko soku :)
Agamo juz sie odzwyczailam od haseł "emergency" ale milo bylo takiego flesza dostać ;) pomieszkałam troche w Dub i mi sie pierwsze po emergency rzucilo w pamieci "pint" :D no i wracając -dobrze że mały Cie uspokoił. A co do imienia jak się nie będziesz mogła zdecydować to moze jakieś połączenie: KaBo?
Wszystkie faktycznie się gdzieś urywają i chyba mi się snilo, ze moj powiedzial, ze na żagle jedziemy pod koniec czerwca :p

Jestem mamAsią

11 lata 6 miesiąc temu #682159 przez MyMelange
Agamo, polecam jednak wyjazd samemu. My jestesmy we 4 i nie wyobrażam sobie jeszcze tu malucha, a kamper nie jest maly. Lepiej 2 wypożyczyć na większa ilość osób. mamy piękne slonko :) na kempingu sami Niemcy... Cisza, spokój, sniadanko zjedzone, niedługo idę zobaczyć morze :) polskiego nie widziałam chyba ze 4 lata :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 6 miesiąc temu #682176 przez akina_zet
No dzień dobry :)

Ale się rozgadały jak zwykle no :P

Nubi żyję,żyję :) Wykorzystałam w telefonie cały pakiet internetu na tej wsi i tak mi zwolnił,że mam problem by wejść na jakąkolwiek stronę :D

Będę Was nadrabiać w niedzielę,a tymczasem życzę miłego dzionka.

Idę walczyć z latającymi żukami na dworzu,co za paskudy,posiedzieć człowiek w spokoju nie może... myszy i żuki jednak nie dla mnie.

Monika Z.

11 lata 6 miesiąc temu #682180 przez agamo
nubi bardzo staram sie nie uzywac angielskich slow bo pamietam jak sama mieszkajac w pl spotykalam ludzi co wyjezdzali za granice na pol roku i jak wracali to juz akcent mieli zmieniony i co drugie slowo po angielsku jakby polskiego nie znali Bardzo mi sie to wtedy nie podobalo Teraz ja juz ponad 6 lat poza granicami i akcent mi sie nie zmienil ale slowa najpierw mysle po angielsku a potem sie zastanawiam jak to po polsku Niestety :( i czasem juz poprostu nie wiem jak to jest! ale nie chce uchodzic za jakiegos wazniaka ktory mieszka poza granicami i juz nie wie jak sie rodzimym jezykiem poslugiwac!czasem to ja mam tak z wami ze wy rzucacie jakies slowo ktorego ja juz wieki nie slyszalam i mam jak ty ze sie usmiecham do siebie!jak to powiedzialas czasem fajnie dostac takiego flesza! :)

Kinga tak wlasnie myslalam ze lepiej samamu i jak powiedzialam o tym mezowi to sie zasmucil bo on juz wielkie plany snul! no ale mam twoje potwierdzenie wiec zrzuce na ciebie dobra? heheh zartuje Wiadomo taki kamper to jak pokoj na kolkach Nie masz trzech oddzielnych pokoi w ktorych mozna by sie bylo odizolowac Chyba ze pod namioty ale sama nie wiem z maluszkiem raczej odpada namiot!Chyba poprostu najlepsze wyjscie to wynajecie mieszkania czy pokoju na wakacje z dzieckiem! ranyyyy ale sie rozmarzylam A tu jeszcze z rok czasu... Wypoczywaj kochana nad morzem i zycze udanej pogody! przywiez sliczne fotki z soba!

Aga

11 lata 6 miesiąc temu #682193 przez agamo
akina_zet napisał:

No dzień dobry :)

Ale się rozgadały jak zwykle no :P

Nubi żyję,żyję :) Wykorzystałam w telefonie cały pakiet internetu na tej wsi i tak mi zwolnił,że mam problem by wejść na jakąkolwiek stronę :D

Będę Was nadrabiać w niedzielę,a tymczasem życzę miłego dzionka.

Idę walczyć z latającymi żukami na dworzu,co za paskudy,posiedzieć człowiek w spokoju nie może... myszy i żuki jednak nie dla mnie.

Monia wies ci nie sluzy bidulko co? NIestety takie uroki wsi Ja powiem to kocham (nie myszy czy zuki) ale kompletna ze mnie wiesniaczka i za to w miescie sie czuje obco! Lubie swiergot ptakow rano Teraz jak bylismy u mamy to ich sasiadka kupila sobie kurki i kogucika takiego malego ma i on rano tak pieknie pieje ze jak w filmie normalnie Juz sie nie moge doczekac kiedy wkoncu wrocimy na stale! a oczywisscie wszyscy nam tutaj dogaduja ze sie w pl juz nie odnajdziemy ze nie wydolimy finansowo i ze wogole wrocimy tu szybciej niz nam sie wydaje! Ja ide w zaparte i zdania nie zmmienie bo cholernie teskno mi za ojczyzna, polskimi sklepami, RODZINKA!!!, chyba taka mala partiotka jestem!

Wiecie ostatnio sie posprzeczalam ze znajoma bo ona twierdzila ze jej siostra z mezem zarabia 4 tysiace na miesiac i na dlugach jada!a kredyt za dom placa im tescie! czy to bylo wyolbrzymione czy tak faktycznie jest! bo az nie chce mi sie wierzyc! jak gadalam z rozicami ile placa za zycie na miesiac to kwota w maxie byla 1500 i teraz juz samam nie wiem. Mam namysli rodzina 2+1.

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka