BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 6 miesiąc temu #682936 przez iwonta_kg
karolcia1919 napisał:

ale w nocy daje mi spac...chyba chce pokazac ze jest grzeczny i mam sie cieszyc ;)

...w przeciwieństwie do mojego Kacperka który non stop buszuje :blush:

Ja pranie zaczynam w ostatni weekend czerwca :laugh: nie mogę się doczekać :laugh:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #682949 przez pyzaura
dzien dobry :D musze nadrobic co zescie tu napisaly :D

Iva sliczne fotevczki :D a ja po weselu padnieta az sie troszke boje czy nie przegielam bo najadlam sie za 10 :( troszke wybawilam ale co :D pozniej wam wszytko opowiem buziole :D

Ania

11 lata 6 miesiąc temu #682951 przez karolcia1919
wiesz Iwonko bym sie nie obrazila gdyby Kornel tez paskakal w nocy i dal znak o sobie...
ale jedyni czuja mniej ruchow drudzy wiecej;)
zalezy od dziecka ;)

11 lata 6 miesiąc temu #682959 przez agamo
Powiem wam ze ekscytujące jest to pranie Dlatego piore sobie po jednej pralce! I pierwsze pranie kazalam mężowi sfotografować bo miałam prane niedrapki i tak słodko wyglądały!

Co do butelek to był moj pierwszy zakup bo była super promocja no a pierwszy ciuszek kupiliśmy razem z mężem w drodze powrotnej z USG gdy dowiedzieliśmy sie ze będzie sisiorek! :) aż miło powspominac! Teraz mam juz wszystko oprócz sudocremu który zakupie jak trafię na promocje bo napewno kiedyś trafię a czas jeszcze jest! Oglądam tez aukcje podgrzewaczy do butelek i termoopakowan i jak wyaukcjuje jakaś super cenę to tez kupię a jak nie to sie narazie wstrzymam! Zabawki tez zakupione ale tylko trzy Ja nie liczę ze w prezentach dostanę bo mnie tutaj nikt prezentów nie będzie wysyłał! Co sama kupię to mały będzie miał wiec muszę pamiętać o wszystkim!

Aga

11 lata 6 miesiąc temu #682960 przez karolcia1919
mamy juz 640 stron ciekawe czy do pierwszej z nas co urodzi bedzie 1000;)

choc moze nie udzielam sie tu najwiecej jestem ciek [file/] awa;)
czas pokaze...

aktywne mamuski jak Iwonka ,Alicja nadrobią ;)

11 lata 6 miesiąc temu #682963 przez karolcia1919
agamo na pewno cos dostaniesz..jak odwiedza cie znajomi czy rodzina...choc nie wiem jak tam u was jest ...bo u nas jak sie odwiedza jest taki zwyczaj ze kazdy cos przynosi dla dzidziusia...

ja tez nie licze na to czy cos dostane....ale sami sie pytaja i sie zapowiadaja...

11 lata 6 miesiąc temu #682967 przez karolcia1919
agamo tak napisala o tych pierwszych zakupach i tak mi sie przypomnialo ....moje pierwsze zakupy..o byly niedrapki spioszki skarpetki i kaftanik....a moj potem kupil spodenki i bluzeczke....a to bylo po pierwszej wizycie u lekarza.

11 lata 6 miesiąc temu #682997 przez iwonta_kg
mała zmiana w podpisie :)

11 lata 6 miesiąc temu #682999 przez Alivva
karolcia no ja mam kosmetyki z rossmana ;) ponoć mają najlagodniejszy skład z tych wszystkich dostępnych na naszym rynku a poza tym ceny bardzo mi sie podobaja :D
Ogólnie to możnaby powiedzieć,że mam już wszystko dla malej. Dla wlasnej wygody chce jednak kupić komode kąpielową 2 w 1 ;) No i dla siebie takie pierdołki jak majty jednorazowe,podkłady.... aaaaaa no i laktator ale tez poliję na dobrą cene ;)

Mój pierwszy zakup to byly butelki i smoczki z TT ;) zaraz potem ciuszki (najpierw neutralne,potem RÓŻ :P ) No i zaraz jak się okazało,że to dziewczynka-kupilam pierwszy wózek :)

Madzia-pewnie,że pokażę wszystkie foty :) jakos chyba uda mi się sklecić to w jedna całość :) ogólnie robię co 3 tygodnie od 10tc :) teraz się jakoś zagapilam i zamiast w 25 zrobilam dziś w 27 :dry: zapomnialam całkiem kurcze.... ale to nic...teraz pisze juz sobie w kalendarzu żeby nie zapomnieć :D

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #683022 przez kalina
ja tez kosmetyki babydream mam i fajne sa:)

moj pierwszy zakup to body zanim jeszcze sie dowiedzialam ze juz w ciazy bylam bo mi sie tak w sklepie spodobalo:)

pyzaura fajnie ze sie wybawilas. a co do jedzonka to tylko to najwiesza przyjemnosc dla nas brzuchatek na takiej imprezie:)

zuzuzanta dasz rade.

papi jak tam sytuacja na lini frontu?

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 6 miesiąc temu #683038 przez Nubi
Iva super pomysl z tymi zdjeciami, ja robie od czasu do czasu takie na lezaco samego brzucha, na poczatku taki salcesonik tylko pod pepkiem widnial a teraz juz pileczka :p
Iwona super podpis ale czy ten mis ma kaftan bezpieczenstwa?
Pyzaura Ty nie opowiadaj tylko pokaz nam jak pieknie w kreacji wygladalas!
Karolina i Aga: czas tak szybko leci że ani się nie obejrzycie i bedziecie na urlopach"

Jestem mamAsią

11 lata 6 miesiąc temu #683060 przez nefeli
hejka
Wczoraj caly dzien nie moglam wejsc na forum:(
Iwonka dzieki kochana za podpis ale ten czarny kolor i styl jakos mi sie taki zalobny wydaje nie obraz sie prosze,ogolnie lubie czarny ale nie dla Niuni.
Aliva no fotki git :) a i w koncu zobaczylam wozek nr.2 bardzo mi sie podoba,moja kolorystyka,ja znalazlam bezowy ale kurcze jak wozek ladny to kola do d...
A ten co ma duze i pompowane to i drogi i tylko czarny :(
Moja mama ma sie do mnie wybrac,ale poniewaz moze tylko na 3-4 tygodnie to chcialam zeby we wrzesniu,na czas porodu i z tydzien przed i po,ale czy Niunia usiedzi do tego czasu???
Modle sie o to codziennie.
Maz posprzatal dzis po swojemu :) ale najgorzej z gotowaniem bo niestety musze stanac ja.
Jest goraco na maksa co bardzo mi przeszkadza a moja malutka ma taki temperament ze szok,jak pomysle co to bedzie jak z 800gram bedzie 3kg to jak mi przylozy ;)ale kocham te jej kopniaczki bardzoooooooo bardzoooooooo.
Zycze Wam milego wieczoru i dzieki ze jestescie :)

11 lata 6 miesiąc temu #683086 przez iwonta_kg
Nubi no ma kaftan ;) taki rysunek w necie znalazłam hehe

Nefeli spoko moge wymyslic cos innego jak chcesz :)

11 lata 6 miesiąc temu #683087 przez Alivva
nefeli napisał:

hejka
Wczoraj caly dzien nie moglam wejsc na forum:(
Aliva no fotki git :) a i w koncu zobaczylam wozek nr.2 bardzo mi sie podoba,moja kolorystyka,ja znalazlam bezowy ale kurcze jak wozek ladny to kola do d...
A ten co ma duze i pompowane to i drogi i tylko czarny :(
Moja mama ma sie do mnie wybrac,ale poniewaz moze tylko na 3-4 tygodnie to chcialam zeby we wrzesniu,na czas porodu i z tydzien przed i po,ale czy Niunia usiedzi do tego czasu???
Modle sie o to codziennie.
Maz posprzatal dzis po swojemu :) ale najgorzej z gotowaniem bo niestety musze stanac ja.
Jest goraco na maksa co bardzo mi przeszkadza a moja malutka ma taki temperament ze szok,jak pomysle co to bedzie jak z 800gram bedzie 3kg to jak mi przylozy ;)ale kocham te jej kopniaczki bardzoooooooo bardzoooooooo.
Zycze Wam milego wieczoru i dzieki ze jestescie :)

Daga coś ostatnio forum strajkuje więc nie tylko Ty mialas problem z wbiciem sie tutaj do nas :)
Z tym wózkiem to napisałas dokładnie tak jak moja przyjaciólka powiedziała :) Mówię jej,że ma wreszcie zaciążyć :)
fajnie,że mąz posprzątał :) Oczywiście jestem pewna,że nie zrobile tego tak jak Ty bys to zrobila ale ciesz się kochana,że Cię odciąża ;) A z tym gotowaniem to może go zachęcisz hm?? Niech zacznie od czegos najprostrzego...np makaron z sosem pomidorowym ;) kurczak z ryżem i warzywkami.... poradzilby sobie :)

11 lata 6 miesiąc temu #683108 przez iwonta_kg
Kurcze ja mam wręcz przeciwnie mąż mnie nie wpuszcza do kuchni bo u nas w domu to on jest szefem kuchni i on rządzi. Ja tylko pomagam. Sałatkę zrobię albo ziemniaki obiorę. Taki układ jest i dobry i niedobry. Z domu rodzinnego nauki kulinarnej nie wyniosłam nic bo nigdy nie chcialo mi sie pomagać mamie w gotowaniu a ona jakos nigdy nie postawiła na swoim żeby mnie czegos nauczyć. I tak naprawde to w kuchni potrafię niewiele... :( a przy dziecku trzeba duzo umieć i miec wyobraźnię żeby zachęcić dziecko do jedzenia różnych potraw... Mówię już o takim starszaku, nie niemowlaku.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka