- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
Kasia wracajcie do zdrowia
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Dzisiaj jet już lepiej, dostał leki rozkurczające oskrzela i nawet humorek mu dopisuję Bałam się jaka będzie nocka w obcym miejscu, ale bez problemu zasnął w obcym miejscu W łóżeczku obczaił szczebelki (w domu ma zasłonięte) i przyciąga się do nich Na wizycie śmiał się do każdego
czajusiątko nie zazdroszczę niespodziewanego egzaminu, trzymam kciuki. Na ostatni egzamin, który miałam w piątek o 18 część materiałów doktor dosłał nam w czwartek o 17
Toscka dziękuje za gratulacje. Całe szczęście, ze sesja zaliczona, bo teraz byłby problem
Patys masz rację, w szpitalu to mordęga. Leżymy na sali z noworodkiem, całą noc się budził i płakał, biedny ma straszny katar. Za chwilę wychodzi ze szpitala, ciekawe kogo dostanę do towarzystwa. Bo oddział dziecięcy obłożony, wszystko oskrzela i płuca. A leże na tej samej sali co przedtem, kiedy mały miał żółtaczkę Najgorsze to było się spakować, masa rzeczy jest potrzebna
Aniu gratulacje Teraz to już do przodu
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
a my mielismy niezapowiedzianych gosci babcie prababcie siostre moja starsza i jej 2 letnia córeczkę...mati własnie zasnał wtedy i spał 10 min bo jak tylko weszli od razu sie obudził:)chciał byc chyba gościnny:)
ale teraz sobie zasnał w łózeczku wpakował mojego palca do buzi possał chwilke i zasnał:)głupol:)juz sam nie wie jak usypiac:)
jakie to było miłe uczucie zjesc ciastko jak inni jedza:) mam nadzieje ze ta sielanka potrwa...za kilka dni spróbuje makaronu:)
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Na basenie było ok. Młody był trochę zdziwiony i nie było takiego zachwytu jak w wanience ale się nie bał. Po pół godz się już rozkręcił ale zajęcia już się skończyły
Ogólnie to nic się nie uczył bo wiadomo po 1 zajęciach nie można spodziewać się, że dziecko samo będzie pływało Ale nie jestem zadowolona z tej instruktorki. Przemyślę czy warto zapisywać go na zajęcia czy lepeij samemu nie chodzić.
Dzisiaj byliśmy na kontroli z oczkiem. I z nienacka nam przeczyścili kanalik. Ale był ryk... Akurat poszłam wykupić bilet w parkomacie do auta a mąż został z Małym. JAk wróciłam to słyszałam na korytarzu jak płakał. I okazało się, że już po. Także minęło mnie 3 min największego stresu Męża też nie wpuścili. Zabrali Małego i po 3 min oddali. Płakał dobre 20 min Ale wypił mleczko i usnął. Bidulka moja Mam nadzieje, że to pomoże !
A teraz bawił się i cieszył także nawet marudny nie jest.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
- Ptysiulek
- Wylogowany
- gaworzenie
Czajusiątko, a karmisz piersią? Bo widzę, że nasze dzieciaczki w podobnym wieku są, a myślę nad wprowadzaniem npwych posiłków,a Ty napisałaś o jedzeniu . Eh mam dwie sprzeczne informacje, czy wprowadzać nowe pokarmy, czy jest jeszcze za wcześnie i do 6 miesiąca karmić tylko piersią.
U nas mały zrobił się strasznie marudny. Jak tylko na moment się od niego oddale to płacz, podchodzę, a on śmiech i tak w kółko. Dziś sporo pospacerowaliśmy, ale przydałaby się jeszcze jakaś mamuśka do spółki i rozmowy, jak maluchy śpią . Niedawno się przeprowadziliśmy i nikogo tu nie znam :/.
Zdrówka życzę wszystkich chorym maluszkom i mamom oczywiście też .
Makrelcia,
ja też myślę, żeby z Małym się na basem wybrać, ale trochę się boję jeszcze tej pogody. Ile płacisz za zajęcia? Czy chociż na takie zorganizowane zajęcia dla mam z niemowlakami, czy indywidualnie?
Patys,
na co Twój maluszek ma alergie? Zapewne już to pisałaś, więc przepraszam, że pytam jeszcze raz.
Miłego dnia.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Ptysiulek
- Wylogowany
- gaworzenie
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
Ptysiulek współczuję tych samotnych spacerków. My na szczęście mamy parę domów dalej bardzo dobrych znajomych a ich Amelka jest 4 miesiące starsza od Oliwii. Często chodzimy razem na spacerki a potem Amelka z mamą przychodzi do nas na kawę albo my idziemy do nich Jak dziewuszki będę większe to będą się razem bawić... niestety narazie czasem zdarza się tak, że Amelka piszczy a Oliwia się wtedy przestraszy i płacze...i tyle ze wspólnej zabawy
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja kupuję gotowe słoiczki, nie bardzo ufam warzywom i owocom kupnym, a najgorsze chyba z marketu
A wiecie co mnie dziwi? W szpitalu nie dają żadnego jedzenia dla maluszków
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Ptysiulek Na basen chodzimy na zajęcia dla dzieci od 4 - 9 m-c. Są to zajęcia grupowe ale grupa liczy aktualnie 3 dzieci Pływam w basenie razem z Małym A koszt to 100zł za m-c (4 zajęcia + pieluszki)
Mój na poczatku też nie chciał jeść obiadków. Najpierw zatolerował kaszki, później deserki ( dodawałam mu do kaszki na początku a teraz już wcina osobno).TerAZ PO KILKU TYGODNIA ZJADA JUŻ OBIADKI Z TYM, ŻE PO 1,5- 2 H jest znowu głodny i najlepeij to byłoby obiadek popić mlekiem
A dzisiaj dałam mu łososia z cukinią. Byłam ciekawa czy zje. Ale wciągnął bez skrzywienia
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
czajusiątko nam tak przez dwa razy się rozwrzeszczał na widok teściów... wczoraj byli moi rodzice, brat i bratowa i jej mama... i tylko dwa razy na początku zrobił podkówkę ale nie płakał ani nic, później się tak rozszalał że nawet przekazywanie z rąk do rak mu nie przeszkadzało zobaczymy jak będzie z teściami mają być za 2 tygodnie.. powiedziałam że dopóki oni nie przyjadą i mały będzie się normalnie zachowywał ja nie mam zamiaru do nich jechać, zwłaszcza że zawsze jedziemy na dwa dni... więc zobaczymy... albo już mu się odmieniło, albo ma jakiś uraz z teściami...
Kasia współczuje, nie zazdroszczę pobytu w szpitalu, oby Oliwierek szybko wrócił do zdrówka, a Wy do domu! Trzymajcie się! A z tym jedzeniem to faktycznie masakra... :|
My weekend mieliśmy intensywny, więc nie miałam jak tu zaglądać Ale powiem że w sobotę poszalałam... bo byliśmy w PizzaHut i skorzystałam też jak inni z festiwalu pizzy i pojadłam różnych rodzajów pizzy o dziwo małemu nic nie było! A ja czułam się jak dawniej więc miałam święto hehe
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)