- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
U nas dziś trochę lepszy dzionek, choć spanko nadla tylko i wyłącznie przy cycu, a odkłądanie do łóżeczka 3 razy z rzędu zakończyo się 5-minutowym spaniem, ale za to dziś pobawiłyśmy się sporo i trochę uśmiechów było, więc nie jest źle:)
Kasia super zdjęcia! Ale Oliwierek już duży gość jak już takie "dorosłe jedzenie wcina;)
Sandra modliłam się za Twoją teściową, mam nadzieję, że jakoś się trzymacie. Jesteśmy z Wami!
Nan super, że masz takie fajne podejście, to na pewno odstresowuje Maluszka i będzie Wam lepiej szło.
Makrelcia świetne zdjęcia, zwłaszcza z psem, nie boisz się o Jerzolka? chyba musi byc piesek super wytresowany. A w palmiarni ślicznie!
Chasiami toż to Alicji możesz już warkocze pleść! A my mamy taki mały meszek, takie trochę łysolki jesteśmy;) Faktycznie wkurzające te ceny, skoro taka róznica, nie wiem niestety gdzie mleczko najtańsze. Może na tej stronie promobaby, o której pisałaś, coś się pojawi.
Czjusiątko Twoja córcia to chyba bardzo szybko się rozwija, bo dużo ma umiejętności ponad swój wiek!
dobrej nocki:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
ja dzis byłam na wsi u tesciów potem u znajomych wiec dzionek mi milutko minął...wrócilismy ok 19 30 do domku przebrałam małego nakarmiłam i już spi w łóżeczku...ciekawe ile razy dziś się obudzi....też przestałam już liczyć:)a od dzisiaj rana Matek wydobywa taki oto dźwięk: mama mama mamama:) wiadomo jak to brzmi:)oczywiscie wiem że nie woła Mama:) ale tak składa te sylaby ma ma że tak to brzmi i mój mąż się śmieje żebym ja do niego poszła bo on mnie woła:)
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Oliwia dziś wyjątkowo długo pospała bo dopiero teraz słyszę gadanie w łóżeczku Dziś kolejna noc bez karmienia, chociaż po 4 czyli o tej o godzinie, o której zawsze jadła zaczełą się bardzo kręcić i już miałam wstać zrobić butle, ale jednak smoczek wystarczył
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U nas nocka tak jak zawsze czyli pobudka co 2 godzinki
Dzisiaj pościmy wiec na obiadek kupiłam sobie dorsza (mniam mniam)!!!
A jutro robię ogórkową, zainspirowała mnie Madzia!!! Będzie to moja pierwsza ogórkowa więc mam nadzieję że wyjdzie!!!
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
a u nas znów śnieg i zaspy że nawet na spacerek nie możemy iść
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
dzisiaj posprzatałam w mieszkanku poprałam mate Matiemu, kocyki pościel:)pracowity dzień...
Nan dzięki za wiadomość:)ja czekam az rehabilitantka wróci z ferii i wtedy umówimy się na pierwsza wizyte....
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Co do zup to póki co to smaczna wychodzi mi pomidorówa, rosół, flaczki z żołądków drobiowych, krupnik. A ogórkowej to już nie pamiętam kiedy jadłam!Także Madziu więcej przepisów proszę (serniczek z budyniem też zrobiłam )!!!
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Patys ja wozek mam na dole,takze w domu go nie uzywam,tylko uzywalam przez pierwszy miesiac,to ie bujam,ale mysle,ze od jednego wieczoru sie nie przyzwyczai Co innego jakby to bylo kilka dni pod rzad No to sie dzis narobilas,jutro odpoczniesz I jeszcze cos mialam odpisac komus i juz zapomnialam....
- Ptysiulek
- Wylogowany
- gaworzenie
Ale narobiłyście mi smaka na zupę ogórkową. Uwielbiam ją, ale póki karmię muszę odpuścić :/. Uwielbiam jeszcze żurek i zupę ryżową. Mniam.
Patys,
ja staram się nie bujać, ale myślę, że raz na jakiś czas nie powienien się przyzwyczaić.
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Za nami dzionek, który się kiepsko zaczął, a dobrze skończył. Tzn. zaczął się płaczkami i nerwami z niewiadomego powodu i znów mieliśmy akcję - uciekanie z kościoła, ale na szczęście z mężem byłam, jak dojechaliśmy do parku, to Mała usnęła i wróciliśmy na Mszę A wieczorem było wesoło, bo bawiliśmy sie w trójkę w różne wygłupy i Natalka chichrała się, zanosiła i piszczała z radości:)Takie szaleństwa dają jej więcej frajdy niż moje edukacyjne zabawy, przy których co najwyżej się uśmiecha
Hanias strasznie się cieszę, że korzysztasz z mojego bloga:) Mam nadzieję, że serniczek Ci smakował i że ogórkowa też wyszła:) A jakbyś dodała mi jakiś komentarz (może być anonimowy, nie trzeba się nigdzie logować), to bym już była w 7 niebie Z zupek polecam jeszcze serkowa z pulpecikami - ostatnio hit w moim domku, a z ciast to zdecydowanie shreka, no i muffinki - zawsze wychodzą A w ten weekend zamierzam wypróbować bardzo nietypowy sernik, ale nie zdradzę jaki, bo to będzie niespodzianka, jeśli wyjdzie;)
Sandra pewnie że cieżko tak udawać, że wszystko jest w porządku, kiedy się wie jak jest na prawdę i łzy się cisną do oczu. Trzymajcie się dzielnie, wspieram Was całym sercem!
PAtys na pewno od jednego razu się nie przyzwyczai, a mamie i babci będzie raźniej mieć dodatkową deskę ratunkową Ja przyzwyczaiłam do bujania i spania przy piersi, bo robiłam to często przy kolkach i bólach brzuszka, bo mi było jej żal i chciałam jej pomóc jak potrafiłam najlepiej, ale to nie od jednego razu:) Widzę, że martwisz się tym wyjściem, ale myślę, że niepotrzebnie, babcie mają swoje sposoby i pewnie nawet wózek im się nie przyda, bo utulą MAtiego po swojemu. Tak było z naszymi babciami, tak się stresowałam, ze nikt jak ja nie uśpi Natalki, a tu jedna babcia uspała ze smoczkiem (którego notabene NAtalka nie chce do dziś), a druga babcia uspała na rękach i odłożyła do łóżeczka (co mnie się nie zawsze udaje). Ale ciekawska jestem, gdzie idziecie:)
dobrej nocki:)
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Wczoraj był jakiś marudny dzień u nas, ale za to dzisiaj już było spoko Alusia sobie smacznie śpi po kąpieli, ale znów ją wysypało już nie mam siły (niby nie dużo, ale wysypało i bardzo jej odparzyła się szyjka i pod lewym kolanem)
A ja dalej szukam tego mleka Bardzo łatwo można kupic wszędzu mleko Nan Pro, ale my potrzebujemy hypoalergiczne (NAN PRO HA 2) a z tym już gorzej nawet na internecie nie ma wiem że was już nudze z tym mlekiem, ale kurcze 12 zł na puszce to przesada
A na stronce Promobaby już patrzyłam kilka razy i nie ma
Pozdrawiam mamuśki!