BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 4 tygodni temu #796161 przez agnesssa
Anulka Trzymam kciuki za wizytę :D

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu #796238 przez makrelcia
Anulka dzisiaj to już chyba pokaże co tam ma między nogami :)

Agnessa zazdroszczę :) Śnieg chyba poprawiłby mi dzisiaj humor. Z Młodym na spacer bym poszła. Czas za sankami się rozejrzeć. Jak powiedziałam mężowi to skwitował że jak spadnie śnieg to pomyślimy. wrrrr... Ci faceci

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #796327 przez czajusiątko
Agnessa wow 13 osób, to naprawdę sporo :) my kupujemy prezenty tylko dzieciom.
W tym roku umówiliśmy się tak z moim bratem, że my kupujemy na mikołaja zabawki, a oni robią paczki słodyczy, a na święta na odwrót- my paczki słodyczy, a oni zabawki :) Ja też uwielbiam duże rodzinne święta. W zeszłym roku niestety nie byliśmy u moich rodziców na wigilii, ale w tym roku nie odpuszczę i chyba najpierw zjemy tu w domu a później pojedziemy do mnie :)

Anulka trzymam kciuki i pisz nam zaraz jak wrócisz

Muszę się Wam pochwalić jaką mamy fajną panią w sklepie u nas na wsi :) codziennie jak idziemy po chlebek to daje Oliwce do rączki takie ciasteczko słomkę, a dzisiaj, że było bardzo zimno to stwierdziła, że jak Oliwka taka opatulona to da jej w woreczek kilka żeby wzięła sobie do domku. Niby takie nic, ale bardzo nam się miło zrobiło :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #796332 przez kasia7775
Anulka trzymam kciuki :)

Czajusiątko niby mały gest, a jednak humor poprawia :) A Oliwka cudnie czerwone policzki ma :)

A u mnie śniegu nie ma, wcoraj trochę sypało, ale dzisiaj nic. Za to zimno i piękne słoneczko świeci :)
A moje słoneczko broi mi, że szok :silly: :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 3 tygodni temu #796338 przez czajusiątko
Kasia fajowe rajtki ma Oliwier, oj jak ja uwielbiam takie puciaśne nóżki :lol: a nóżke świetnie wcina, mały smakosz :)

11 lata 3 tygodni temu #796341 przez kasia7775
Czjusiątko bo Oliwier to tylko mięsko je, dam mu surówkę to na odległość pluje :silly: :lol:

11 lata 3 tygodni temu #796344 przez Ania14.09
Ja tez sie melduje,ale czasu brakuje. U mnie slonce i bardziej wiosennie niz zimowo.
Kasia- smiesznie OLiwier je. A budowe to ma atletyczna, zwlaszcza przy moim chudzielcu,gdzie policze mu kazde zebro.
Czajusiatko - OLiwka fajnie w tym kapturku wygląda

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 3 tygodni temu #796361 przez makrelcia
czajusiątko ale ma czerwone poliki :) Słodziudka :) Jurasek kiedyś w sklepie dostał od obcej Pani princesse bo taki słodki... :) A ja później w żłobku walczyłam żeby mu ją zabrać bo o 6:30 już ja chciał zjeść :D

kasia mój wczoraj dostał pierś z kurczaka całą w rączkę bo nie chciał widelcem. Ten uśmiech... i jak nigdy zjadł dużo mięska :) Surówki też nie tknie :d Za to w weekend ugotowałam zupę warzywną i wcinał a wcinał. Aż byłam w szoku bo nigdy zup nie chciał. Aż wstyd się przyznać ale nie wiem co on lubi obiadowego bo w żłobku się żywi a w weekend zjada to co my. Także ciężko mi powiedzieć jaka zupa jest jego ulubiona.

A co do zębów to u nas 2 górne ... 5 albo 6 :D Nie wiem bo nie pozwala sobie zajrzeć. Ale ogólnie bardzo dużo ma. Teraz wiem skąd ta temp w zeszłym tygodniu :)

Też mamy słoneczko ale strasznie mroźno.

11 lata 3 tygodni temu #796378 przez kasia7775
Makrelcia u Oliwiera nie było gorączki, tylko w nocy się budzi. Dzisiaj szalał od 2.30 :ohmy:

11 lata 3 tygodni temu #796576 przez Ania14.09
Anulka- juz nie moge sie doczekać. Napisz jak po lekarzu.
A ja "pozazdroscilam" KAsi zdjecia i zrobilam jak FIlip je, akurat jablko. Tez lepiej je jak ma w raczce

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #796578 przez Anulka
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 3 tygodni temu #796591 przez Ania14.09
Anulka-bardzo sie ciesze,i sciskam mocno. Ja czulam,ze bedzie to chlopiec,ale nie chciałam glosno tego pisac. Najważniejsze,ze zdrowy,gratulacje

11 lata 3 tygodni temu #796599 przez Anulka
Ania ja nawet się cieszę, bo jestem mamą syneczka i jest mi bliższe go wiadomo, poza tym dla Julianka jest lepsze aby miał braciszka , kupla do zabaw :laugh: .

Ale ja tak do końca jednak nie wierzę lekarzowi i korci mnie teraz aby zrobić 3D :laugh: , aby już na 100% wiedzieć, że miał rację i będziemy mieli drugiego synusia :laugh: .

11 lata 3 tygodni temu #796734 przez kasia7775
Anulka super :) Ależ niecierpliwie musiałam się naklikać, żeby się dowiedzieć. :lol: Przypomniało mi się moje pierwsze w życiu USG, i jedyne w pierwszej ciąży ;) Lekarz zapytał mnie się, czy chcę znać płeć, a ja się zapytałam, jakie jest prawdopodobieństwo, że trafi. Odpowiedział, ze 50/50, zaczęłam się śmiać i podziękowałam. Tyle to bez USG wiedziałam, ze albo chłopiec, albo dziewczynka :lol: :lol: :lol:

Ania no i gdzie to zdjęcie???

11 lata 3 tygodni temu #796838 przez Anulka
Jednak im bardziej płynie czas od USG tym bardziej mnie ogarnia sceptycyzm co do płci. I wiecie, tak naprawdę, to czuję że mam po równo 50/50 co do dziewczynki i do chłopczyka. I nawet imię już sobie tak przypatrzyłam dla syneczka :laugh: , ale muszę z mężusiem podyskutować, bo pełne mu się podoba, ale trochę do zdrobnienia ma zastrzeżenia, ale na drugie na pewno będzie miał Rafał ( tak mój mąż ma na drugie, a my postanowiliśmy, że na drugie dzieci będą mieli nasze imiona. To taka nasza mała fanaberia - własna wymyślona tradycja, coś od nas rodziców, prócz genów i krwi :laugh: . Dobrze, że rodzą się nam chłopcy, bo ja mam tylko jedno imię od chrztu :laugh: )

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka